'İhaleye imza atmam ben'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Şimdi geçen akşam gene çıkmış - benim televizyon programım var saat 22'de- aynı saatte o da kendi özelinden açıklama yapıyor. Bu açıklamayı yaparken yine bir yalan; ihale yapmışız ve bu ihalede de müteahhit firmalara '5'li çete' diyor ve bu firmalara burayı 3 kat fazlasına bir rakamla verdiğimizi ve bir kağıt gösteriyor altında, güya benim imzam var. Ben ihalelere imza atmam Bay Kemal, yalancılığını ispat ettin" dedi.

Haberler 31.01.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 2 günlük Karadeniz gezisinin son dura olan Trabzonda, aralarnda kentsel dönüüm projesi ile kat atk bertaraf ve enerji üretim tesisi, ticaret merkezi, alt geçit köprüsünün de yer ald yapm tamamlanan projelerin toplu açl törenine katld. 15 Temmuz ehitler ve Hürriyet Parknda düzenlenen törene; Cumhurbakan Erdoann yan sra

ELMZ BO GELMEDK

Törende konuan Erdoan, yi ki varsn diyerek aziz hatrasn yad ettikleri ehit Eren Bülbülün memleketinde olduklarn belirterek, kentin her zamanki gibi kendilerini cokuyla, sevgiyle, yüreiyle barna bastn söyledi.i açllarn bugün gerçekletiriyoruz dedi.

DALARI DELE DELE RNE KAVUTUK

Kente yaplan yatrmlar anlatan Cumhurbakan Erdoan, Türkiyeyi 20 ylda cumhuriyet tarihinde 5 kat, 10 kat esere kavuturabilme baarsn gösterebilmemizin gerisinde milletimize akla, sevdayla hizmet etmemiz vardr. Her zaman ne diyorum? Biz Ferhatz, siz irinsiniz. Dolaysyla dalar dele dele biz irine kavutuk diye konutu.

SÖZLER DEL, HAYATLARI DA YALAN

Birileri ülkeye ve millete hizmet makamlarn kendi siyasi ajandalarnn basama olarak görebilir diyen Erdoan öyle devam etti:

CHPnin bandaki zat da kurduu ittifakla, etrafna toplad kifayetsiz muhterislerle meseleye böyle bakyor. te CHP kiminle yan yana, terör örgütüyle yan yana. PKK, bir terör örgütü. Onun meclisteki uzants da malum. Ya bunlarla el ele, kol kola dolaanlara benim milletim yürü der mi? Bay Kemal, sen bu sözü verdin. Nerede namus? Nerede eref? Seçimden sonra ipleri ellerine alnca yaptklar ilk i ise liyakatine, gayretine, emeine bakmakszn kendilerinden görmedikleri herkesi kap önüne koymak olmutur. Ülkelerini her frsatta bunlar, yabanclara ikayet etmediler mi? Siyasi ikballerini de yabanclardan alacaklar desteklere balamadlar m? Allah göstermesin; yarn ülkenin bana geçseler yine aynsn yapacaklar ve bunlar batdan talimat alacaklar. çünkü bunlarn ülke ve ehirlere hizmet etmek gibi bir dertleri yok. çünkü bunlarn sadece sözleri deil, hayatlar da yalan.

BAY KEMALN HAYATI YALAN

Klçdaroluna tepkilerini sürdüren Erdoan te bir tanesi vard ya bir kad televizyonda çkp, ne diyordu; büyük yalan söyleyeceksin, en büyük yalan söyleyeceksin. Bunlar dediler mi? Sonra ne oldu? imdi yarg ald, tutuklad ve imdi cezaevinde. Kime çalyordu bunlar? CHPye, Bay Kemale çalyordu. Bay Kemal de zaten yalan bunlardan örendi. çok iyi yalan söyler, büyük yalan söyler ve bunlarla da bir eyler yapmaya çalt. imdi geçen akam gene çkm-benim televizyon programm var saat 22de-ayn saatte o da kendi özelinden açklama yapyor. Bu açklamay yaparken yine bir yalan; ihale yapmz ve bu ihalede de müteahhit firmalara 5li çete diyor ve bu firmalara buray 3 kat fazlasna bir rakamla verdiimizi ve bir kat gösteriyor altnda, güya benim imzam var. Ben ihalelere imza atmam Bay Kemal, yalancln ispat ettin. Ve hemerimiz Ulatrma Bakannz, hemeriniz Adil beye dedim ki; yarn akam çk buna, öyle bir dersini ver. Ertesi akam bakanm Adil Bey, çkt akam televizyonda buna güzel bir ders verdi. çünkü adamn hayat yalan. Yalancnn mumu yatsya kadar yanar; bunun ki yassya kadar yanmad. çünkü Adil bey iini biliyordu. Ama Bay Kemalin iini bilmek diye bir durumu yoktu, cambaz ve yalan. Hayat yalan. Diyorum ki benim hemerilerim, benim milletim, bu adamn yalanlarna prim vermeyecek dedi.

YAHU YALAN SÖYLEME, DÜRÜST OL DÜRÜST

Ana muhalefet partisine tavsiyelerde de bulunan Erdoan, unlar kaydetti: Halbuki normal bir ülkede muhalefetin yapmas gereken udur; mesela biz ülkemizin eitim altyapsn, snflaryla, öretmenleriyle, ücretsiz ders kitaplaryla, okul kütüphaneleriyle bugünkü seviyesine getirdik. Onlar, daha fazlasn tahammül etmeliydi. Ama bakyorsunuz; tek parti faizmi ve vesayet zihniyeti ile ellerinden gelse yeniden mesleki eitim kurumlar bata olmak üzere okullarmzn çounun kapsna kilit vuracaklar.

TUTTURDULAR Z KUAI, Y KUAI

Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü: Tutturdular Z kua, Y kua. Biz de diyoruz ki; Teknofest kua. Bizim Sürmeneli uaklar, HAy, SHAy, Akncy, yapt m? Ulan bir de bunu konu da. Bunu konumaz, niye? Sürmeneli yapt. Onlara biçilen misyon Türkiyenin 2023ünü engellemeleri, 2053 vizyonunu unutturmalardr. Ac ama karmzdaki gerçek budur. te bunun için hep birlikte 2023e kadar çok çalmalyz. 2023e kadar hep birlikte çok çalmaya var myz?

KENDLERNE çEK DÜZEN VERMELER GEREKR

2023ün önemine vurgu yapan Cumhurbakan Erdoan Allahn izniyle bizi bu yoldan kimse çeviremeyecek. Geçmite ülkemizin defalarca düürüldüü tuzaklarn bir yenisini, ayamza dolatrmak isteyenlere frsat vermeyeceiz. Kafalar baka yerde, gönülleri baka mecralarda olanlardan bu ülkeye hayr gelmez. Siyaseti yalandan, stratejisi iftiradan, taktii çarptmadan ibaret olanlarn bu millete hayr yoktur. eref sözü vermeye çocua ciklet sözü vermek kadar deer atfetmeyenlerin hiçbir sözüne güven olmaz. Bulunduu yere kumpasla gelenlerden siyaseti de yönetimi de onurla yürütmesini beklemek elbette beyhude çabadr. Azck izzetinefis sahibi iseler en azndan çoluklarnn çocuklarnn yüzüne bakabilmek için kendilerine çeki düzen vermeleri gerekir. nallah 2023 bu bakmdan Türkiye için bir temizlenme, arnma, yenilenme vesilesi olacaktr diyerek konumasn tamamlad.

Ana Sayfaya Git