İYİ Parti Mustafakemalpaşa'da seçimlerin iptali için YSK'ya başvurdu

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde gerçekleştirilen ilçe belediye başkanlığı seçimlerinin iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulunduklarını söyledi.

Haberler 14.05.2019 - 02:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Partili Hasan Seymen, beraberinde bir grup partili ile YSKya geldi. Burada açklamada bulunan Seymen, YSKnn 6 Maysta stanbul Büyükehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesine karar verdiini hatrlatt. Verilen kararn tekrar deerlendirilmesi için YSKya bavurduklarn kaydeden Seymen, Bu müracaatmz YSK tarafndan jet hzyla reddedildi. Yani sandk kurulu bakan ve üyelerinin kamu görevlilerinden tekil edilmemesi durumunun, seçimin iptaline sebep olabilecei konusunda, YSK kararnda maalesef srar etti. Oysa daha önce ayn sebeple seçim kanunun 29uncu maddesine aykr olarak Bursann Mustafakemalpaa ilçesinde sandk kurullarnn kamu görevlisi olmayan kiiler tarafndan tekil edilmesi sebebiyle Y Parti olarak biz müracaat etmitik, bu müracaatmz reddedilmiti. Ayn konuda yaplan AK Parti müracaat maalesef BB seçimleri için kabul edildi. Bu, unu gösteriyor; Türkiyede son yllarda hukuk, yaplan müracaatn içeriine, mevzuata, yasalara göre deil müracaat kimin yaptna göre sonuç veriyor. Biz tarihe not dümek için bugün Mustafakemalpaa ilçesiyle ilgili kurul kararnn stanbul karar sonrasnda tekrar deerlendirilmesi için YSKya müracaat ediyoruz dedi.

PTAL EDLMES YÖNÜNDE MÜRACAATIMIZI YAPACAIZ

stanbuldaki bütün seçimlerin iptaline yönelik bavuruyu Cuma günü yaptklarn aktaran Y Partili Seymen, Bugün ayrca 24 Haziran Cumhurbakanl ve milletvekili seçimlerinde de sandk kurullar ayn ekilde tekil ettirildiinden tam kanunsuzluk sebebiyle 24 Haziran seçimlerinin de iptal edilmesi yönünde müracaatmz yapacaz. Yani Mustafakemalpaa ilçesiyle ilgili tekrar deerlendirme ve 24 Haziran seçimleriyle ilgili seçim iptali hususunda müracaatmz yapacaz eklinde konutu.

SANDIK KURULLARI AYNI EKLDE TEKL EDLD

Sandk kurulu bakan ve memur üyelerine ilikin somut tespitleri olup olmad yönündeki soru üzerine Seymen, sandk kurulu bakan ve memur üyelerinin listelerinin YSK tarafndan siyasi partilere verilmediine dikkat çekti. Seymen, Bu kadar sandk görevlisinin tutanak altndan tespit edilerek belirlememiz mümkün deil. Müracaatmzda AK Partinin müracaat nasl incelendiyse, nasl ilçe seçim kurularna YSK tarafndan talimat verilerek tespit edildiyse biz YSK tarafndan tespit edilmesini talep ediyoruz. Zira 24 Haziranda da, 31 Martta da sandk kurullar ayn ekilde tekil edildi eklinde konutu.

Seymen açklamasnn ardndan Bursann Mustafakemalpaa ilçesinde yaplan ilçe belediye bakanl seçimlerinin tam kanunsuzluk sebebiyle iptal edilmesi için YSKya bavuruda bulundu.

Ana Sayfaya Git