Kaplan'dan eleştiri yağmuru

Yeniden Refah Partisi (YRP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Kaplan, kentteki müteahhitlerin büyükşehir belediyesinin iş vermemesi nedeniyle batı illerine göç ettiklerini söyledi.

Haberler 18.02.2024 - 16:55 Son Güncelleme : 03.03.2024 - 16:32

31 Mart seçimleri yaklaşırken, Diyarbakırda partilerin seçim hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Yerel seçimlerin favori partileri arasında gösterilen YRPnin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Kaplanın Kayapınar ilçesindeki seçim bürosu açılışı gövde gösterine dönüştü.

SEçİM BÜROSU AçTI

İYİ Parti, AK Parti ve diğer partilerden koparak YRPye katılanların oluşturduğu kalabalık gruba hitap eden Kaplan, HDP çizgisindeki belediye yöneticileri gibi ardından atanan kayyumlarla yönetilen Diyarbakırda hizmet yapılmadığını iddia etti. Kaplan, büyükşehir belediyesinde tranvay yapım işinin yılan hikayesine döndüğüne işaret ederek, bunun halka lütuf gibi sunulduğunu belirtti. Diyarbakırdaki müteahhitlerin belediyelerden iş alamadıklarına işaret eden Kaplan, bu nedenle birçok müteahhidin Mersin, Antalya ve Balıkesir gibi illere göç ettiklerini iddia etti.

Seçimleri kazanmaları durumunda yapacakları projelere ve seçim vaatlerini sıralayan Kaplan şöyle konuştu:

SOSYAL YAŞAM ALANLARI


6 Şubat depreminde Diyarbakırda Bağlar ilçesinde çok sayıda bina zarar gördü. Yıkılması gereken çok sayıda bina var. Halkı halen orada iskan etme durumları var. Biz Bağları, Yenişehirİ ve Surun bir kısmını derhal onararak, yeni yerler inşa edeceğiz. Konutları iki yıl içinde teslim edeceğiz. Mağdur insan kalmayacak, kalmamalıdır. Kimsesiz ve yoksul ailelerimize sosyal destek sağlayacağız. Bu sosyal destekleri daha sonra keseceğiz ve onların sosyal refah seviyeleriniz yükselterek, daha onurlu bir yaşam sunacağız. Diyarbakırda festivaller, konserler ve etkinlikler bir süre yapılmayacak bu parayı buralara aktaracağız. Her ilçemizde yeni bir Kuran Kursu açacağız. Burada Kuran-ı anlatacağız. Kuran okuma yarışmalarını kalkacak. Kuran anlama yarışı gelecek.

Diyarbakırda doğru dürüst bir parkımız yok. Talaytepede su deposu altındaki 320 dönümlük o araziyi halkımıza park olarak tesis edeceğiz. Halkımız piknik yapmak için doğru dürüst yer bulamıyor. Halkımız burada rahat bir şekilde pikniğini yapacak. Kaplan, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını yaptı.

Haber: Yılmaz BEKLEYEN

Ana Sayfaya Git