Karamollaoğlu'ndan "ittifak" açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "ittifak" konusuyla ilgili, "Biz seçime gireceğiz. Bizim mecliste temsil edilmemiz de gerekiyor. En uygun şartlar nerede oluşursa orada olacağız. Yoksa bizim kimseye taahhüdümüz yok." dedi.

Haberler 11.10.2021 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karamollaolu, Tokatta bir otelde basn mensuplaryla bir araya gelerek, gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularn yantlad.

Dier partilerle ittifak kurup kurmayacaklar yönünde bir soru üzerine, u anda gündemlerinde ittifaklarn bulunmadn belirten Karamollaolu, unlar dile getirdi:

Bütün parti genel bakanlarn ziyaret ediyoruz. Ülkenin gidiat hakknda bizim düüncülerimiz konusunda onlar bilgilendiriyoruz. Onlarn da bilgilerinden istifade ediyoruz. Seçim ittifaklar konusunda Türkiyede bir zorlama var. Cumhur ttifaknn az çok yaps belli. Bundan sonra da ayn istikamette geliecektir, iktidarda çünkü. AK Parti büyük parti. Onun yannda MHP de var. BBP de AK Partinin saflarnda yer ald. Orada bir ey yok. Onun dnda ille de bir ittifak ve aday belirleme konusu zorlanyor. Gelecek seçimin adayn da imdiden belirleyelim, daha salam olsun. Yok böyle bir i. Seçimler böyle yaplmaz. Böyle de hazrlanlmaz seçime. Onun için ben bu zorlamalarn da faydas olmadnn kanaatindeyim. Biz her kesimle görüüyoruz. Bu görümeler bundan sonra da devam edecek. Zaman geldiinde biz kendi politikalarmza uygun olan hem de ülkemizin gelecei için en uygun gördüümüz yerde bulunacaz.

Baka bir gazetecinin, Ouzhan Asiltürkün hayatn kaybetmesiyle boalan Saadet Partisi Yüksek stiare Kurulu (YK) Bakanlna seçilen Karamollaoluna, Asiltürkün, salnda Cumhurbakan Erdoan ile görümesini hatrlatarak, Siz de Cumhur ttifakna yakn msnz? sorusuna ise Karamollaolu, öyle yant verdi:

Sayn Cumhurbakan beni de Kbrsa davet etti. Ben o srada gitme imkanmn olmadn söylemitim. Baka yerlerde de bu davetler gerçekleti...Biz seçime gireceiz. Bizim Mecliste temsil edilmemiz de gerekiyor. En uygun artlar nerede oluursa orada olacaz. Yoksa bizim kimseye taahhüdümüz yok imdi.

Karamollaolu, daha sonra partisinin 26 Haziran Atatürk Kültür Saraynda gerçekletirilen kongresine katld.

Ana Sayfaya Git