Karar Güzel'e dokunulacak!

TBMM Karma Komisyonu HDP'li Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar aldı

Haberler 18.02.2022 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzelin yasama dokunulmazlnn kaldrlmas yönünde karar verdi.

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazt bakanlnda topland.

Komisyon, yaklak 7 saat süren toplantda, silahl terör örgütüne üye olma iddiasyla hakknda dokunulmazlk fezlekesi hazrlanan HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzelin dokunulmazlnn kaldrlmas yönünde, oy çokluuyla karar ald.

Toplant sonras gazetecilerin sorularn yantlayan Komisyon Bakan Beyazt, Güzelin yasama dokunulmazlnn her iki dosya yönünden de kaldrlmasna karar verildiini belirterek, Dolaysyla imdi Genel Kurulun takdirinde. Pazartesi günü, varsa muhalefet erhiyle beraber gelecek raporumuzu hazrlayacaz ve Genel Kurula sunacaz. diye konutu.

SÜREç NASIL LERLEYECEK?

Mevzuata göre, dokunulmazln kaldrlmas yönündeki Karma Komisyon raporlar, dorudan Genel Kurul gündemine giriyor.

Milletvekillerine datlan Karma Komisyon raporu, Genel Kurulda okunarak görüülüyor. Biri lehte dieri de aleyhte olmak üzere, iki milletvekili rapor üzerinde konuma yapyor. Fezlekesi olan milletvekili isterse Hazrlk Komisyonunda, Karma Komisyonda veya Genel Kurulda kendi savunmasn yapabiliyor ya da baka bir milletvekili arkadana savunma yapmas için bu hakkn verebiliyor. Söz ve savunma talebi yoksa görümeler tamamlanyor.

Daha sonra Karma Komisyonun yasama dokunulmazlnn kaldrlmasna dair raporu oylamaya sunuluyor. Genel uygulamaya göre açk oylama yaplyor. Genel Kurulda dokunulmazlklarn kaldrlmasna ilikin oylamada, karar yeter says (151) yeterli oluyor.

Ana Sayfaya Git