Kılıçdaroğlu: 2019'da aday olmayacağım

"Ben şimdiden, seçimlere iki yıl önceden bir isim verme hatasına kesinlikle düşmem"

Haberler 16.07.2017 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, 2019daki Cumhurbakanl seçimlerinde aday olmayacan söyled. Bugün çkacak haftalk Der Spiegel dergisine konuan Klçdarolu, Ben partiler üstü bir aday istiyorum dedi.

Erdoana kar Abdullah Gülün adaylnn akll bir öneri olup olmayaca sorusuna Klçdarolu, Ne yapacana Abdullah Gülün kendisinin karar vermesi gerekir. Ama ben imdiden, seçimlere iki yl önceden bir isim verme hatasna kesinlikle dümem dedi.

Avrupay Türkiyeyi Cumhurbakan Erdoanla ayn görmemeye çaran Klçdarolu Adalet yürüyüü ve anayasa referandumu, Erdoann sadece ülkenin yars için konutuunu gösterdi dedi.

Klçdarolu, Adalet yürüyüü mitingine bir milyondan fazla insann katlmas sizi artt m sorusuna ise u yant verdi: Vatandalarn büyük çounluunun Türkiyedeki gelimelerden, hükümet basks ve sosyal adaletsizlikten rahatszln biliyordum. Daha nisan ayndaki anayasa referandumunda bu kendini gösterdi. Yaklak yüzde 50si Erdoana kar oy verdi. Ama insanlarn adalete bu denli susadn düünmemitim.

Klçdarolu, 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekten ne oldu sorusunu ise öyle yantlad:

Gülen ile müttefikler

Bunu kimse bilmiyor. Darbe gerçekti. Bu hain darbeden Gülenin sorumlu olduu konusunda hiçbir üphem yok. Biz hükümeti bu cemaatin tehlikeleri üzerine devaml uyardk. Ama Erdoan bizi dinlemek istemedi. Gülenle müttefiktiler. Türkiyeyi aralarnda paylatlar. AKPli politikaclar Güleni yllarca ziyaret ettiler. kisi arasndaki sava, 15 Temmuzda 300 insann hayatna mal oldu. Türk istihbarat 15 Temmuz günü öleden sonra olas bir darbe ihbar ald. Ama Erdoan akam enitesinden örendiini iddia ediyor. Biz, hükümetin yararlanmak için darbe giriimini belirli bir noktaya kadar braktna inanyoruz.

Ana Sayfaya Git