Kılıçdaroğlu: En büyük hakem halktır, sandığı koymak lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sizler yetki verdiğiniz müddetçe Türkiye sorunlarını aşabilir. Bir iktidara görev verdiniz; görevini yapmaya çalıştı ama bugün geldiğimiz nokta belli. Buradan çıkması lazım Türkiye'nin. Çıkmasının yolu da değişikliktir, değişimdir. En büyük hakem halktır. Sandığı koymak lazım. Sandığın gereği neyse başımızın üstüne" dedi.

Haberler 23.12.2021 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP lideri Klçdarolu, Ankarann Elmada ilçesinde muhtarlar, sivil toplum kuruluu temsilcileri ve kanaat önderleri ile düzenlenen programda bir araya geldi. Klçdarolu, çok kavgal hale geldiklerini, Türkiyenin bu noktadan çkmas gerektiini belirterek, Madem Adem ile Havvadan geliyoruz, niye kavga ediyoruz? Hepimiz kardeiz o zaman. Hepimiz birbirimize insani olarak bakmak zorundayz. Güzel sözler söylemek zorundayz. Birbirimizin dertleriyle ilgilenmek zorundayz. Eer bunu yapabilirsek emin olun, Türkiye çok hzl büyür, kalknr. Herkesin de karn doyar. Yaanan skntlar siz de biliyorsunuz ben de biliyorum. Büyük skntlar var. Bu skntlar amamz lazm. Beraber amamz lazm. Skntlar amann yolu birlikte olmaktr. Sknty yaratanlar da siyasilerdir ama sknty çözecek olanlar da siyasilerdir diye konutu.

HALKA GTMEK LAZIM

Kemal Klçdarolu, siyasilerin önünü vatandan açacan dile getirerek, Sizler yetki verdiiniz müddetçe Türkiye sorunlarn aabilir. Bir iktidara görev verdiniz; görevini yapmaya çalt ama bugün geldiimiz nokta belli. Piyasalar, mutfaklar yangn yeri. Buradan çkmas lazm Türkiyenin. çkmasnn yolu da deiikliktir, deiimdir. En büyük hakem halktr. Halka gitmek, oyunu istemek lazm. Sand koymak lazm. Sandn gerei neyse bamzn üstüne, bunu yapmamz lazm. Bunu yapabilirsek emin olun Türkiyeyi büyütürüz, kalkndrrz dedi.

CHP lideri Klçdarolu, ekonomideki gelimelere ilikin imdi hepimiz geldik dolara endekslendik; Dolar nereye gidiyor, Dolar dütü, Dolar yukar çkt, Dolar aa indi. çocuunu akam yataa aç yatran anne, hangi dolarla ilgilenecek? Dolar var m bunun? Yok. Dolaysyla bugün açlk, sefalet ve yoksulluk var Türkiyede. Bunun çözülmesi lazm. Her çocuun yataa karn tok yatmas lazm. mkanlar vermek lazm. O imkanlar olmazsa sorunu çözemeyiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git