Kılıçdaroğlu: Sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir tv programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'adayınız kim?' sorusuna da yanıt verdi. CHP lideri, "Sen dön bir benzin fiyatlarına bak, peynir fiyatlarına bak, domates-salatalık fiyatlarına bak. Bunların dünyadan haberleri yok" dedi. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığı için de Erdoğan'a çağrı yaptı: Erdoğan beni çağırırsın senin televizyon kanalların var, orada sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım.

Haberler 18.06.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klçdarolunun açklamalarndan satrbalar:

Bülent Arnçla tokalatk, hatta bir deil iki kez tokalatk. Tokalarz tabii niye tokalamayalm. Farkl dünya görülerine sahip olsak da birbirimize sayglyz.

Siyasetçilere ders verir nitelikte bir konumayd. Konumasnda AK Parti yeni kurulduunda ve iktidar olmadnda her toplantya gittiklerini srarla ifade etti. Yeri geldiinde itiraz ettiklerini ifade etti.

Türk Demokrasi Vakf gibi bir vakf demokrasiyi konuacaksak tartacaksak herhalde AKPli yöneticilerin de söyleyecek sözü olmas lazm. Ama gelemiyorlar, oturamyorlar, konuamyorlar. çünkü bask altndalar, bir kiinin basks altndalar. O nedenle kraln çplak olduunu, bir kiini AK Partiyi sonlandrdn, bitirdiini ifade etti. Bu ifade benim açmdan önemli aslnda Türk demokrasisi için de son derece önemli bir açklama.

GERçEKLERE TAHAMMÜLLER YOK

Gerçekleri dinlemeye tahammül edemiyorlar. Gerçekleri gazeteciler anlatyor, politikaclar anlatyor. Politikaclarn dokunulmazl var, söylerler ama gazetecilere tahammül edemiyorlar. Benim söylediklerimi yazacaksn gibi bir düünce.

Bunlar korkunun eseri. Zulmü arttryorlar her seferinde. Gerçeklere, muhalefete, eletiriye tahammül edemiyorlar. Peki o zaman sen neden iktidar oldun? Ben her dediini kabul mü edeceim, onaylayacak mym? Bir ülkede demokrasinin varlk nedeni muhalefettir.

NE SÖYLED NE YAPTII BELL DEL

Bunlar gidici, gidecekler zaten. Akaryakta zamm kim yapt? Sen yapyorsun kardeim. D güçler falan deil sarayn oligarklar. Bir tane adam koymusunuz Hazine ve Maliye Bakanlnn bana. Ne söyledii, ne yapt belli deil. Gözlerine mi bakacaz, boyuna m bakacaz, endamna m bakacaz. Kardeim sen dön bir benzin fiyatlarna bak, peynir fiyatlarna bak, domates-salatalk fiyatlarna bak. Bunlarn dünyadan haberleri yok.

Bir güreçinin banka yönetim kurulunda ne ii var? Bu güreçi kime, nasl kredi verecek? Bir arkeoloun Merkez Bankasnda ne ii var? Bu atamalar batan sakat.

Bir kiinin egosuyla Türkiye Cumhuriyeti devleti yönetiliyor. Hastanesi olmayan ordu olur mu? TSKnn hastanesi, salk kurulular yok. Askeri hastaneler vard. Geldi, Ben kapatyorum dedi, kapatt. Kim sana kapat dedi? Hangi gerekçeyle kapattn.

KUR KORUMALI MEVDUATI KALDIRACAIZ

Faizi indirdik diyor ama hangi faiz indi? Vatanda gitsin kredi çeksin, hangi faiz inmi görsün. Bankalar vatandaa yüksek faizle kredi veriyor. Erdoan kimi kandryor? Erdoan birilerine para kazandryor, birileri köeyi dönsün istiyor. 85 milyon insan, bir avuç insana çalyor.

Kur korumal mevduat derhal kaldracaz. Birilerine bu avantaj niye vereceim ya? Milletin karn doymuyor, ben kalkacam 100-150 bin kiiye olaanüstü faiz vereceim.

Erdoan beni çarrsn senin televizyon kanallarn var, orada sana cumhurbakan adaynn kim olacan açklayacam. Yürei yetiyorsa çksn karma. Dardan niye gazel okuyor.

Bilgi yok, birikim yok. Yapt hatalarn farknda deil. Ülkemizde enflasyon yok, hayat pahall var diyor. Ya bu TÜKin ne olduunu da bilmiyor. Enflasyonla hayat pahallnn ne olduunu bilmiyor. Bunu bilmeyen adam bir devleti yönetemez. Bir devleti yönetmeye kalkarsa bu hale gelir. Siz devleti yönetiyorsanz enflasyon nedir, pahallk nedir bunlar bileceksiniz. Aldnz kararlarn yanl olup olmadn akl banda birine soracaksnz.

SEçM YARIN OLSA DA HAZIRIZ

Büyük bir olaslkla erken seçim yapacaklar, çünkü ülkeyi yönetemiyorlar. Bundan sonra geçen her günün toplum üzerindeki maliyeti daha fazla olacak, faizler daha fazla yükselecek. Göreceksiniz, felakete doru gidiyoruz aslnda. Ben ülkesini seven bir insan olarak, bir an önce bir an önce sanda gidilmeli, milletin takdiri ortaya konmal. Millet kimi iktidara getirmek istiyorsa getirsin ve bu sorunlar çözülsün.

Yarn seçim olsa, yarn bile seçime hazrz. Bütün vatandalarn bunu bilmesini isterim.

Ana Sayfaya Git