Kılıçdaroğlu: Sorunları çözenlerin iktidar olması gerekiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkede birçok sorun olduğunu belirterek, "Bütün bu sorunların kaynağı ülkeyi yönetenlerdir. Dolayısıyla çözemediklerine göre bizim çözmemiz gerekiyor. Çözenlerin iktidar olması, bir araya gelmesi gerekiyor. Biz bunu yapmak zorundayız; demokratik yollarla bunu gerçekleştirmek zorundayız" dedi.

Haberler 14.12.2021 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Büyükehir Belediyesi tarafndan satn alna 85 otobüs için tören düzenlendi. Mamakta bulunan Elektrik Gaz Otobüs Genel Müdürlüü 3üncü Bölge Yerlekesinde düzenlenen törene CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Y Parti Genel Bakan Meral Akener, Demokrat Parti (DP) Genel Bakan Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Bakan Yardmclar Sabri Tekir, Cafer Güne, Ankara Büyükehir Belediye Bakan Mansur Yava, milletvekilleri, belediye çalanlar ile vatandalar katld.

YAVA: HZMET ETME SEVDASINDAN VAZGEçMEYECEZ

Bakan Yava, Göreve gelir gelmez bir gecede çkarlan kararname ile bütçemiz alt üst oldu. Metro ödemelerinin prosedürü biz göreve baladktan 25 gün sonra bir gecede tek tarafl olarak deitirildi. Eski prosedüre göre 2019-2020 ve 2021 yln kapsayan 3 yllk süreçte 28 milyon 408 bin lira ödememiz gerekiyordu. Ancak yaplan deiiklikle biz 3 ylda tam 657 milyon 511 bin lira ödeme yaptk. 23 kat fark var. Tabii ki bunlar mazeret deil. Geldiimizde bu durumu biliyorduk. Ne olursa olsun, hangi zorluklarla karlarsak karlaalm hemehrilerimize hizmet etme sevdasndan asla vazgeçmeyeceiz dedi.

AKENER: MLLET TTFAKININ ADAYI CUMHURBAKANI OLACAK

Y Parti Genel Bakan Meral Akener, belediye seçimlerinde youn bir çalma yürüttüünü belirten Akener, Bugün burada ahit olduumuz belediye bakanmzn milletimizin ve Ankarann yannda olduu. Sayn Mansur Yavan ahsnda ilçe belediyelerimiz de dahil olmak üzere, bu zihniyeti bu ülkeden demokrasiyle, oylarmzla gönderilmesinin yolculuunun somut göstergesi sizlersiniz. Onun için büyükehir belediye bakanlarmzn yapt somut, doru ve dürüst çalmalar 2 kaz güdemez, Bunlar gelirse DHKP-Cliler, PKKllar su ve elektrik faturalarnz getirip verecekler elinize ve Bunlar her eye karlar, hiçbir hizmet yapmazlar iftirasn ortadan kaldrd. Yaplacak seçimde Milli ttifaknn aday 13üncü cumhurbakan olacak diye konutu.

KILIçDAROLU: SORUNLARI çÖZENLERN KTDAR OLMASI GEREKYOR

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu da, Ankara Büyükehir Belediyesinin 2013den bu yana otobüs alamadn söyleyerek, öyle konutu:

Otobüs almak için çaba harcayan büyükehir belediye bakanmza engel çkarlyorsa bir sorun var demektir. Eer milyonlarca evladmz internete ulaamyorsa, pandemi döneminde olsun veya olmasn bir sorunumuz var demektir. Eer hala yüz binlerce çocuk yataa aç giriyorsa bir sorunumuz var demektir. Eer gençler, geleceklerinden endie duyuyorlarsa ve acaba yurt dna nasl gideriz diye düünüyorlarsa bir sorunumuz var demektir. Eer Türk liras yabanc para karsnda pul haline düüyorsa bir sorunumuz var demektir. Bütün bu sorunlarn kayna ülkeyi yönetenlerdir. çünkü sorumluluk onlar aittir. çünkü onlar söz verdiler biz bu sorunlar çözeceiz diye ama çözemediler. Dolaysyla çözemediklerine göre bizim çözmemiz gerekiyor. çözenlerin iktidar olmas, bir araya gelmesi gerekiyor. Biz bunu yapmak zorundayz, demokratik yollarla bunu gerçekletirmek zorundayz. Büyükehir Belediye Bakanmz 4 milyar lira borç ödedim, hiç borç almadm dedi. Demek ki borç almadan da otobüs alabiliyorsunuz. Demek ki borç almadan da bir kenti yönetebiliyorsunuz. Y Partinin sayn genel bakan gayet güzel açklad sorun var ama sorun çözülebiliyor. Biz bu sorunu çözebiliriz. Demokratik yollarla çözebiliriz. Bu memleketin çlgn adamlara deil akll adamlara ihtiyac var. Olay bilen insanlara ihtiyac var. Ülkesi için çalan insanlara ihtiyacmz var. Konumalarn ardndan Klçdarolu ve Akener, tantm yaplan otobüslere binerek test sürüüne katld.

Ana Sayfaya Git