Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Sen hangi akılla Erdoğan'a destek veriyorsun?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu: "Sen hangi yüzle, hangi ahlakla, hangi milliyetçilikle Erdoğan'a destek veriyorsun."

Haberler 11.05.2022 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, partisinin grup toplantsnda konutu. Mültecilerin geri gönderilmesi tartmasna deinen Klçdarolu, Erdoan, Avrupa ülkelerini eletirirken MHP lideri Devlet Bahçeliye de tepki gösterdi. Klçdarolunun konumasndan satr balar öyle:

DEVLET AHSLETRLEMEZ:

Her birimizin düünceleri endieleri var ama endielerimizi yok etmek, düüncelerimizi iyilie yönlendirmek zorundayz. Ülkemize bar getirmek zorundayz. çinde bulunduumuz karamsar atmosferden çkarmak zorundayz. Biz neyi nasl yapacamz, hangi araçlar nasl kullanacamz geni kitlelere anlatyoruz. çünkü devlet ahsiletirilemez, kiiye indirgenemez. Her birimize ama her birimize düen sorumluluklar var. ki alann Türkiyede ahsiletirildiini görüyoruz. Bunu hiçbir vatandam unutmasn, ekonomiyi ahsiletirdik, d politikay ahsiletirdik. Dolar, faizler ald ban gidiyor. Program üstüne program açklyorlar her açklanan program ekonomiyi biraz daha kötüye gidiyor. çünkü ben ekonomistim diyen kiinin ekonominin esinden anlamadn gördük. o nedenle devlet yönetiminde ahsiletirme olmaz.

SZLK:

Üniversiteyi bitiren herkes apandisit ameliyat yapacak diye bir ey yok. O iin uzman var. O bile yeterli deil o bile ayrt. Bilmem hangi alana kadar bütün alanlarda yeni uzmanlar yetiiyor. Ve gelimenin 21. yüzyldaki tanm, kii bana geliri artan ülke mi? Hayr küçük ayrntlarda i bölümüne giden ülke gelimi ülkedir. O nedenle her alann uzman var ve her alan giderek kendi içinde yeni alanlar oluturur. D politika ahsiletirildi. Bunun ötesinde bir tehlike daha var d politikay egemen güçlerin talebiyle yapmaya kalktnzda çok daha derin sorunlar yaratyorsunuz. Bugün geldiimiz nokta budur. Suriye ve snmaclar konusu .Bu konuda partimiz çok iddial. En tutarl söylemde bulunan 2011 tarihinden bu yana en tutarl söylemi dillendiren partinin ad Cumhuriyet Halk Partisidir. Ve biz komumuzda olan bir savan bize yansmalarnn tehlikeli boyutlarn dile getirdik. Biz dile getirdikçe egemen güçlerin talebi üzerine bizi suçladlar. Artk sokaktaki vatanda da hangi partiden olursa olsun elini vicdanna koyduunda evet CHP dorular söylemitir diyor.

MÜLTEC MESELES:

Göç dalgas geldi... Gelen snmaclar Türkiyede kalmak istemiyorlar, gelimi ülkelere gitmek istiyorlar. Her birisi Akdenizden botlarla batya gitmek istiyor. AB, bize göndermeyin diyor. Snmaclar Avrupaya gelmesin diyor. 3 milyar Euroya insan ülkesini satar m? Türkiyeyi göçmen hapishanesi yaptlar. Vatandalarmz perian oldu. Erdoan bunu itiraf etti. 15 ubat 2018de Binali Yldrm 3 buçuk milyon Suriyeliyi arlyoruz, bunu yaparken de terör örgütlerinin Avrupaya yaylmasn da engelliyoruz diyor. Bunu bu ülkenin babakan söylüyor. Bana belay nasl sararsn, ite böyle... Biz söylesek kyamet kopar.

BAHçELYE ELETR:

Suriyeliler geziyor... Gencecik çocuklarmz El-Baba göndereceiz. Bu benim vicdanma dokunuyor. Evlatlarmz ehit ediliyor bu ülkeyi yöneten kii koa koa Putinin kapsnda dakikalarca bekliyor. Bahçeliye parantez açmak gerekiyor. Sen Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir zaman devleti yöneten bir kiin, baka devleti yöneten bir kiinin kapsnda dakikalarca beklediini gördün mü? Sen hangi yüzle, hangi ahlakla, hangi milliyetçilikle Erdoana destek veriyorsun.

Ana Sayfaya Git