Kılıçdaroğlu'ndan Kaftancıoğlu'nun parti üyeliğinin düşürülmesine ilişkin açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Canan Kaftancıoğlu görevinin başındadır. İl Başkanı olarak görev yapıyor. Biz Canan Hanım'ı İstanbul İl Başkanı olarak yüreğimize yazmış vaziyetteyiz, kimse endişe etmesin. Yapılan uygulamanın da adil bir uygulama olmadığını biliyorum." dedi.

Haberler 16.06.2022 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klçdarolu, Harikalar Diyar Turkuaz Gösteri Salonunda kanaat önderleriyle bir araya geldii programdan ayrlrken, basn mensuplarnn sorularn yantlad.

CHP stanbul l Bakan Canan Kaftancolunun siyasi parti üyeliinin düürülmesi hatrlatlarak yerine atama yaplp yaplmayacann sorulmas üzerine Klçdarolu, u yant verdi:

Canan Kaftancolu görevinin bandadr. l Bakan olarak görev yapyor. Biz Canan Hanm stanbul l Bakan olarak yüreimize yazm vaziyetteyiz, kimse endie etmesin. Yaplan uygulamann da adil bir uygulama olmadn biliyorum. Adaletsizlie boyun emeyeceiz. Bizim en temel özelliimiz o. Adaletsizliklere boyun eerseniz yeni adaletsizliklere kap aralam olursunuz. Canan Hanm ne yapt? Neden il bakanl düürülüyor? Birilerinin talimatyla, birilerinin istei üzerine. Biz birilerinin talimatna evet mi diyeceiz? Birilerinin talebine evet mi diyeceiz? Hayr, demeyeceiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bizim ruhumuzda, geleneklerimizde Kuvaymilliye var. Biz mücadele ediyoruz, mücadeleyi adalet için yapyoruz, hak için, hukuk için yapyoruz. Hukuka, adalete biz sayglyz ama adalet, adalet olduu sürece. Birilerinin bekledii tarzda bir kiiye hakszlk yaplacak, görevinden alnacak ve üyelii düürülecek, Siz de buna uyun denilecek. Biz buna uymayz. Biz adaleti savunuyoruz.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakr Milletvekili Salihe Aydenizin Kadköydeki izinsiz gösteride, görevli polise yumruklu saldrda bulunmasyla ilgili soru üzerine Klçdarolu, Asla doru bulmayz. Doru deil. Güvenlik güçlerine yumruk atmak, saldrmak doru deil. Hele hele bunu bir milletvekilinin yapmas asla doru deil. Kabul etmiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git