Kimse dil uzatamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Çamlıca Camisi’nde cuma namazını kıldı. Namaz sonrası cemaate seslenen Erdoğan konuşmasında, Sezen Aksu üzerinden başlayan tartışmalara isim vermeden dahil oldu.

Haberler 22.01.2022 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Vahdettin Kökünde MÜSAD heyetinin kabulünde konutu. Erdoan, Kurun istikrar kazanmasyla birlikte piyasalarda bir daha dengesiz döviz talebinden kaynakl ar dalgalanmalarn yaanmayacan da düünüyoruz dedi. 20 Aralkta devreye alnan kur korumal mevduat hesabyla döviz kuru üzerindeki köpüün alndn belirten Erdoan Tpk döviz kuru gibi enflasyonun üzerindeki köpüü de ksa sürede alarak ülkemizi selamete ulatrmay arzu ediyoruz açklamasnda bulundu.

Yatrm, istihdam, ihracat ve üretime ilikin sürekli gündemimizde diyen Erdoan, yeni ekonomik modele iliin olarak ise Türkiye ekonomi modeliyle önceliimiz bu dört bal cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmek, böylece ülkemizi dünyann ana üretim merkezlerinden biri haline getirmektir diye konutu.

Erdoann konumalarnda öne çkanlar öyle:

TÜRKYE EMN ADIMLARLA YÜRÜYOR:

28 ubat bata olmak üzere vesayetin gölgesinin ülkemizin tepesine adeta karabasan gibi çöktüü dönemde bile MÜSAD dik duruunu, milletten ve milli iradeden yana tavrna daima muhafaza etmitir. Bizde son 10 ylda ülkemizin milletimizin istikbali adna yürüttüümüz mücadelede MÜSADn desteini daima yanmzda hissettik. Cumhuriyet mitinglerinden gezi olaylarna, 17-25 Aralk giriiminden, 15 Temmuz Darbe teebbüsüne kadar, milletimizin iradesine kast eden tüm saldrlar hamdolsun birlikte beraberce dayanma halinde püskürttük. Hak ve özgürlüklerden ekonomide rekorlara kadar tüm baarlarmzn ardnda hükümetimizin azmi yannda MÜSAD gibi kurulularmzn emei büyüktür.

Türkiye son yllarda maruz kald onca operasyona ramen hamdolsun birlik ve beraberlik içinde emin admlarla ilerliyor. Koranavirüs salgn, zorluklarnn yan sra ülkemizin önünde yeni frsat pencerelerinin açlmasnn da vesile olduunu görüyoruz. Gerek geçen seneye ait büyüme rakamlarmz gerek 2021e ait rekor ihracat rakamlarmz bu gerçei ortaya koymutur.

ÖNCELMZ ANA ÜRETM MERKEZ: Büyüme ve ihracat gibi alanlardaki rekorlara ilave olarak istihdammz salgn öncesindeki döneme göre 2,7 milyon kii artmtr. Ve bu çok büyük bir baardr. Tüm dünyann ekonomi manevralarn istihdam krizinin önüne geçmek için yaptklar dönemde biz daha büyük hedeflerin peinde kouyoruz. O yüzden bu dört önemli balk bizim sürekli gündemimizde. O da nedir; yatrm, istihdam, ihracat ve üretim.

Tabii bütün bunlar getirip dayadmz yer altyapdr. Bu da istikrardr, güvendir. Bunlar hiç bir zaman kaybetmeden yolumuza devam etmemiz lazm. Türkiye ekonomi modeliyle önceliimiz bu dört bal cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmek, böylece ülkemizi dünyann ana üretim merkezlerinden biri haline getirmektir. Bu amaçla bata i dünyamz olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerine gerek her türlü destei sunuyoruz, sunacaz.

ENFLASYONUN KÖPÜÜNÜ ALMAYI HEDEFLYORUZ: Malumunuz 20 Aralkta açkladmz tedbir paketiyle dövizin üzerindeki köpüü aldk. Ardndan asgari ücretten, memur ve emekli maalarna kadar her alanda insanmzn hayat standartlarn yükseltecek admlar attk. Kurun istikrar kazanmasyla birlikte piyasalarda bir daha dengesiz döviz kurundan kaynakl ar dalgalanmalarn yaanmayacan düünüyoruz. Tpk döviz kuru gibi enflasyonun üzerindeki köpüü de ksa sürede alarak ülkemizi selamete ulatrmay arzu ediyoruz.

Bu süreçte sizden beklentimiz siyasette tek sermayesi millete umutsuzluk alamak olan felaket tellalarna prim vermeden çalmanz, üretmeniz, ihracat etmeniz ve yatrmlarnz artrmanzdr. Bunu baardnzda Allahn izniyle Türkiyenin yükselmesini kimse engelleyemeyecek, hedeflerimize ulamamza mani olamayacaktr.

CUMHURBAKANI ERDOAN: HAVVA VALDEMZE KMSENN DL UZANAMAZ

Cumhurbakan Erdoan, Büyük çamlca Camisinde cuma namazn kld. Namaz sonras cemaate seslenen Erdoan konumasnda, Sezen Aksunun arks üzerinden balayan tartmalara isim vermeden dahil oldu.

Erdoan mihrapta yapt konumada unlar söyledi:

Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunlarn karsnda dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir.

AK Partiye yaknlyla bilinen Milli Beka Hareketinin tehdit ettii Sezen Aksu hakknda, dini deerlere hakaret ve tahrik veya aalama iddiasyla suç duyurusunda bulunulmutu. Bu suç duyurusunda Sezen Aksunun mal varlna da el konulmas talep edilmiti.

Ana Sayfaya Git