'Kınama cümbüşü olmasın'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'ne ilişkin, "Yani sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli. Daha kararlı bir adım NATO'nun atması gerekirdi." dedi.

Haberler 26.02.2022 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Hazreti Ali Camisinde kld cuma namaznn ardndan gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad.

Erdoan, bugün yaplmas planlanan NATO Liderler Zirvesine ilikin soru üzerine, unlar kaydetti:

Her eyden önce tabii yaplmam bir toplantdan ne gibi mesajlar çkacan söylemek herhalde doru olmaz. Saat 17.00de toplantmz yapacaz ve bu toplantda liderlerin kanaatlerini göreceiz. Onlarn da kanaatlerinin yannda, bizim bugüne kadar NATOnun tavr ile alakal tavrmz çok net, açkt. Yani sradan bir knama cümbüüne dönmemeli. Daha kararl bir adm NATOnun atmas gerekirdi. Bu konuyla ilgili olarak Sayn Genel Sekreter Stoltenberg ile yaptmz net görümelerimiz var. Bu görümelerde de NATOnun tavr konusunda, belirlediimiz tavrmz onlara da iletmitik. Bugünkü toplantda da tüm liderlerin duruunu görerek, biz de kendilerine duruumuzu açklayacaz.

Ukraynada bulunan Türk vatandalaryla ilgili soruyu yantlarken, bu konuyla ilgili Dileri Bakanlnn bir açklama yaptn hatrlatan Cumhurbakan Erdoan, Gerek büyükelçiliimiz gerek bakonsolosluklar her türlü adm atmaya hazrlar. Tabii hava tamacl noktasnda u anda durum pek güvenli deil. Onun için karadan güvenli bölgelerden tama ilemlerini gerek büyükelçiliimiz gerek bakonsolosluklar yardmc olmak suretiyle yapyorlar ve bu konuda da oradaki vatandalarmzn, örencilerimizin, büyükelçilik ve bakonsoloslua müracaat etmek suretiyle iletiimi kurmalar konusunda açklamalarmz yaptk. dedi.

HEPS UKRAYNAYA BOL BOL NASHAT çEKYORLAR

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Avrupa Birliinin (AB) bu dönemdeki tutumunu nasl deerlendirdiine ilikin soru üzerine, AK Parti Sözcüsü Ömer çelikin yapt açklamann çok açk ve net olduunu söyledi.

u anda AB ve bunun yannda Batc bütün zihniyetlerin ciddi, kararl bir duru sergilemediklerini belirten Erdoan, öyle devam etti:

Hepsi Ukraynaya bol bol nasihat çekiyorlar. Tabii bu nasihatle bir yere varmak mümkün deil. Ne yaptnz, ne yapyorsunuz, ne yapacaksnz veyahut da attnz bir adam var m? Buna baktmz zaman atlan herhangi bir adm yok. Bugünkü NATO Zirvesinde Bu konuda ne gibi admlar atyorsunuz veya atacaz bunu konuacaz. Yoksa bol bol nasihat çekmek, bol bol knamak, böyle bir adeta Karagöz-Hacivat cümbüüne bu ii döndürmemek gerekir. Bu konuda da bugüne kadar bol bol nasihat çeken Bat, u anda da hala bu nasihatlerine devam ediyor. Temenni ederim ki bugünkü NATO Zirvesi daha kararl bir duru ortaya koymak suretiyle çünkü Avrupa Birlii üyesi ülkelerinin hemen hemen tamamna yakn biliyorsunuz NATO ülkesi. Ama hala bir duru, bir kararllk ortaya konmaynca bu tabii Zelenskinin de ifadesiyle Sadece bize nasihat veriyorlar, herhangi bir destek vermiyorlar. dedii gibi bir duru ortaya koyuyor ki bu ne dostlua ne dayanmaya smaz.

Ana Sayfaya Git