Kritik NATO görüşmesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haberler 19.02.2022 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl letiim Bakanlndan yaplan açklamaya göre, görümede, Türkiyenin NATOya katlmasnn 70. ylnda Türkiye-NATO ibirlii ve bölgesel meseleler ele alnd.

Görümede, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiyenin NATOya katlmnn 70. yl dolaysyla tebriklerini iletti.

Cumhurbakan Erdoan da NATO Genel Sekreteri Stoltenberge çeitli platformlarda daima Türkiyenin ttifak içindeki vazgeçilmez konumunu açk ve net biçimde vurgulamas dolaysyla teekkür etti.

KRTK GÖRÜME

Türkiyenin ilk günden bu yana ttifak içinde ilkeli, sorumlu ve yön verici tutum izlediini ve buna devam edeceini vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, Rusya ve Ukrayna balamnda devam eden krizin Türkiyenin NATO içindeki katma deerini bir kez daha gösterdiini, trmanmann balad ilk günden itibaren gerilimin diyalog ve diplomasiyle çözülmesi gerektiini savunduklarn, liderler seviyesinde bir zirveye ya da teknik düzeyde görümelere memnuniyetle ev sahiplii yapabileceklerini her iki tarafla da paylatn ifade etti.

Cumhurbakan Erdoan, Türkiye olarak NATOnun güvenlii için gereken katky vermekten, sorumluluk üstlenmekten imtina etmediklerini belirterek, yeni Stratejik Konseptte terörizm tehdidinin tüm boyutlaryla uygun biçimde yanstlmasnn öncelik arzettiini, bilhassa terörizmle mücadele gibi alanlarda Müttefiklerinden gereken destek ve dayanmay beklemenin Türkiyenin en doal hakk olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git