Kritik zirve pozitif geçti

Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ve AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü

Haberler 23.09.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Avrupa Birlii (AB) Konseyi Bakan Charles Michel ve Almanya Babakan Angela Merkel ile üçlü formatta video konferans görümesi gerçekletirdi.

letiim Bakanlndan yaplan açklamaya göre, üçlü zirvede, Türkiye-AB ilikileri kapsaml olarak ele alnd. Dou Akdenizdeki gelimelerin de deerlendirildii zirvede, Türkiye ve Yunanistann istikafi görümelere balamaya hazr olduu ifade edildi. Cumhurbakan Erdoan, görümede, Dou Akdenizde gerginliin azaltlmas ve diyalog kanallarnn iletilmesi için yakalanan nispi ivmenin karlkl admlarla korunmas gerektiini belirterek, Türkiyenin daima diyaloa ve müzakereye vurgu yaptn, onca tahrike ramen saduyulu ve soukkanl tavrndan taviz vermediini ifade etti. Almanyann arabuluculuk çabalarn takdirle karladklarn dile getiren Cumhurbakan Erdoan, istikafi görümelerin ve dier diyalog kanallarnn canlandrlmas noktasnda salanan mutabakatn nasl ilerleyecei hususunda Yunanistann ataca admlarn önemli olacan belirtti.

ERDOAN, MEMNUNYETN DLE GETRD

Cumhurbakan Erdoan, Dou Akdenizde Kbrs Türkleri dahil tüm taraflarn katlmyla düzenlenecek bölgesel konferanstan herkesin yararna olacak olumlu ve yapc kararlar çkacana inandn söyledi. Perembe günü balayacak AB Liderler Zirvesinin Türkiye-AB ilikilerine yeni soluk getirmesini umduunu kaydeden Cumhurbakan Erdoan, iyi niyetle Gümrük Birlii Anlamas, vize serbestisi ve göç mutabakat konularnda somut admlar atlmas halinde Türkiye-AB ilikilerinin yeniden olumlu mecraya tanabileceinden üphe duymadn ifade etti. ABnin Türkiye ile salkl i birlii gelitirilmesinin bölgesel sorunlarn çözümüne katk salayacan belirten Cumhurbakan Erdoan, Merkel ve Michelin Türkiye-AB ilikilerine pozitif gündem kazandrma gayretlerinden memnuniyet duyduunu dile getirdi.

Cumhurbakan Erdoann Michel ve Merkel ile gerçekletirdii üçlü zirvede, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Milli stihbarat Tekilat Bakan Hakan Fidan, Cumhurbakanl dari ler Bakan Metin Kratl, letiim Bakan Fahrettin Altun, Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln ve Cumhurbakanl Özel Kalem Müdürü Hasan Doan da hazr bulundu.

Ana Sayfaya Git