Liderleri bir araya getirmek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İstanbul'da düzenlenecek bir liderler görüşmesine katılması durumuyla ilgili, "Eğer İstanbul'umuzda böyle bir liderler zirvesini gerçekleştirilebilir ve bunun neticesinde de inşallah bu olumsuz gidişi olumlu bir hale dönüştürmenin kararını iki liderle gerçekleştirebilirsek, bizler de tabii Türkiye olarak bundan büyük bir mutluluk duyacağız"" dedi.

Haberler 02.04.2022 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, cuma namazn kld Üsküdardaki Hazreti Ali Camisinin çknda basn mensuplarnn sorularn yantlad.

Erdoan, bir gazetecinin, Rusya-Ukrayna Savanda Türkiye atekesin tesisi için iki ülke arasnda admlarn atmaya devam ediyor. Geçtiimiz hafta iki ülkenin müzakereci heyetlerinin stanbulda masaya oturmasnn ardndan dün Ukrayna Devlet Bakan Zelenskiye liderler seviyesinde bir buluma gerçekletirmek istediinizi ve kendisini Putin ile görütürmek istediinizi belirtmitiniz. Zelenskiynin buna cevab ne oldu? Putin bu fikre nasl bakyor? Liderler sizin ev sahipliinizde müzakereler için stanbulda bir araya gelebilir mi eklindeki sorusu üzerine, Zelenskiy ile bir görümeleri olduunu, bugün de saat 16.00 gibi Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ile bir görümeleri olacan bildirdi.

Erdoan, öyle devam etti:

Her iki liderle de yapacamz bu görümelerde, önce alt yapda ön görümeler neticesinde varlan bir mutabakat diyeyim, bunun getirisini artk liderler baznda özellikle Krm ve Donbass noktasnda bir admn atlmas için bunu en üst düzeyde sayn liderlerle görümenin ve bu konuya da ev sahiplii yapabileceimizi kendilerine ifade ettik. Sayn Zelenskiynin olumlu bak var. Sayn Putinin de daha önce buna bir olumlu yaklam söz konusuydu. Temenni ederim ki bugün yapacamz bu görümeyle yani tarih olarak ne zaman olabilir onu onlar belirleyecek ve buna göre de eer stanbulumuzda böyle bir liderler zirvesini gerçekletirilebilir ve bunun neticesinde de inallah bu olumsuz gidii olumlu bir hale dönütürmenin kararn iki liderle gerçekletirebilirsek, bizler de tabii Türkiye olarak bundan büyük bir mutluluk duyacaz.

STANBUL BOAZINDA BULUNAN MAYINLAR

Cumhurbakan Erdoan, stanbul Boaznda bulunan maynlara ilikin soruya da, Maynlar noktasnda bunlar biliyorsunuz imha edildi ve bu konuyla ilgili olarak da özellikle Deniz Kuvvetlerimiz ciddi bir çalmann, takibin gayreti içerisinde. u an itibaryla herhangi bir sknt söz konusu deil. Bundan sonraki sürece yönelik de bata Savunma Bakanm olmak üzere Deniz Kuvvetleri tüm imkanlaryla bu süreci devam ettiriyor, takip ediyorlar. u ana itibaryla bir sknt yok ama tedbiri elden brakmayacaz. yantn verdi.

Ana Sayfaya Git