Mecliste polemikler!

Meclis'te '15 Temmuz' oturumu, "Bir yumruk olabiliriz" temennisiyle başladı, polemiklerle sona erdi. Başbakan: 15 Temmuz iman dolu çılgın Türklerin tankları ezdiği gündür

Haberler 16.07.2017 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yaplanmas FETÖ terör örgütü tarafndan 15 Temmuzda düzenlenen darbe giriiminin yl dönümü dolaysyla Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) özel oturum düzenlendi. TBMM Bakan smail Kahramann Partiler olarak ayr olabiliriz ama ayn bilekteyiz. Gerektiinde bir yumruk olabiliriz temennisiyle balayan oturum, polemiklerle sona erdi.

stiklal Marnn ardndan ilk konumay TBMM Bakan smail Kahraman yapt. Darbenin engellenmesinde en büyük pay Cumhurbakanmz Tayyip Erdoann milletimizi meydanlara çarmas olmutur. ider nasl olmaldr sorusunun cevabn en açk ekilde verdi diyen Kahraman, CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel ile bir anlarn da paylat. Kahraman, unlar kaydetti:

BR YUMRUK OLABLRZ

Size bir anektodu aktarmak isterim. Özgür (CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel Özel) Beyin o zaman ceketi yoktu. 3 grup bakanvekili beraber oturduk. Ahmet Gündodu bey geldi, Özgür Beye Birazdan televizyoncular gelir, çekim yaplr ben ceketimi sana vereyim dedi. Özgür Bey hay hay dedi ceketi ald. Ve güzel bir konuma yapt. Kaderde milli görü gömleini giymek de varm.

Kahramann ardndan AK Parti Genel Bakanvekili Binali Yldrm, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, HDP Genel Bakan yerine Grup Bakanvekili Ahmet Yldrm ve MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli srasyla konuma yapt. Babakan Binali Yldrm, bugün yeniden Mecliste birarada olmalarn, darbeye kar koyan halka borçlu olduklarn vurgulayarak, unlar söyledi:

15 Temmuz iman dolu çlgn Türklerin tanklar ezdii gündür. 15 Temmuz bir igal hareketini milletin çplak elleriyle erittii gündür. Milletim korkmad, zafer korkmayanlarndr. 15 Temmuz gecesi ikinci kurtulu mücadelesi balatld. 15 Temmuzda destanlarn en güzeli yazld. 15 Temmuzda millet ilk kez darbelere boyun emedi.

KONTROLLÜ RUHLARLA

Yldrm, adn anmadan Kemal Klçdaroluna gönderme yaparak sözlerine öyle devam etti: Türk ordusu bugün 15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlüdür. Türk ordusu aziz milletin ordusudur. Türkiye her inançtan, her kültürden oluan bir millettir. FETÖnün azyla konuanlar, 15 Temmuz ruhunu hissedemeyenler, Yenikap ruhuna layk olamayanlar, onlar ancak kontrollü ruhlarla bir arada olabilir.

Yldrmdan sonra CHP lideri Kemal Klçdarolu konutu. CHPyi FETÖ ile ilikilendiren Darbe Komisyonu raporunu eletiren Klçdarolu, MTin 15 Temmuzla ilgili verdii bilgilerin tatmin edici olmadn kaydetti. Darbe giriiminden hemen sonra üç önemli noktaya dikkat çekmitik. Hukuk içinde hesaplama yapalm demitik. Hzla normalleme süreci içine Türkiye sokulmal demitik ifadesini kullanan Klçdarolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Ne yazk ki bu süreçte yaplmamas gereken ne varsa yaplmtr. Soruturmalarn uzanaca noktalar, müdahalelerle engellenmitir. Darbe komisyonu, sorumluluu savuturma çabas içine girmitir. Meclisin yetkileri elinden alnmtr. Darbeyle mücadelede baar ve kalcln en önemli art darbenin siyasi ayann ortaya çkarlmasdr. Ancak bu çabalarn önü bilinçli olarak kapatlmaktadr.

Darbecileri devletin en yüksek noktalarna yerletirenlerin hesap vermesi salanmadan, darbeyle hesaplama yaplamaz. FETÖ bu güce bir günde erimedi. TSKnn vatansever kadrolarn tasfiye edip FETÖcüleri yerletirenler tehir edilmelidir.

TUTSAK POLEM YAPILDI

Klçdarolundan sonra söz alan HDP Grup Bakanvekili Ahmet Yldrmn Aslnda 4 Kasm öncesi ve sonrasnda iktidar sahiplerinin demeçlerinde çok net ortaya çkt üzere siyasi operasyonlarla tutsak edilmemi olsalard, E bakanlarmz Sayn Yüksekda ve Sayn Demirta bu kürsüden selamlanacak deil, hitap edecek liderlerdir ifadesine TBMM Bakan smail Kahraman tepki gösterdi.

Sayn Yldrm, Türkiyede tutsak yok. Bu noktada buna benzer sözler milli birlik ve bütünlüü zedeleyen sözlerdir diyen Kahraman, sözlerine Türkiye anarizme müsaade etmeyecek bir ülkedir. Türkiyede tutsak yoktur. Hukuki terimlerle konuun. Yarglama ve mahkum vardr diye devam etti.

Kendisine satama olduu gerekçesiyle söz alan Yldrm sözlerini öyle sürdürdü: Aylardr mahkemeye çkarlmayan bir parti genel bakanna deinseniz daha saygn bir i yapardnz. Sizin, benim darbe ihtimaline dair söylediklerime cevaben söylediklerinizi anlamakta güçlük çekiyorum. Biz bir darbe ihtimaline dikkat çekerken siz yine imdi düündüünüz gibi düünüyordunuz.

BAHçELDEN KILIçDAROLUNA TEPK

MHP lideri Devlet Bahçeli de kontrollü darbe söylemi üzerinden CHPyi eletirdi. Bahçeli, FETÖ kalkmasna kontrollü darbe demek akln inkar, vicdann itlaf, yaln gerçeklerin imhasdr dedi.

Bahçeli öyle konutu: 15 Temmuz öncelikle bir darbe giriimidir. Ayrca planlayclar ve tetikçileri belli olan iblisane bir igal denemesidir. 15 Temmuz FETÖ kalkmasna kontrollü darbe demek her eyden önce akln inkar, vicdann itlaf, yaln gerçeklerin imhasdr. 15 Temmuzda çats altnda bulunmaktan onur duyduumuz TBMM defalarca bombalanm kurun yamuruna tutulmutur. Bir avuç ylan milletimize ate saçmtr. 15 Temmuz tarifsiz bir ihanettir. Bir yanda terör örgütü ve arkalarndaki efendileri vardr.

Ana Sayfaya Git