Memura ve çiftçiye müjdeler verdi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “3600 ek gösterge ile ilgili çalışmayı tamamladık, Meclis’e sunma noktasına getirdik. Yarınki kabine toplantımızın ardından yapacağımız millete sesleniş konuşmalarımızda bu hazırlığı detaylarıyla anlatacağım" dedi. Erdoğan, çeşitli ham madde kalemlerindeki yüksek ithalat rakamlarının sebebini, “Yetersizliğimiz değil, ülkemizin dünyanın en büyük gıda ihracatçılarından biri olmasıdır” diye açıkladı. Erdoğan, “Biz, buğdayı kendi ihtiyacımız için değil, onu işleyip tüm dünyaya satmak için ithal ediyoruz” diye konuştu.

Haberler 06.06.2022 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin Kzlcahamamda yapt 30. stiare ve Deerlendirme Toplantsnda konutu. Erdoan, AK Parti, istiare ile kurulmu ve istiare kültürünü yaatm bir partidir. En büyük istiareyi de milletimizle yapyoruz. Bizlerin dorularla kapatmad her boluun birileri tarafndan yalan ve iftiralarla doldurulduunu biliyorsunuz. çeride hiçbir vatandamza kendini sahipsiz hissettirmeyecek admlar atmaya devam edeceiz dedi. Erdoann açklamalarndan öne çkanlar öyle:

DÜNYADA HER KM BU KARDENZE SALDIRIYORSA ASLINDA TÜRKYEYE SALDIRIYOR DEMEKTR

Asln inkar eden haramzadeler, her gün bir baka kla bürünebilir. Kimse bizden böyle bir tavr sergilememizi beklemesin. Bu fakir, kendini bildi bileli böyledir, deimedi ve deimeyeceim.

Büyük ve güçlü Türkiye hedefimizden rahatsz olanlarn dorudan bizi ve hükümetimizi hedef almasnn gerisinde hazmszlk vardr. Akl ve vicdan sahibi hiç kimsenin inkar edemeyecei bir gerçeklik ki dünyada her kim bu kardeinize saldryorsa aslnda Türkiyeye saldryor demektir. Ülke içindeki aparatlarn tek yaptklar ellerine tututurulan senaryolardaki rollerini oynamaktr. Bunun için diyoruz ki CHPnin bandaki zat da onun kurduu masann çevresinde oturanlar da altna gizlenenler de birer kukladan ibarettir. Biz, asl kavgamz onlarn aababalarna kar veriyoruz.

Bizim yolumuz, dün olduu gibi bugün de ya istiklal ya ölüm yoludur. Bizim hayalimiz, dün olduu gibi bugün de gözü hep gelecee dönük bir Türkiye sevdasdr.

Türkiye, geçmite takoz, istismar ve ayrtrma siyasetinden çok çekti.

SVEç VE FNLANDYANIN NATO BAVURUSU

Beklentilerimiz karlanmadan NATOnun genilemesi konusunda tutum deiikliine gitmeyeceiz.

TÜKN VERLER ENFLASYONUN AAI BR EME GRDN GÖSTERMEKTEDR

Kur ve enflasyondan kaynaklanan maliyet artlaryla izah edilemeyecek fiyat art yaanan her kalemi mercek altna aldk.

TÜKin açklad mays ay verileri, enflasyonun artk aa bir eime girdiini göstermektedir. Petrol fiyatlarnn üç katna, doal gaz fiyatlarnn sekiz katna, kömür fiyatlarnn 10 katna yükselmesinin müsebbibi biz olmadmz gibi bu ürünleri çounlukla dardan ithal ettiimiz için fiyat dalgalanmalarna kar duyarllmz fazladr.

Üreticiler, bata her kesimden vatandamzn gelirini artrarak aradaki fark kapatacak programlar hazrlyoruz.

BZ BUDAYI KEND HTYACIMIZ çN DEL, ONU LEYP TÜM DÜNYAYA SATMAK çN THAL EDYORUZ

çiftçilerimize ve memurlarmza iki ayr müjde vermek istiyorum.

Tahl fiyatndaki dalgalanma üretim eksikliinden deil, bir ksm maliyetlerin yükselmesinden, bir ksm piyasa aktörlerinin frsatçla yönelmesinden kaynaklanyor. Muhalefet ve mandac ekonomistler, buday ithal ediyoruz yalann yaymaktan geri durmuyor.

Buday bata olmak üzere çeitli ham madde kalemlerindeki yüksek ithalat rakamlarnn sebebi kendi kendine yetersizliimiz deil, ülkemizin dünyann en büyük gda ihracatçlarndan biri olmasdr.

Biz, buday kendi ihtiyacmz için deil, onu ileyip tüm dünyaya satmak için ithal ediyoruz. Bu baat gerçei göremeyenlerin hezeyanlaryla zihni bulananlarn içlerini rahatlatacak bilgileri her frsatta kamuoyuyla paylamaya özen göstermeliyiz.

TMO, SERT EKMEKLK BUDAYA BU YIL TON BAINA 7 BN 50 LRA ÖDEME YAPACAK

çiftçilerimize, sk sk dünyadaki olumsuz gelimelere iaret ederek, bir kar topra dahi bo brakmadan ekim yapmalar tavsiyesinde bulunmutum.

TMO, sert ekmeklik budaya bu yl ton bana 6 bin 50 lira alm ve bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacak.

Ofisimizin arpa alm fiyat da ton bana 5 bin 500 lira alm ve 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlenmitir

Prim ödemesinden, ürününü Toprak Mahsulleri Ofisimize veren çiftçi Kayt Sistemine kaytl üreticilerimiz yararlanabilecektir.

3600 EK GÖSTERGE AçIKLAMASI

çalan memurlarmzla ilgili 3600 ek gösterge diye bir hazrlk yürütüyoruz. çalmay tamamladk, Meclise sunma aamasna getirdik. Yarnki kabine toplantmzn ardndan yapacamz millete sesleni konumalarmzda bu hazrl detaylaryla anlatacam. 4 meslek grubunu deil, 5 milyonu akn memur ve emeklinin tamamn ilgilendiren bir formülle bu meseleyi çözdüümüzün müjdesini paylamakla yetinmek istiyorum.

Ana Sayfaya Git