MHP lideri Devlet Bahçeli, Tahir Elçi’ye yüklendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin “PKK terör örgütü değildir” sözü için, “Bu cümleyi kullanan herkes PKK’lıdır” dedi.

Haberler 22.10.2015 - 22:07 Son Güncelleme : 22.10.2015 - 22:07

Kırıkkalede HDP binasına yönelik saldırılara ilişkin Bahçeli, Endişeliyiz tabi. Bu gelişmeler ani olur. Bunlara karşı tedbirli olmak lazım. Biz kendi gençlerimizi ve partililerimizi bir iç çatışmanın yanı olmasını, çatışma içerisine girmelerini istemiyoruz. Ama Türkiyede bunlar oluyor. İçeriden dışarıdan provokatörler üretilebilir. Bunlara dikkat etmek gerekir. PKK, bu kadar modern silahı kendisi mi üretiyor dışarıdan birisi mi veriyor? 1 Kasım dönüm noktası olmalıdır dedi.

MHPnin HDPye oy verenlere saygı duyduğunu ancak HDPnin PKK ile ilişkisini doğru bulmadıklarını vurgulayan Bahçeli, Kürtlere yönelik vaatlerinin kardeşlik ve birlikte yaşama arzuları olduğunu söyledi.

AK TROLLERİN ÖVDÜĞÜ İNSANI BEN MHPDEN İHRAç EDERİM

Bahçeli, Meral Akşener konusuyla ilgili, Bunlar dışarıda bazı çevrelerin MHP üzerinde akıllarınca bir yara açmaya çalışıyorlar. Bunun üzerine spekülasyon yapmak isteyenler varsa ya parti kursunlar ya da partiye aldırsınlar. Akşenerin belli bir süre dinlenmesi gerekiyor. Kimse spekülasyon yapmasın. MHPyi de iyi anlamak lazım. Türkiyenin en demokrat partisi MHPdir. MHPde Genel Başkana rakip oluyor diye kimse dışlanmaz. Partimizde bulunan insanlar bana rakip olabilirler. Ama dışlanmamışlardır. Günü geldiğinde kucaklaşma, buluşma olmuştur. AK Trollerin övdüğü insanı ben MHPden ihraç ederim. Herkes bunu böyle bilsin diye konuştu.

TAHİR ELçİNİN PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR SÖZÜ

Tahir Elçinin PKK terör örgütü değildir ifadesini değerlendiren Bahçeli, şunları kaydetti:

Bu cümleyi kullanan herkes PKKlıdır. Bu kadar uluslararası tanımlar var. Tüm bunların hepsini toplamış örgüt, terör örgütü değildir de nedir? Terör örgütü değildir diyorlarsa, örtülü PKKlılardır. Bunun fikir özgürlüğüyle ilgisi yok.

Kaynak: İHA

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır