Milliyetçi Halk Partisi başkanı Devlet Bahçeli, Ankarada düzenlenen ikinci terör saldırısı sonrasında devletimizin kalp karargahı olarak bilinen Ankarada meydana gelen tren garı saldırısı sonrasında bir kere daha hedef alınmıştırdedi. Bu ara mahkeme olayları ile uğraşıldığı bilinen MHP ve Devlet Bahçelinin açıklaması ülkücüler tarafından da onaylandı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Devlet Mahallesindeki bombalı saldırıyla ilgili 10 Ekim 2015de Ankara Tren Garı önünde yaşanan canlı bomba saldırısından sonra başkentimiz, devletimizin kalpgahı bir kez daha hedef alınmıştır.
Türkiye topyekn terörün, cinayet ve felaket emellerinin tehdidi altındadır. Bu olağanüstü durum açıkça düşmanlık ve barbarlıktır. Kim ne yaparsa yapsın, aziz milletimiz teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacaktır açıklamasında bulundu.
Türkiye topyekun terörün, cinayet ve felaket emellerinin tehdidi altındadır. Bu olağanüstü durum açıkça düşmanlık ve barbarlıktır. Kim ne yaparsa yapsın, aziz milletimiz teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacaktır. Hiçbir cani, hiçbir katil, hiçbir terör örgütü ve bunları himaye eden yerli ve yabancı işbirlikçiler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti zalimlerin, insan canına kast eden alçakların oyununu bozacak güç ve kudrettedir. Ankaradaki bombalı saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Bu canavarlığı yapanlarla birlikte arkasında duran karanlık cephenin teşhis ve deşifresinin yapılarak hak ettikleri cezayı almalarını bekliyorum. Hükümetten devletin tüm imkanlarını kullanarak teröristlerin ve destekçilerinin hakkından gelmesini samimiyetle istiyorum. Bombalı saldırıda hayatlarını kaybedenlere Cenab-ı Allahtan rahmet, milletimize başsağlığı diliyor; yaralılara ise acil şifa dileklerimi iletiyorum.
DEVLET BAHçELİ BİYOGRAFİSİ
Dr. Devlet Bahçeli, 1948 doğumlu, Türk ekonomist ve siyaset adamı. Ülkü Ocakları eski başkanı ve MHP Genel Başkanı. İlk öğrenimini, 1948de dünyaya geldiğiOsmaniyede, orta öğrenimini de İstanbulda tamamlayan Bahçeli, lisenin ilk senesini,Emirgan Akgün Kolejinde geçirmesinin ardından, lise diplomasını, ikinci sınıfta geçtiği EtilerÖzel Ata Lisesinden aldı. Daha sonra, Ankaraİktisadi ve Ticari İlimler Akademisinde üniversiteye başladı.
1967 senesinde, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinde öğrenciliği devam ederken, Ülkü Ocakları kurucusu ve yöneticisi olarak görev alan ve 1970 - 1971yıllarını kapsayan dönemde Türkiye Milli Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği yapan Bahçeli, aktif olarak siyasi faaliyetleri yürütmesinin yanı sıra, akademik çalışmalarını da sürdürdü.
1972 yılından başlayarak, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler akademisi ve bağlı Yüksek Okullarda İktisat Bölümü asistanı olarak görev alan Bahçeli, 1970li yıllarda, Ülkücü Maliyeciler ve İktisatçılar Derneğinin kurucuları arasında yer aldı. Üniversite Akademi ve Yüksekokullar Asistanları Derneğinin kurucuları aralında da yer alan Bahçeli, burada genel başkanlık görevi de üstlendi.
Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde iktisat doktorası yaptı ve aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikasında Ana Bilim Dalında 1987 yılına kadar öğretim üyeliği görevine devam eden Devlet Bahçeli, bu süre zarfında, Türkiye ve dünya ekonomisi, Türk Tarihi ve dış politika, Türk - İslam alemi gibi konularına yönelerek, bu alanlarda kendini geliştirdi.
12 Eylül 1980 darbesinden sonra tutuklanarak cezaevlerine konan MHP ve Ülkücü kuruluşların yöneticileri ile mensuplarının yanında yer alan Bahçeli, ülkücü kadroların yetişmesinde çeşitli görevler de üstlendi.
Alparslan Türkeş tarafından göreve çağırılması üzerine, 17 Nisan 1987de, üniversitesindeki öğretim üyeliği görevinden istifa eden ve 19 Nisan 1987deki,MçP Büyük Kurultayında parti yönetimine seçilen Bahçeli, daha sonra Genel Sekreterlik görevine getirildi. MçP ve MHPnin yönetim kadrolarında uzun yıllardır Genel Sekreterlik, Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği, Merkez Karar Kurulu Üyeliği, Genel Başkan Baş-Danışmanlığı gibi görevler üstlenen Bahçeli, Alparslan Türkeşin, 4 Nisan 1997de ölümünün ardından, 6 Temmuz 1997 tarihinde yapılan MHP 5. Olağanüstü Kongresi sonrasında Genel Başkanlığa geldi.
18 Nisan 1999 tarihinde yapılan seçimlerde, oyların yüzde 18.2sini alan ve 127 milletvekili ile Mecliste yer bulan MHPnin, ikinci parti olması sonucunda,DSP veANAP ile koalisyon hükümetinde başbakan yardımcılığına gelen Bahçeli, 28 Mayıs 1999 - 18 Kasım 2002 tarihleri arasında bu görevi yerine getirdi.
5 Kasım 2000 Olağan Kongresinde tekrar Genel Başkan seçilen Bahçeli MHPnin, 3 Kasım 2002de yapılan seçimlerde yüzde 8.34 oy alarak, Meclis dışında kaldı. Genel Başkan Devlet Bahçeli, görevinden istifa kararı aldı. Daha sonra 12 Ekim 2003 tarihindeki MHP Olağan Kongresinde yeniden Genel Başkan seçilen Bahçeli, halen bu görevini sürdürmektedir.