Millet İttifakı dağılıyor!

Seçim tartışmaları hakkında açıklamada bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Muhalefetin HDP ile yan yana görünmemek gibi bir sorunu var." ifadesinde bulundu.

Haberler 16.07.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP ve Y Partiye aba altndan sopa gösteren HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, seçim döneminde HDPye farkl bir tavr takndklar durumda destek vermeyeceklerini söyledi. HDP, CHP ve Y Partiye yönelik artlarn da açklayacak.

MUHALEFETN BU çARESZL ONLARA BR EY KAZANDIRMAZ

Mezopotamya Ajansndan Gökhan Altay ve Özgür Paksoya konuan Buldan, u ifadeleri kulland: En son seçimlerde demokrasi güç birlii oluturuldu. HDP olarak baz yerlerde AK Partiye kaybettirmek adna demokratik güç birliklerini destekledik. Fakat muhalefetin öyle bir sorunu var; HDP ile bir arada görünmekten çekinen, HDP ile bir arada fotoraf vermekten kaçnan, HDP ile isminin geçmesine bile rza göstermeyen bir muhalefet var. Bu muhalefet tarz kazandrmaz. Millet ttifakna ve içerisindeki partilere bakyoruz; CHPnin dnda dier partilerin hiçbiri HDPnin oy oranna sahip deil. HDP eer Millet ttifakna destek verirse, Millet ttifak kazanr anlay üzerinden gidenler bile bunu söylüyor. Evet, bu dorudur. Fakat muhalefetin bu cesaretsizlii ve HDPye yaklam, onlara bu seçimlerde bir ey kazandrmaz. HDPyi öcü gibi görmek, HDPyi kötü bir partiymi gibi lanse etmek, onunla ayn fotorafta olmamak için çrpnan, ayn kareye girmemek için çaba sarf eden partiler; eer seçim döneminde HDP farkl bir tavr taknrsa -üçüncü yoldan bahsediyoruz- ve böyle bir yol izlemeye kalkarsa bunun sorumlusu HDP olmayacaktr. Bunun sorumlusu HDP ile yan yana görünmekten kaçnan, HDP ile birlikte fotoraf vermekten kaçnan muhalefet partileri olacaktr.

BZM DE LKELERMZ OLACAK

Buldan ayrca Herkesin çok açk ve net olmas lazm. Tabi ki bizim de ilkelerimiz var. Bu ilkelerimizi belki yakn bir zamanda bir deklarasyonla açklayacaz. imdi bunun hazrlklarn yapmaya balayacaz. Deklarasyon hazrlayacaz ve ilkelerimizi ortaya koyacaz. Bu ülkede eer demokrasi geliecekse, Kürt sorununun çözümüyle balanmal. HDPnin mutlaka ilkeleri olacaktr. HDPnin mutlaka seçim açsndan söyleyecei sözleri olacaktr. Bu sözlerimizi, ilkelerimizi, yakn bir zamanda kamuoyuyla paylaacaz. Elbette bunu muhalefet partilerine de duyurmak için bu süreci balatacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git