Miroğlu'ndan 'faşizm' çıkışı

Partisine yönelik eleştirileriyle öne çıkan AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 'koyu faşizm' uyarısıyla dikkati çekti. Miroğlu, "Sigorta maalesef atmaya doğru gidiyor" dedi.

Haberler 14.09.2024 - 16:00 Son Güncelleme : 14.09.2024 - 16:00

31 Mart yerel seçimlerinin ardından partisine yönelik eleştirilerle öne çıkan AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, sosyal medya hesabından, Karar yazarı Yıldıray Oğurun Neden bir AK Partiye ihtiyaç var? başlıklı köşe yazısını paylaştı.

Miroğlu, Benim gibi AK Partinin bugünün Türkiyesinde kala kala elde kalmış yegane siyasi sigorta olduğunu düşünen her AK Partilinin döne döne okuması gereken bir yazı/analiz. Bu sigorta atarsa- ki gidişat maalesef o yönde- bizi bekleyenin koyu bir faşizm olduğunu, Cüneyd Zapsunun baktığı ekonomik cepheden değil, siyasi cepheden ve siyasi tarihimizin tecrübeleri üzerinden bakarak anlatmaya çalışmış Yıldıray Oğur değerlendirmesinde bulundu.

HER SEçİMDE BİRAZ DAHA KÜçÜLÜYOR

Öte yandan Miroğlu, paylaşımında, Yıldıray Oğurun AK Partiye yönelik kaleme aldığı şu ifadelere de alıntı yapması dikkati çekti:

Ama AK Parti uzun süredir bu tarihsel ve sosyal rolünün bilincinden uzakta, şahsi ikbalini düşünen, kariyerist, dar kadrocu bir anlayışa teslim, Stalinist tasfiyecilik mikrobunu kapmış, kapsayıcılık yerine dışlayıcılıkla her seçimde biraz daha küçülüyor.

CÜNEYT ZAPSU NE DEMİŞTİ

Bir dönem AK Partinin batı ile ilişkilerinde önemli rol alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın en yakınındaki isimlerden biri olan eski AK Parti MKYK Üyesi Cüneyd Zapsu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşekin ekonomi yönetiminde başarılı olduğunu belirterek, faşizm uyarısı yapmıştı.

Ana Sayfaya Git