Müslümanların sesi yükselmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Müslümanlar hem kendi huzur ve esenlikleri hem de bütün insanlığın güvenlik ve geleceği adına artık sorumluluk üstlenmeli, şahit oldukları adaletsizlik karşısında seslerini daha fazla yükseltmelidir" dedi.

Haberler 26.08.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, slam birlii Tekilat Gençlik Forumu 4üncü Genel Kuruluna video mesaj gönderdi. Erdoan, genel kurulun baarl geçmesini dileyerek, Genel kurulun gençlerimiz ve tüm slam alemi için hayrlara vesile olmasn Rabbimden niyaz ediyorum. slam dünyasnn farkl köelerinden bizzat veya çevrim içi olarak Genel Kurula itirak eden bütün genç kardelerimize ho geldiniz diyorum dedi.

MÜSLÜMANLAR SESLERN DAHA FAZLA YÜKSELTMEL

nsanlk tarihinin en çalkantl dönemlerinden birine ahitlik ettiklerini ifade eden Erdoan, unlar söyledi:

Dünya gündemini sürekli megul eden güvenlik sorunlar, terör faaliyetleri ve salgn hastalklar, özlemini çektiimiz huzur ortamnn tam anlamyla salanmasna izin vermiyor. nsanln tamamn tehdit eden bu sorunlar maalesef en çok da slam corafyasnda derin izler brakyor. Suriyeden Afganistana bütün bunlarla geni bir corafyada çatmalarla, göçle, yoksullukla ve hastalklarla bouan Müslümanlar, bir taraftan da özellikle Bat toplumunda yükselen slam dümanl ve kültürel rkçlk ile mücadele etmek zorunda kalyor. Hemen her gün güya demokrasinin beii olarak gösterilen ülkelerde inanc, baörtüsü, klk, kyafeti nedeniyle tacize urayan, ayrmcla maruz kalan bir kardeimizin haberini alyoruz. Ayn ekilde ülkelerindeki istikrarszlktan dolay göç ederken çölde ya da denizde hayatn kaybeden mazlumlarn acs ile yüreimiz dalanyor. Bir tarafta açln, savan ve ar yoksulluun olduu dier tarafta lüksün, sömürünün hüküm sürdüü bu adaletsiz düzenin daha fazla devam etmesi mümkün deildir. Türkiye her zeminde ve her frsatta Dünya 5ten büyüktür diyerek bu küresel adaletsizlie dikkat çekmektedir. Hiçbirimizin bu kötü gidiat uzaktan seyretme lüksü yoktur. Müslümanlar hem kendi huzur ve esenlikleri hem de bütün insanln güvenlik ve gelecei adna artk sorumluluk üstlenmeli, ahit olduklar adaletsizlik karsnda seslerini daha fazla yükseltmelidir. Bunun yolu da öncelikle aramzdaki slam kardeliini tesis etmekten, emperyalistlerce sürekli harlanan fitne ateini söndürmekten geçiyor.

Vahdet olmadan rahmet olamayacan vurgulayan Erdoan, açklamasnn devamnda u ifadelere yer verdi:

Ayn mukaddes kitaba inanan, ayn peygamberin ümmeti olan, her gün be defa ayn kbleye yönelen gönüllere, set çekilemeyeceinin de farkndayz. Müslümana yakan basiret ve ferasetle hareket ederek emperyalistlerin bizleri çekmek istedikleri tuzaklara dümememiz gerekiyor. Bu kutlu mücadelede hepimize, özellikle de istikbalimizin teminat olan siz Müslüman gençlere çok önemli görevler düüyor. htilaflar deil ittifaklar, husumeti deil muhabbeti güçlendirmeliyiz. Müslümanlmzn kardeliimize verdiimiz önem kadar olduunu hiçbir zaman unutmamalyz. Hem kendimiz hem de mazlumlar adna yürüttüümüz hak ve adalet mücadelesinde teröre bulamamal, iddete prim vermemeli, hukuk ve meruiyetten asla sapmamalyz. Mescide girdiinde zikir halkas yerine ilim halkasna oturmay tercih eden bir peygamberin ümmeti olarak ilmi ve akademik çalmalara öncelik vermeyi sürdürmeliyiz. Sizleri; siyasette, akademide, sporda, ticari ve sosyal hayatta çok daha aktif rollerde görmek istiyoruz. Hiç kimsenin aranza girmesine, etnik, mezhebi veya kültürel farkllklar üzerinden sizleri bölmesine müsaade etmemenizi bekliyorum. Sizlerin gayreti, sizlerin samimi çaba ve dualaryla ümmetin yarnlarnn bugünlerinden çok daha iyi, daha müreffeh olacana inanyorum. Rabbim hepinizin, hepimizin yardmcs olsun diyorum

Ana Sayfaya Git