Oy istiyorsan gideceksin!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bedeli ne olursa olsun, bu memleketin huzura, beraber yaşamaya, kucaklaşmaya, en önemlisi helalleşmeye ihtiyacı var. Bunu yapacağım, birlikte yapacağız." dedi.

Haberler 11.03.2022 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klçdarolu, Diyarbakrdaki temaslar kapsamnda merkez Sur ilçesinde esnaf ziyaret etti.

Melikahmet Caddesinde esnaf ile görüen Klçdarolu, sorunlar dinledi.

Klçdarolu daha sonra beraberindeki partililerle Surdaki Dengbej Evini ziyaret etti, dengbejlerin seslendirdikleri stran ad verilen türküleri dinledi.

Dengbejlerin ziyaretten duyduklar memnuniyeti dile getirmesi üzerine Klçdarolu, Bu kültürü yaatanlara ükran borçluyuz. Kaybolmasn da istemeyiz, çok zengin bir kültür. Bu kültürü yaatmak için verdiiniz mücadele de takdire deer. Tüm dengbejlere de selamlarm, sayglarm iletin lütfen. Bize en azndan bu karamsar ortamda güzel bir atmosfer yarattnz, teekkürler. ifadesini kulland.

Dengbej evinde bir muhtarla görüen Klçdarolu, gazetecilere yapt açklamada, vatandalarla görütüklerini, herkesin huzur, evinde rahat yaayabilecei bir ortam, gelir, kazanç ve kucaklamak istediini söyledi.

Büyük skntlarn olduunu bildiini ve bunlarn farknda olduunu aktaran Klçdarolu, o skntlar yerinde görmek ve dinlemek için Diyarbakra geldiini belirtti.

CHP Genel Bakan Klçdarolu, sözlerini öyle sürdürdü:

nallah önümüzdeki süreçte bütün bunlar birlikte aacaz, kucaklaacaz, sohbet edeceiz, dertleeceiz, dertlerimizi paylaacaz. sizlik bütün kötülüklerin anas. Her yerde söylerim. Bir kiinin ii, gücü olursa, evine ekmek götürürse, huzur içerisinde gelir elde ederse, aln terinin karln alrsa bu tür olaylar da olmaz. in derinine ve kökenine inmek lazm. Hiçbir insan gidip de rögar kapan çalmak istemez. Ama açsa ne yapsn? Dolaysyla olaya biraz da bu cepheden bakmamz lazm. Az kald, inallah hep birlikte Türkiyenin var olan sorunlarnn tamamn çözeceiz, hiç endie etmeyin.

- Klçdarolu, üye katlm törenine katld

CHP Diyarbakr l Bakanlnn, Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenledii üye katlm törenine katlan Klçdarolu, Diyarbakrda bulunmaktan ve Diyarbakrllarla bir arada olmaktan mutluluk duyduunu dile getirdi.

Klçdarolu, Yaadnz skntlar biliyorum. Büyük skntlar yaadnz, farkndaym. Ama bu ülkeye bar, huzuru, kardelii mutlaka getireceim. Bedeli ne olursa olsun, bu memleketin huzura, beraber yaamaya, kucaklamaya, en önemlisi helallemeye ihtiyac var. Bunu yapacam, birlikte yapacaz. diye konutu.

Dertleriniz var, isizlik var, evlerde yoksulluk var, hepsinin farkndaym. unu unutmay bu ülke çok zengin bir ülke, imkanlarmz var. Ama bu imkanlar doru yerlerde kullanlmyor, vatandalarmzn hayrna kullanlmyor, baka yerlerde kullanlyor, savurganca kullanlyor. Bir çocuun yataa aç girdii bir evi düünebiliyor musunuz? Bir annenin çektii zdrab düünebiliyor musunuz? Bir evde anne, baba ve büyük evlad isizse o evin dramn düünebiliyor musunuz? Sosyal devlet dediiniz devlet, bu ailenin direncini güçlendirmek ve ailenin yaad dram sonlandrmak zorundadr. ifadesini kullanan Klçdarolu, bunu yapmak zorunda olduklarn vurgulad.

- Cumhuriyet Halk Partisi bu bölgeye fazla gelmedi, farkndayz

Kemal Klçdarolu, konumasna öyle devam etti:

Cumhuriyet Halk Partisi bu bölgeye fazla gelmedi, farkndayz, CHPnin Diyarbakrda fazla oyu olmadnn da farkndayz. Bunun kabahati Diyarbakrllarda deil, bunun kabahati bizde, gelmedik, oturmadk, konumadk, çaynz, kahvenizi içmedik, sofranza oturmadk. Ankarada oturduk, güzel güzel laflar ettik. Niye bize oy vermiyorlar. Oy istiyorsan gideceksin, vatandan derdini dileyeceksin, sofrasna oturacaksn, çayn içeceksin, derdini dinleyeceksin. Ondan sonra diyeceksin ki sizin dertlerinizi çözmeye talibim. Buraya geldim. Sizin dertlerinize talibim. Sizin dertlerinizi çözeceim.

Dertleri vatandalarla bir arada çözeceklerini, huzur içinde bunlar salayacaklarn anlatan Klçdarolu, Diyarbakrda il bakanmz bir kadn. Kadnlarn bu bölgede ne kadar önemli olduunu, ne kadar siyasete önem verdiklerini, ülkenin sorunlarnn çözülmesi için kadnlarn ne kadar aktif çaltklarn çok iyi biliyorum. Sabah kahvaltm bir grup kadn önderiyle beraber yaptm. Bakanmz kürsüye çkarken heyecanlym dedi. Heyecan güzel eydir. Hepimiz heyecanl olmalyz. Heyecanla gelecek güzel günleri beklemeliyiz. Ve onu mutlaka hayata geçirmeliyiz. Birlikte huzur içinde yaacaz. Hiç meraklanmayn az kald. Emin olun az kald. Ve inann geliyor gelmekte olan. Ve geleceiz. sözlerini sarf etti.

- 6 milyon 300 bin genç Türkiyenin kaderini deitirecek

Klçdarolu, gençlere seslenerek, ülkenin kaderini gençlerin deitireceine dikkati çekti.

6 milyon 300 bin genç ilk kez sanda gidecek, ilk kez bir siyasi partiye oy verecek. 6 milyon 300 bin genç Türkiyenin kaderini deitirecek. 6 milyon 300 bin genç, isizlikten yaknyorsa, bu memlekette huzur istiyorsa, evlerde huzur olsun diyorsa oyunun rengini deitirecek. Dolaysyla benim umudum ve beklentim gençlerden, demokrasinin gerçek güvencesi sizler olacaksnz diyen Klçdarolu, gençlerle gurur duyduklarn ifade etti.

CHP Genel Bakan Klçdarolu, daha sonra partisine katlanlara rozet takt.

Ana Sayfaya Git