'Reis'in elini dahi sıkamadık'

Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanlığında AK Parti tarafından düzenlenen etkinlikteki güvenlik önlemlerini eleştirdi.

Haberler 26.03.2022 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti eski milletvekili ve Yeni afak yazar Mehmet Metiner 21 Mart günü AK Parti Genel Merkezi tarafndan düzenlenen toplantda yaadklarn yazd. Metiner bugün yaynlanan, Külliyedeki yemekli toplant üzerine balkl yazsnda alnan güvenlik önlemlerini eletirdi.

Evvela mekn seçimi yanlt. Bir siyasi parti toplantsnn CB Külliyesinde yaplmas doru deil diyen Metiner uygulanan güvenlik önlemlerini de öyle eletirdi:

Külliyeye çarlan insanlar tannan-bilinen insanlar. Bizzat CB çarm. O kadar çok x-ray cihazlarndan geçirilmeleri doru mu? Elbette yanl. Devletin o bürokratik souk yüzünün en azndan Cumhurbakannn yakn dava arkadalarndan uzak tutulmas gerekmez miydi? Güvenilip çarldnz bir yerde, üstelik Cumhurbakannn kendi eviniz dedii bir yere girerken çok sayda can skc cihazlardan geçmek, hiç de ho olmad.

Metinerin yazs öyle:

AK Parti genel merkezimizden 21 Mart Pazartesi akam Cumhurbakanmzn yemekli toplantsna katlm için arandmda ilk aklma gelen ey u oldu: 2023 hazrlklar için enikonu konuacaz. Sorunlarmz tartacaz. Yeni döneme dair yol haritamzn belirlenmesi için fikir teatisinde bulunacaz.

Ankaraya gittiimde örendim ki eski milletvekillerinin, belediye bakanlarnn ve il bakanlarnn tümü çarlm toplantya. Anladm ki o ilk aklma gelen ey mümkün olmayacak.

Olsun. O ki Reis çarm, bize gitmek düerdi. Benim için gerisinin bir önemi yoktu. Benim için diyorum ama partimiz ve davamz için elbette gerisinin önemi ziyadesiyle vard. Zaten o yüzden ibu yazy kaleme alma ihtiyac hissettim.

Ama öncesinde bir iki yanla dikkat çekmem gerekiyor.

TE BR KAç YANLI

Laf dolandrmadan belirteyim.

1- Evvela mekn seçimi yanlt. Bir siyasi parti toplantsnn CB Külliyesinde yaplmas doru deil. Parti devleti algs oluturacak söz ve davranlardan kaçnmak, herkesten önce bizim dikkat etmemiz gereken hususlarn banda gelmeli.

Biz devlet yöneten bir partiyiz ama devletin partisi deiliz. Devlet sadece bizim devletimiz deildir; bu ülkede yaayan herkesin devletidir. Bu devlet, bir parti devleti deildir. CHPnin parti devleti zihniyetiyle ve uygulamalaryla vurua vurua gelen bir zihniyetin mensuplaryz. Varlk sebebimizi gözden kaçrrsak yazk ederiz. Külliye sadece AK Partililerin mekn deildir; bütün vatandalarn mekndr. Cumhurbakan, partili aidiyetine ramen herkesin Cumhurbakandr. Biz AK Parti olarak milletin her kesiminin partisiyiz. Herkesi kucaklamak ve her kesimi bütünletirmek için yola çkm bir misyonun partisiyiz. Biz birlikte Türkiyeyiz! mottosu, vazgeçilemez ilkelerimizin banda geliyor. O yüzden bu devlete aidiyet ban zayflatacak parti devleti uygulamalarndan vazgeçmek ayn zamanda kurucu anlaymza ballkla da direkt alakaldr.

Oturduum yerden bir an düündüm. Ayn meknda CHPnin toplants yaplyor, ekranda izlerken ne hissederdim acaba? Dorusunu söylemem gerekirse, bu görüntü karsnda devlete aidiyet duygum örselenirdi.

Önerim o ki bundan sonra hiç deilse bu tür uygulamalardan vazgeçilmesidir.

2- Külliyeye çarlan insanlar tannan-bilinen insanlar. Bizzat CB çarm. O kadar çok x-ray cihazlarndan geçirilmeleri doru mu? Elbette yanl. Devletin o bürokratik souk yüzünün en azndan Cumhurbakannn yakn dava arkadalarndan uzak tutulmas gerekmez miydi? Güvenilip çarldnz bir yerde, üstelik Cumhurbakannn kendi eviniz dedii bir yere girerken çok sayda can skc cihazlardan geçmek, hiç de ho olmad.

DEER VERMEK BR GÜNE MAHSUS OLMAMALI

Biliyorum Reisimiz vefaldr. Arkadalarna çokça deer verir. Onlarn aklna da yüreine de pek bir güvenir. Onlarn aklndan yararlanmay olmazsa olmaz önemde görür. çok youn ileri dolaysyla bu sralar pek vakit bulamazsa da vakit bulduu her an arkadalaryla hemhal olmay önemser. Telefonla bile olsa onlarn hatrn sormay, aklna bavurmay gerekli görür.

Arkadalarna kar bürokratik refleksleri yoktur. Onlarn aclarn kendi acs, sevinçlerini kendi sevinci olarak görür. Onlar araya hiç kimseyi koymadan dorudan kendi cep telefonundan arar. Umarm dostlarn sekreterleri veya özel kalemleri araclyla aramay marifet bilen o zevat da bundan gerekli dersi çkartr.

RES KYETLER DNLEMEL

Diyeceim o ki Reisin dava arkadalar ve dostlar bugünlerde pek bir ekvaclar. Reise ulaamamaktan yana ikyetçiler. Veya Reise ulatrmak istedikleri mülahazalarn ulatrma konusunda karlatklar engeller dolaysyla pek bir sitemkrlar. Benden iletmesi. Elçiye zeval olmaz. Bu sorun çözülmezse korkum o ki gönül krklklar derinleebilir. Ne yapp edip bu sorunun giderilmesi için yeni ve etkili bir mekanizmann hem parti genel merkezinde hem Külliye bünyesinde oluturulmas art.

Deerin bir güne mahsus olmadnn veya bir yemekle snrl olmadnn acilen gösterilmesi hayati öneme sahip diyorum.

STARE VE FKR TEATS çN ACLEN YOL BULUNMALI

Bini aan insan bir yemekte bir araya geliyor ama kalabalktan çou birbirini göremeden birbiriyle konumaya dahi vakit bulamadan ayrlyor. Yemek öncesi Reis çkp bir konuma yapyor, sonra yemek yeniyor ve yemek biter bitmez herkes dalyor. Hiç kimse bir tek kelam edemeden ve Reisin elini dahi skmadan geldii yere geri dönüyor.

Bu böyle mi olmalyd?

Kukusuz bu tür toplantlar da gerekli ve önemli. Eyvallah. Ama sadece bununla snrl kalrsa bu ciddi gönül krklklar siyasi ykma dönüebilir. O yüzden diyorum ki asl baka yol ve yöntemlerle Cumhurbakanmz mutlaka ve vakit geçirmeden dava arkadalarnn yeni dönem siyasetimize dair eletirilerini ve önerilerini almal.

Bunun için önerilerim unlar:

Bir: Dar gruplarla uzun vakitli formel olmayan toplantlar düzenlemek. Onlara içlerindeki her eyi ifade edebilecekleri bir zaman ve mekn imkn salamak.

ki: Belli zamanlarda Reisin telefonla arkadalarn ve dostlarn aramas, varsa onlarn ikyetlerini ve taleplerini dinlemesi.

ddiam o ki gönüllerini krdmz veya hak ettikleri deeri vermediimiz insanlarmz derleyip toparlayabilirsek ilk günkü akla baarya ulamamzn önünde hiç engel kalmaz.

HSIL-I KELAM

2023 seçimi siyasi hareketimizin bekas için hayati önemdedir.

Hiç birimizin kiisel ikbali ve itibar davamzdan daha aziz deildir.

Her birimizin bir dierine ihtiyac vardr.

Birbirimize deer vererek birbirimizle bütünleip yol yürümezsek birbirimize kaybettiririz.

Gün, enaniyet günü deildir. Kibir günü hiç deildir.

Gün, her birimizin hem bir dierine kar nefsini ayaklar altna alma günüdür, hem de birbirimizin nefsini aziz bilme günüdür.

Birbirimize kar makamlarmz ve unvanlarmz üstünlük olarak gösterme günü hiç deildir.

O yüzden bu bilinç temelinde yeni bir yol haritasnn belirlenmesi acil bir zorunluluk arz etmektedir..

Yarndan tezi yok kendimize çekidüzen vermemiz art.

Baarmz için gerekli olan istiare mekanizmalarn oluturmamz farz.

Aksi takdirde dizimizi döveriz i iten geçtikten sonra.

O yüzden dostça eletirilerden ve önerilerden rahatszlk duyanlar kendimizden bilmemeliyiz. Bilelim ki asl dostlarn ac sözleri bizi daha bir güçlendirir, vesselm.

Ana Sayfaya Git