Sahne boş!

Selahattin Demirtaş, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Biz HDP’yi yok saymıyoruz, gerekirse görüşürüz' sözlerini 'Ben ortada bir kriz görmüyorum' diyerek değerlendirdi.

Haberler 28.02.2022 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun, Biz HDPyi yok saymyoruz, gerekirse görüürüz sözlerine ilikin HDP seçmeni de dlandn düünmesin. Siyasetin ve dengelerin tam merkezindeler. çalmalarn özgüvenle, sabrla yürütmeye devam etsinler. Merak etmesinler, bu hamur daha çok su kaldrr. HDP yönetimi de günü geldiinde, halk esas alarak en doru kararlar verecektir dedi.

Edirne F Tipi Cezaevinde 5 yl akn süredir tutuklu bulunan eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta, Medyascopedan Ferit Aslann sorularn yantlad.

Söylei öyle:

-Avrupa Konseyi, Osman Kavala ile ilgili Türkiye için ihlal süreci balatt, sanrm ayn eyi sizin dosyanz için de balatacak. Bu konuda deerlendirmeleriniz nedir?

Türkiyede hükümet anayasay askya aldndan beri hukuk deil siyaset karar veriyor her eye. Bunun sonucu olarak da içeride ekonomik kriz, darda itibarszlama büyümeye devam ediyor. Avrupa Konseyi ve Avrupa nsan Haklar Mahkemesi kararlarn tanmayarak güç gösterisi yapmaya kalkan AKP hükümeti faturay halka ödeteceini düünüyor olabilir ama siyasi faturay da kendisinin ödeyeceini unutuyor. Nitekim gelinen aamada bunun somut sonuçlarn görüyoruz zaten. Kendileri bilir, bize ve halka fatura ödetmeye çalanlarn önüne biz de ar bir fatura koyarz.

ORTADA SOMUT EYLER YOK

-Türkiyede ilk kez alt muhalefet partisi lideri bir araya geldi ve güçlendirilmi parlamenter sistem ile ilgili 28 ubatta mutabakat metnini açklama karar ald. Bunu nasl deerlendiriyorsunuz?

Siyasette konuabilmek önemlidir. Konumadan, birbirini anlamadan sorunlar çözülemez. Bu yönüyle önemli görüyorum. Elbette konumalarn ve uzlamalarn içerii ile nitelii de önemli tabii. Demokrasiyi, bar büyütecek her türlü diyaloa anlaml yaklamak gerek. Henüz ortada çok da somut eyler yok. zleyip göreceiz.

HDP SEçMEN DE DILANDIINI DÜÜNMESN

-HDPnin toplantya davet edilmemesi ve ardndan Kemal Klçdarolunun, Biz HDPyi yok saymyoruz, gerekirse görüürüz demesi ile ilgili ne düünüyorsunuz?

HDP zaten davet beklemediini, Üçüncü ttifak için çaltn açklad. HDP e genel bakanlar da diyaloa kapal olmadklarn ifade ediyor. Ben ortada bir kriz görmüyorum. HDP üçüncü yol siyasetinde yürümeye devam ediyor. Dier ittifaklar kendi iç ekillenme ve tartmalarn tamamlaynca HDPnin de içinde olduu Demokrasi ttifak ile iin doas gerei görüeceklerdir. Ortada anormal bir durum yok, anormal olan görümemek, konumamaktr.

HDP seçmeni de dlandn düünmesin. Siyasetin ve dengelerin tam merkezindeler. çalmalarn özgüvenle, sabrla yürütmeye devam etsinler. Merak etmesinler, bu hamur daha çok su kaldrr. HDP yönetimi de günü geldiinde, halk esas alarak en doru kararlar verecektir.

-HDP kendi adayn çkarabileceini belirtirken, yaananlara bakldnda bir barna ta basma durumu daha olabilir mi?

Bu tartmalar için daha çok erken. Adaylk konusu gündeme girdii zaman HDPnin ne yapacan göreceiz. Yalnz, undan emin olmalyz ki halkn talepleri, beklentileri ve yarar belirleyici olacaktr.

AYSEL TULUK VE AIR HASTA TUTSAKLAR ÖLÜME TERK EDLYOR

-Aysel Tuluk ile ilgili Adli Tp Kurumu, üniversite raporuna ramen cezai sorumluluu tamdr raporu verdi. Bu balamda cezaevlerindeki hasta tutuklu ve hükümlüler ile ilgili ne diyeceksiniz?

Aysel Hanm dahil yüzlerce ar hasta tutsak cezaevlerinde ne yazk ki adeta ölüme terk ediliyor. Bu mesele siyasi veya hukuki olmaktan öte ahlaki bir konu. Ancak hükümet meseleyi bu ekilde ele almyor, çou zaman bir intikam ve cezalandrma politikasyla hasta tutsaklarn ölümüne kadar giden trajik süreçleri iletiyor. u anda yaplacak ey, bu konuda kamuoyu duyarllnn artrlmas. Yeterince sahiplenme olursa bir ihtimal, zorlanp adm atabilirler. Bu nedenle, herkes bulunduu yerde güçlü bir sahiplenmeyi ortaya koymaldr.

SAHNE BO

-Tarkann Geççek adl arks sosyal medyada viral oldu. Herkes bu arknn bir seçim start olduunu söylüyor. Tartmalar takip edebildiniz mi? Görüünüzü merak ediyorum.

Televizyonlardan takip edebildim biraz. lginç bir tartma oldu. Bir arknn siyasi yelpazede ve halkn beklentilerinde nasl güçlü bir dalgalanmaya yol açtn görmek incelenmeye deer bir durum. Hatta tez konusu bile olabilir. Ben kendi adma öyle bir sonuç da çkardm: Halk umudu büyütmeye, deiime çok açk ama öncü yok. Siyasetin konser alannda on milyonlar toplanm ama gelin görün ki sahne bo. Siyasetçiler bundan biraz ders çkarmallar.

Ana Sayfaya Git