Savcıdan Başkan Erdoğan ile ilgili skandal talimat!

Cumhuriyet Savcısı Fatih N.'nin, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın TC kimlik numarasını yanında çalışan kâtibe vererek UYAP sisteminden bir soruşturma dosyasına taraf olarak ekleme butonuna basmasını istediği iddia edildi.

Haberler 10.10.2022 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Skandal olay, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığında yaşandı. İddiaya göre, İstanbulda daha önce hakkında FETÖ soruşturması yürütülen Cumhuriyet Savcısı Fatih N., 21 Eylülde birlikte çalıştıkları kadın zabıt ktibi E.K.ye, Sana bir TC kimlik numarası vereceğim. Gir bakalım ne tepki vereceksin dedi.

Savcının verdiği kimlik numarasını UYAP üzerinden o sırada çalıştıkları soruşturma dosyasına taraf olarak ekleme butonuna giren zabit ktibi, gördükleri karşısında şok yaşadı.

TC kimlik numarasının Başkan Recep Tayyip Erdoğana ait olduğunu ve kimlik bilgileri ekranında gören ktip E.K., şüpheli yada mağdur olarak işleme devam etmeden hemen ekranı kapattı.

SAVCIM İSTEDİ DERSİN

Gördüğü bilgiler karşısında şaşkınlık yaşayan ktip E.K.ya Cumhuriyet Savcısı gülmekle yetindi. Paniğe kapılan ve Başıma bir şey gelir mi? diye soran ktibe, Cumhuriyet Savcısı Fatih N., Hiçbir şey olmaz. Olsaydı ülkede adam kalmazdı. Sana bir şey sorarlarsa savcım istedi dersin cevabını verdi.

Yaşadıkları karşısında şaşkınlık yaşayan Ktip E.K. durumu İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısına bildirdi.

Savcılık, ifade sonrasında hazırlanan raporu Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) bildirirken, iddialar hakkında soruşturma izni verdi. Olayla ilgili soruşturma açıldı.

Ana Sayfaya Git