"Seçim güvenliği komisyonu" mesaiye başlıyor

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi genel başkanlarının kararıyla oluşturulan "seçim güvenliği çalışma grubu", ilk toplantısını gelecek hafta yapacak.

Haberler 22.04.2022 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alt muhalefet partisinin seçim ve sandk güvenlii konusunda ortak çalma kararnn ardndan oluturulan seçim güvenlii komisyonu, ilk toplantsn gelecek hafta yapacak.

Edinilen bilgiye göre, CHP, Y Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi genel bakanlarnn ikinci bulumasnda ald seçim güvenlii konusunda ortak hareket etme karar çerçevesinde çalmalar balad.

Bu kapsamda öncelikle 6 parti yetkilisinin yer ald çalmay yapacak komisyon oluturuldu. Komisyonda, CHP adna Genel Bakan Yardmcs Ouz Kaan Salc, Y Parti adna Seçim leri Bakan enol Sunat, Saadet Partisi adna Mahalli dareler Bakan Hasan Bitmez, Demokrat Parti adna Göç ve Sosyal Politikalar Bakan lay Aksoy, DEVA Partisi adna Seçim leri Bakan dris ahin, Gelecek Partisi adna Seçim ve Hukuk leri Bakan Ayhan Sefer Üstün yer alyor.

- lk toplant gelecek hafta

Komisyon, 6 muhalefet partisi genel bakannn 24 Nisan Pazar günü Demokrat Partinin ev sahipliinde yapaca üçüncü toplant sonras bir araya gelecek.

Seçim güvenlii kavramn seçim tarihinin belirlendii andan mazbatann alnd ana kadar geçen süreç olarak deerlendirecek komisyon üyeleri, ilk toplantda temsilcisi olduklar partinin seçim güvenliine yönelik çalmasn paylaacak.

- Ortak sandk takibi istiare edilecek

Seçim güvenlii ve sandk güvenlii balklar altnda yaplmas planlanan çalma çerçevesinde ortak sandk takibine yönelik bölgesel eitim verilmesi için i birlii istiare edilecek. Bu çalma kapsamnda alt partinin tekilatlanma açsndan güçlü olduu bölge ve iller deerlendirilecek.

Saym güvenliini de deerlendirecek komisyon, seçim sonuçlarnn aktarlmas noktasnda slak imzal tutanaklarn annda giriinin yaplaca ortak bir teknik altyap oluturulmas için gerekli yazlm çalmalarn masaya yatracak.

Ana Sayfaya Git