‘Seçimden önce seçimi kazandık’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 milyon üye hedefiyle yola devam edeceklerini belirterek, "23 milyon hedefini koyduğumuza göre bu oy aynı zamanda üye. Bunu yapacağız, seçim öncesi seçimi kazanacağız. Bu bizim için zor bir şey değil. Şu anda 11 milyonu aşkın üyemiz var mı, var. Her üyemiz bir üye daha ilave ederse işte seçimden önce seçimi kazandık demektir" dedi.

Haberler 17.06.2022 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen Geniletilmi l Bakanlar Toplantsnda konutu. Cumhurbakan Erdoan, 2023 seçimlerine doru geri saymn baladn söyleyerek Seçim takviminde bir yldan geriye doru saymaya baladmz bir dönemde artk geçen her gün, her geçen hafta bizim için adeta hazine kymetindedir. Bu çerçevede yaz mevsimini en verimli ekilde deerlendirmemiz gerekiyor. Derdini anlatmak, ülkeyi ve siyaseti takip etmek için ban kaldran her vatandamzn AK Parti tekilatndan birini karsnda görecei ekilde sahay sk tutmalyz. Muhalefet mensuplarnn söyledikleri her yalan annda azlarna tkacak, ortaya attklar her iftiray annda çürütecek, sergiledikleri her tutarszl annda ifa edecek bir çalma tarz izlemeliyiz. Bunu yaparken asla onlarn gündemlerine tklp kalmamal, asla onlarn peinden gitmemeliyiz. Gündemi tayin eden, siyasetin tartma balklarn ve istikametini belirleyen daima biz olacaz diye konutu.

AK PARTNN KADERYLE ÜLKENN KADER ç çE GEçMTR

Cumhurbakan Erdoan, 2023 hedefleri, 2053 vizyonuyla insanlarn umutlarnn ve beklentilerinin adresinin yine AK Parti olacan söyleyerek öyle konutu:

AK Partinin eser ve hizmet dönemi her tekilat mensubumuzun en büyük dayanak noktas, gönüllere girme kaps olacaktr. Önemli olan bu malzemeyi doru kullanmak, iyi deerlendirmektir. Her i gibi siyasette de her iin ba insan kaynadr, insan kalitesidir, insan gücüdür. Üye says 11 milyonu geçen bir partinin içinde elbette üslubuyla, tavryla, bireysel eksiklikleriyle skntya yol açacak kiiler çkabilir. Bunlar derhal geri plana çekip kendilerinden baka alanda istifade etmeliyiz. AK Parti ailesi, ihtiyac olan her konuda doru insanlar bulup onlar öne çkaracak kadar büyüktür, zengindir, mümbittir. En önemlisi ise milletvekilinden il, ilçe yönetimine, belediye bakan ve meclis üyesinden mahalle sorumlusuna kadar AK Partiyi temsil eden her kardeimizin milletimizle tevazuu ve samimiyet esasna dayal bir iletiim kurmasdr. Halka tepeden bakan, yapt görevi imtiyaz gören, geleni kapdan içeri almayan, telefonuna ulalamayan AK Parti yöneticisi olamaz. Kendisine uzatlan eli tutmayan, insanlarla göz göze, gönül gönüle muhabbet kurmayan kii AK Parti kimliini temsil edemez. Siyasetin insan kazanma sanat olduunu bilmeyen, AK Parti adna söz söyleyemez, irade ortaya koyamaz. Ülkesine, ehrine ve partisine hizmet için gece gündüz koturmay göze alamayan AK Partide sorumluluk üstlenemez. Bunlar AK Partide görev alanlarda aradmz ihtiyari deil mecburi vasflardr. Aksi takdirde ortaya çkan tablodan sadece AK Parti deil, bizimle birlikte ülkemiz ve ehirlerimiz de zarar görmektedir. Böyle bir durumda kaybeden sadece AK Parti deil, bizimle birlikte kazanmlar ve gelecee ilikin umutlaryla tüm milletimiz olmaktadr. Hep söylediimiz gibi milli iradenin muhafz, eser ve hizmet siyasetinin tek adresi olan AK Partinin kaderiyle ülkenin ve milletin kaderi, et ve trnak gibi birbiriyle iç içe geçmitir. Hiçbir ahsi menfaat hesab, hiçbir kiisel kapris, hiçbir dar ekip dayanmas, bu misyonun önüne geçemez, üstüne çkamaz. Bileini bükmeye vesayetçilerin, darbecilerin gücü yetmeyen bu partiyi, kendi içinden yaralayacak kimseye izin vermeyiz, kimseye eyvallah etmeyiz. AK Parti tekilatlarndaki her bir kardeimin sorumluluuna bu gözle bakmasn istiyorum.

KAZANMAK DIINDA HTMAL OLMAYAN SEçME HAZIRLANIYORUZ

Erdoan, AK Parti kurulduu günden beri girdikleri her seçimin kendileri için rövan olmayan bir müsabaka gibi olduunu vurgulayarak, Kazanmak dnda ihtimali olmayan bir seçime daha hazrlanyoruz. Genel merkezimizle ve meclis grubumuzla önümüzdeki kritik sürecin hazrlklarn tüm boyutlaryla yürütüyoruz. Ülkemizin 81 ehrinde, 85 milyon vatandamzn her birine ulama, her ulatmz insann da gönlünü kazanma hedefiyle seçim gününe kadar çalacaz. Hemen ardndan da 2023 seçim zaferimizin sembolü olacak 23 milyon üye hedefiyle yolumuza devam edeceiz. 23 milyon hedefini koyduumuza göre bu oy ayn zamanda üye. Bunu yapacaz, seçim öncesi seçimi kazanacaz. Bu bizim için zor bir ey deil. u anda 11 milyonu akn üyemiz var m, var. Her üyemiz bir üye daha ilave ederse ite seçimden önce seçimi kazandk demektir. Görüldüü gibi zor bir konu deil. Eer ana kademe, kadn kollar, gençlik kollar, bu üyelerimize bunu telkin eder, onlar da bunu yapmaya balarlarsa mesele bitmitir. Ama bütün ana kademeye, kadn kollarna, gençlik kollarna bunu öyle bir kabul ettirmeliyiz ki her biri benim böyle bir görevim var, bunu baarmalym demeli.

MLLETMZ HAKETTKLER CEVABI VERECEKTR

Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun, AK Partinin kadnlar i hayatnn dnda tutmaya çaltn iddia ettiini anmsatarak unlar dedi:

Halbuki AK Parti Kadn Kollarndaki kardelerimiz sadece son bir ylda 72 ilimize gittiler. Bay Kemal, niye biliyor musun? Kardelerimize verdiimiz devlet desteklerini iyi anlatn, faydalansnlar, ilerini kursunlar, istihdama katlsnlar talimatn yerine getirmek için illerimize gittiler. Sende böyle bir tekilat var m? Hele bir de bu zatn muhafazakar genç kadnlara seslenmesi yok mu, insanda azck utanma duygusu olsa bu laf azna bile alamaz. Kadnlarmzn en temel hakk olan baörtüsü özgürlüünü elinden almak için Anayasa Mahkemesinde nöbet tutan birine düen, ahkam kesmek deil, ban eip yerine oturmaktr. Ama maalesef bunlarda yalan gibi, iftira gibi, çarptrma gibi utanmazlk da diz boyu. Milletimiz inallah ayet yürekleri yeter de sokaa çkacak yüzleri olursa burada onlara hak ettikleri cevab verecektir.

KILIçDAROLUNDAN BLE MEDET UMACAK HALE GELDLER

Erdoan, Türkiye üzerinde siyasi ve ekonomik hesab olan herkesin, demokrasi ve kalknma atlmlarndan rahatszlk duyan tüm çevrelerin umutlarn 2023 seçimlerine baladklarna iaret ederek, Bugüne kadar sosyal fay hatlarmz harekete geçirmeye çalmaktan, snrlarmz tacize, uluslararas kuatma gayretinden farkl görünümlerdeki darbe giriimlerine kadar her yolu deneyenlerin artk sabr kalmad. AK Partiyi tökezleterek ülkeyi büyük ve güçlü Türkiye rotasndan çkarmak için ellerindeki tüm kozlar sahaya sürmeye baladlar. Öyle ki ülkenin en çürük siyasetçisi Klçdarolundan bile medet umacak hale geldiler.

Ana Sayfaya Git