Şehadete yürümekte tereddüt etmeyecektim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Allah şahittir, milletim de emin olsun ki, eğer o gece darbeciler Marmaris’te veya İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda karşımıza dikilselerdi şehadete yürümek için bir an bile tereddüt etmeyecektim. Rabbimiz bize bu makamı nasip etmediğine göre bu dünyada yapmamız gereken işler, yerine getirmemiz gereken vazifeler var demektir” dedi.

Haberler 16.07.2021 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Külliyesinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Program ile Demokrasi Müzesi Açl Törenine katlan Cumhurbakan Erdoan, FETÖnün son ferdi de etkisiz haline getirilene, cezasn çekene, ülkenin ve milletin kazan defterinden düürülene kadar mücadelemiz sürecek açklamasnda bulundu.

Önce Demokrasi Müzesinin açln yapan Cumhurbakan Erdoan, daha sonra da 15 Temmuz Antna ei Emine Erdoan ile birlikte çiçek brakt, dua etti. Erdoan ve beraberindeki davetliler daha sonra tören alannda düzenlenen ve çok sayda vatandan katld 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programna katld.

Kürsüye ei Emine Erdoan ile birlikte çkan Cumhurbakan Erdoan, tören alannda çalan vatanna göz dikeni ez olum isimli arky dinledi. Tören alannda toplanan vatandalarda ellerindeki Türk Bayraklar ile arkya elik etti.

TÜM TEHDTLERE KARI TEYAKKUZ HALNDE OLMAYI SÜRDÜRECEZ

15 Temmuz gecesi FETÖcü hainlerin kurunlar ve bombalar altnda son nefesini veren 251 ehidimize Allahtan rahmet yaknlarna basal diliyorum, ayn gece yaralanarak gazi olan kardelerime salk ve afiyet diliyorum ifadeleri ile konumasna balayan Cumhurbakan Erdoan, açl yaplan müze hakknda bilgi verdi.

Demokrasi Müzesini milletin hizmetine sunarak Türkiyede demokrasi, hak, özgürlük, adalet mücadelesinin kolay kazanlmadn tüm dünyaya göstermek istediklerini belirten Cumhurbakan Erdoan, Müzemizde 15 Temmuz hadisesi; Türkiye ve dünyada darbeler, bir mermi tehdidi, karanla atlmak, en uzun gece, iz brakanlar, sala, ehitlere sayg, demokrasi nöbetleri balklar altnda 8 farkl tema ile 8 ayr salonda anlatlyor. Müzemizde 15 Temmuz gecesi milletimizin sergiledii o direni ve ertesi gün aydnlk Türkiyeye nasl ulald dijital teknolojiler yardm ile ziyaretçilere gösterilecek. Müzemiz salonlar ve dier üniteleri ile bu büyük mücadelenin sembol mekanlarndan birisi olacak. Yaklak 66 bin metrekarelik müze bölümü, 57 metreye 75 metrelik elips kubbesi, açk hava vadili 93 bin metrekarelik peyzaj alan, 809 araçlk otopark ile bu eser inallah ehitlerimizin hatrasn hep yaatacak. Kubbe bölümü dnda tamamnn yerin altnda bulunmas ve dünyada ilk defa tüm kapal alanlarn salgn tehdidine kar ozon teknoloji ile temizleniyor olmas da müzemizin dier özellikleridir. Müzenin tasarlanmasnda ve inasnda emei geçen tüm kurumlarmz, mimarndan mühendisine, içisine herkesi tebrik ediyorum. Rabbimden bir daha milletimizi 15 Temmuz gibi imtihanlara maruz brakmamasn diliyorum. Türkiyenin benzer ihanetlere uramamas için FETÖ bata olmak üzere tüm terör örgütlerine, gizli açk her türlü fitne fesat odaklarna, varlmza ve birliimize kast eden tüm tehditlere kar teyakkuz halinde olmay sürdüreceiz diye konutu.

BU DÖNEMN AMACI TÜRKYEYE DZ çÖKTÜRMEK, TÜRK MLLETN ESR ETMEKT

15 Temmuzun ardndan 27 gün süreyle 81 vilayetin tamamnda 24 saat kesintisiz sürdürdüü demokrasi nöbetlerine katlan vatandalara teekkür eden Cumhurbakan Erdoan, Bu nöbetler ülkemizin istiklaline ve istikbaline göz dikenlere topunuz birden gelin diyerek meydan okuduumuz bir baka destan olmutur. hanet nöbetini FETÖnün brakp PKKnn devrald, onun brakp DEAn devreye girdii, onlarn yetmedii yerde bakalarnn sahne ald bu dönemin amac Türkiyeye diz çöktürmek, Türk milletini esir etmekti. Bu ihanet zincirinde her eyi düünen, her eyi inceden inceye planlayanlar, tek bir eyi hesaba katmamlardr, bu büyük oyunu kuranlar Türk milletinin ülkesini ve devletini can pahasna koruyacan, en modern sava araçlarnn karsnda gösünü siper ederek ezanna, bayrana, Meclisine, Cumhurbakanna sahip çkacan hesap etmemilerdi. Bir eyi daha hesap etmemilerdi, o da, Rabbimiz öyle buyuruyor, hesaplarn üstünde Allahn da bir hesab vardr. te Allahn hesab bütün hesaplarn üstündeydi. O hesab bunlar hiç düünmemilerdi. TSKnn, FETÖnün veya kendini onun sahibi zannedenlerin deil, Türk milletinin ordusu olduunu düünememilerdi. Bizim milletimiz tarih boyunca saysz defa her ey bitti denildii anda adeta küllerinden doarak çok daha büyük atlmlar içine girmi bir millettir. Hamdolsun 15 Temmuz gecesi ayn dirayeti, ayn azmi, ayn cesareti bir kez daha göstermitir. Hem de öyle göstermitir ki, tüm dünyann az açk kalmtr. O gece ehitler tepesini bo brakmamak için sokaklara çkan, darbecileri önüne katp kovalayan kahramanlarmz sayesinde Türkiyenin geçilmez olduu bir kez daha görülmütür. Elbette her büyük mücadele gibi burada da kayplarmz oldu. FETÖcü alçaklar tarafndan ehit edilen 251 kardeimizin her birinin hikayesi tek bana bu millete asrlarca ilham verecek ayrntlarla dolu. Bunlardan bir tanesi de Ömer Halis Demir kardeimizdi, kendi yakn çalma arkadalarmdan Erol Olçok bunlardan bir tanesiydi, Prof. Dr. lhan Varank bunlardan bir tanesiydi. Pek çok ehitlerimiz oldu. çeitli vesilelerle bizzat tantmz, görütüümüz kardelerimizden ehitlik makamna uurladklarmz var. Hemen u karmzdaki cadde üzerinde birçok ehitlerimiz oldu. Tek bir damlas bile boa akmayan bu kanlar vatan topraklarna vurduumuz yeni istiklal mühürleri olarak görüyoruz ifadelerini kulland.

EHADETE YÜRÜMEK çN BR AN BLE TEREDDÜT ETMEYECEKTM

stiklal Marndan bir dörtlük okuyan Cumhurbakan Erdoan, Allah ahittir, milletim de emin olsun ki, eer o gece darbeciler Marmariste veya stanbulda Atatürk Havalimannda karmza dikilselerdi ehadete yürümek için bir an bile tereddüt etmeyecektim. çünkü havalimanndaki onbinler oraya ehadet için gelmilerdi. Hiçbir tereddütleri olmadn gözlerimle görmü ve o an yayor gibiyim. Nasl o gece TBMMye ulaabilen milletvekillerimiz öleceiz ama buray terk etmeyeceiz demilerse, nasl Genelkurmay ve Meclisin önünde, Külliyenin etrafnda, Ankara Emniyet Müdürlüü önünde, stanbulda 15 Temmuz ehitler Köprüsünde, Üsküdarda, Saraçhanede onbinlerce vatandamz adeta ehadet srasna girmise, nasl ülkemizin dört bir yannda milyonlarca yürek ayn gaye ile harekete geçmise, nasl dünyann dört bir yannda yüzlerce milyon kalp ülkemiz için duaya durmusa, nasl henüz byklar terlememi delikanllardan pir-i fanilik mertebesine ulam büyüklerimize kadar bir millet topyekun kyama kalkmsa biz de ayn hissiyat içindeydik. ehitler ölmez ifadesi bizim için kuru bir slogan deil, uruna her eyimizi feda edebileceimiz bir inanç akidesidir. Per ey gibi ehitlik de nasip iidir. 15 Temmuz gecesi bu erefe nail olan kardelerimize gpta ile bakyoruz, ne mutlu size, ne mutlu elerinize, annelerinize, babalarnza, evlatlarnza. Ne mutlu size ki, sevgililer sevgilisine komu oldunuz, ne mutlu size ki, geriden gelecek olanlar cennette karlayacaksnz. Onlar her hatrlaymzla geride braktklar emanetleri ile her karlamamzda, gazilerimiz ile her bir araya geliimizde ayn duyguyu tekrar tekrar yayoruz. Rabbimiz bize bu makam nasip etmediine göre bu dünyada yapmamz gereken iler, yerine getirmemiz gereken vazifeler var demektir. Bu anlayla ve ehitlerimize layk olabilmek için, onlarn uruna canlarn feda ettikleri ülkemizi güçlendirmek, büyütmek, gelitirmek, vatanmzn bütünlüünü korumak, milletimizin aydnlk ve müreffeh geleceini ina etmek gayesiyle gece gündüz çalyoruz, çalacaz. nallah büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaana kadar da durup dinlenmeden mücadeleyi sürdüreceiz. Allahn yardm ve milletimizin destei ile önümüze çkartlan engelleri birer birer aarak, tuzaklar birer birer bozarak hedeflerimize doru yürüyoruz. Kritik yol ayrmlarnn çounu geride braktk. imdi önümüzde 2023 hedeflerimize Cumhur ttifak olarak o bütünletirdiimiz son bir eik var, onu da atmzda ülke ve millet olarak yeni bir döneme giriyoruz. Türkiyeyi bu seviyeye getirdiimizde ehitlerimize layk olabilmenin sevincine ve huzuruna kavumu olacaz dedi.

BU MLLET HANET AFFETMEZ, HAN DE AFFETMEZ, HANLERN ARKASINDA DURANLARI DA AFFETMEZ

Türkiyenin tarihi boyunca pek çok saldrya, pek çok tuzaa maruz kaldn, Türk milleti için vatan korumann, hakkn almak gayesiyle mücadele etmenin, bu uurda ehitler vermenin adeta ekmek yemek, su içmek kadar tabi eyler olduunu belirten Erdoan, böylesine büyük bir mücadele müktesebatna sahip bir milletin gerektiinde dümann affetmesini de, gerektiinde yeni ittifaklar kurmasn da bildiini söyleyerek, Ama bu milletin asla affetmeyecei bir ey varsa, o da kendi içinden çkan hainlerin yapt ihanetlerdir. Bu millet ihaneti affetmez, haini de affetmez, hainlerin arkasnda duranlar da affetmez. Güya kendi aklnca onlar kullanarak siyasi çkar devirmeye çalan mülevvesleri de affetmez. Bunun için diyoruz ki, ne olursa olsun FETÖnün son ferdi de etkisiz haline getirilene, cezasn çekene, ülkenin ve milletin kazan defterinden düürülene kadar mücadelemiz sürecek diye konutu.

Ana Sayfaya Git