Şeyh Said’in yeğeni öldü

Şeyh Said’in kardeşi Şeyh Tahir Akar’ın oğlu Şeyh Necmettin Akar, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Akar için Lice ilçesi Ergin köyünde tören düzenlendi.

Haberler 21.01.2024 - 18:39 Son Güncelleme : 21.01.2024 - 18:39

Diyarbakırda 46 arkadaşıyla birlikte idam edilen Şeyh Saidin kardeşi Şeyh Tahirin oğlu şeyh Necmettin Akar, tedavi gördüğü Diyarbakırda yaşamını yitirdi. Akarın cenazesi Diyarbakırın Lice ilçesi Ergin köyünde toprağa verildi.

TEDAVİ GÖRÜYORDU


AK Parti Bağlar İlçe Belediye Başkan yardımcısı Muhammed Dara Akarın da amcası olan Necmettin Akar, bir süredir Diyarbakırda özel bir hastanede organ yetmezliğinden dolayı tedavi görüyordu. Şeyh Akar dün doktorların tüm müdahalelerine rağmen, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

ERGİNDE TOPRAĞA VERİLDİ


98 yaşında vefat eden Akarın naaşı öğlen Diyarbakırın Lice ilçesi Ergin köyüne götürülerek, burada toprağa verildi. Cenazeye Erzurum, Bingöl, Elazığ ve çevre ilçelerden binlerce kişi katılarak, dini tören düzenlendi. Aile, defin sonrası taziyeleri gün içerisinde köyde kabul ederken, bugün itibariylen de, Diyarbakırda Odabaşı Bal Taziye Evinde kabul edecek.

AKARIN ÖZGEçMİŞİ

Şeyh Necmettin Akar, isyanın yaşandığı 1925 yılında Şeyh Said ve arkadaşları idam edildikten bir hafta sonra Genç bölgesinde sığındıkları bir köyde doğdu. Ardından çocuk yaşta ailesi ile birlikte Tekirdağ Malkaraya sürgün edildi. 14 yıl sürgünde kaldı. Askerlik sonrası memleketine döndü. Bingöl, Elazığ Dicle, Hani ve Licede kendisine bağlı Şeyh Said ailesi içerisinde ilim işleri ile uğraştı.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git