'Şiddetli cezai müeyyideler'

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan marketlerin KDV indirimi sonrası marketlerin fiyat artışına gitmesine ilişkin, "Bizim attığımız bu adımlara karşı ters adımlar atanlara yönelik şiddetli cezai müeyyideler uygulayacağız. Vatandaşımızı ezmeye, vatandaşımıza yönelik bu tür arzu edilmeyen süreci işletenlere karşı müeyyidelerimiz ağır olacaktır" dedi.

Haberler 15.02.2022 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan Birleik Arap Emirliklerini ziyareti öncesi Atatürk Havaliman Devlet Konukevinde basn mensuplarna açklamalarda bulundu.

Erdoan, Birleik Arap Emirliklerini son olarak babakan olduum dönemde 2013 ylnda ziyaret etmitim. Abu Dabi Veliaht Prensi eyh Muhammed bin Zayid Al Nahyann kasm aynda Ankaradaki temaslaryla birlikte ilikilerimizde yeni bir dönemi balattk. Aralk aynda Dileri Bakanmz, ocak aynda Meclis Bakanmz emirlikleri ziyaret ettiler. Bu ziyaretimle yakaladmz ivmeyi gelitirmeyi, ilikilerimizin yeniden hak ettii seviyeye ulamas için gerekli admlar atmay hedefliyoruz. Kuruluunun 50. yln idrak eden Birleik Arap Emirlikleriyle dostluumuzun ve kardeliimizin yeni 50 ylna ekil verecek admlar ziyaretim srasnda beraberce atacaz dedi.

KARDE ÜLKELERN GÜVENLN VE STKRARINI KENDMZNKNDEN AYRI GÖRMÜYORUZ

Erdoan, Türkiye ve Birleik Arap Emirliklerinin diyalog ve i birlii tüm bölgemizin bar ve istikrarl bakmndan önem tayor. Körfez bölgesindeki tüm karde ülkelerin güvenliini ve istikrarn kendimizinkinden ayr görmüyoruz. Geçtiimiz ay Abu Dabiye yönelik olarak gerçekletirilen saldrlar güçlü ekilde knadk. Terörün her türlüsüne kar olduumuzu ve özellikle bölgemizdeki ülkelerin teröre kar i birliinin önemini her frsatta vurguluyoruz. Bugün ve yarn gerçekletireceimiz temaslarda ikili ilikilerimizin yan sra bölgesel ve uluslararas gelimeleri de ayrntl ekilde ele alacaz ifadelerini kulland.

BRLEK ARAP EMRLKLER ÖNDE GELEN TCARET ORTAKLARIMIZ ARASINDA

Erdoan öyle devam etti:

Yaklak 5 buçuk milyar dolar ihracatmz olmak üzere 8 milyar dolara ulaan ticaret hacmimizle Birleik Arap Emirlikleri önde gelen ticaret ortaklarmz arasnda yer alyor. Türk müteahhitlik firmalar Birleik Arap Emirliklerinde bugüne kadar deeri 13 milyar dolar bulan 141 proje üstlenmitir. Bu rakamlarla Birleik Arap Emirlikleri yurt d müteahhitlik sektörümüzün en büyük 10. pazar konumundadr. Birleik Arap Emirlikleri de Türkiyedeki dinamik yatrm ortamna önemli katklarda bulunuyor. ki ülke ekonomisinin birbirini tamamlayc yaps esasen mevcut rakamlarn çok daha ötesinde bir potansiyele iaret ediyor. Ziyaretimizin amac bu potansiyeli hzlca hayata geçirmektir

EM TEDAVSNE DEVAM EDYOR

Ei Emine Erdoann salk durumuyla ilgili yöneltilen soruya ilikin Erdoan, Eim bu ziyarette benimle beraber olamayacak. çünkü o henüz pozitif, biz hamdolsun negatif olduk. u anda eim tedavisine devam ediyor. Hamdolsun hafif ekilde süreci devam ettiriyor. Dualarmzla inallah o da ksa zamanda bu süreci atlatacaktr dedi.

KDV NDRM

Erdoan baz marketlerin KDV indirimi öncesinde fiyatlar arttrd yönündeki iddialarn hatrlatlmas üzerine ise unlar söyledi:

Bu konu ile ilgili gerek Hazine ve Maliye Bakanm gerek Ticaret Bakanm açklamalarn yaptlar. Kurduumuz denetim ekipleri ile bizim attmz bu admlara kar ters admlar atanlara yönelik iddetli ceza-i müeyyideleri uygulayacaz. çünkü vatandamz ezmeye, vatandamza yönelik bu tür maalesef arzu edilmeyen süreci iletenlere kar müeyyidelerimiz ar olacaktr. Bu konuda tüm müfetti ekipleri ile buralarn denetimini sürdüreceklerdir

Cumhurbakan Erdoan Rusya ve Ukrayna arasnda yaanan gerginlikle ilgili olarak Biz bölgedeki gelimeler ki, içerisinde en önemlisi Rusya - Ukrayna arasndaki gelimelerdir. Bunlar da görüeceiz. Ne gibi admlar atabiliriz bunun üzerinde de srarla duracaz dedi.

Erdoan basn toplantsnn ardndan uçakla Birleik Arap Emirliklerine hareket etti.

Ana Sayfaya Git