Siyasilerden tepki yüksek

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına peş peşe tepkiler geliyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Türkiye bu saldırılar karşısında Azerbaycan'ın yanındadır" açıklamasında bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ermenistan'ın Azerbaycan'da sivillere yönelik yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bölgede barıştan uzak her türlü eylemin karşısında, Can Azerbaycan'ın yanındayız." dedi. Milli Savunma Bakanı Akar da "Toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkânlarımızla sonuna kadar Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanında olacağız. Ermenistan'ın bu alçak saldırısını şiddetle kınıyoruz." dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ermenistan'ın saldırılarıyla ilgili, "Ermenistan’ın bugün sabah saatlerinde dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın askeri birlik ve mevzilerine, sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırılar düşmancadır, yeni bir kanlı sayfanın açılması demektir." dedi.

Haberler 28.09.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, Ermenistann Azerbaycana yönelik saldrsna ilikin Twitter hesabndan açklamada bulundu. Kaln, unlar kaydetti: Ermenistann Azerbaycana yönelik saldrsn iddetle knyoruz. Ermenistan sivil yerleim birimlerine saldrarak atekesi ihlal etmi ve bar ve istikrara kar olduunu bir kez daha göstermitir. Uluslararas toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir. Türkiye bu saldrlar karsnda Azerbaycann yanndadr. Saldrlarda hayatn kaybeden kardelerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Azerbaycan yalnz deildir. Türkiyenin tam desteine sahiptir.

BAHçEL: YEN BR KANLI SAYFANIN AçILMASI DEMEK

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, Ermenistann Azerbaycana yönelik saldrsna tepki göstererek, Karaba Türkündür, Türk vatandr. Hiç kimse bu muhkem ve müstesna gerçei deitiremeyecektir. Kanmzla canmzla varlmzla Azerbaycann yanndayz dedi.

MHP lideri Bahçeli, Ermenistann Azerbaycana yönelik saldrsna ilikin yazl açklama yapt. Bahçeli, Ermenistann bugün sabah saatlerinde dost ve karde ülke Azerbaycann askeri birlik ve mevzilerine, sivil yerleim birimlerine gerçekletirdii saldrlar dümancadr, yeni bir kanl sayfann açlmas demektir. Tovuz Bölgesinde artan gerilimler scak çatmaya dönümü, zulüm ve terör yöntemlerinin kimin tarafndan kullanld da iyice netlemitir. Emperyalizmin maas Ermenistann igal ettii Türk topraklarna yerleme ve yuvalanma emelleri, Karaba meselesinin adil ve hakkaniyetli ekilde çözüm hedeflerini sekteye uratmtr. Bozgunculuk yapan, uzlamaya kapal duran, bara yüzünü dönen, sivil ve masumlarn kann döken ülke Ermenistandr. Artk her ey meydandadr dedi.

ERMENSTAN SALDIRGANLII BÜTÜN LKE VE ESASLARA AYKIRIDIR

Bahçeli, Güney Kafkasyada istikrarszln, ilkelliin, igal ve istila politikalarnn arlk merkezinin Erivan yönetimi olduunu belirterek, unlar kaydetti:

Temmuz aynda, Azerbaycan-Ermenistan devlet snrnn Tovuz istikametinde yaanan çatmalarn tekrar balamas hem Türkiye hem de Azerbaycan açsndan milli güvenlik tehdididir. Ermenistan saldrganl insani, vicdani ve hukuki bütün ilke ve esaslara aykrdr. Özellikle ülkemizin çevresini saran karanlk senaryolarn son zamanlarda iddetlendii, bununla da kalmayp vahim bir cephelemeye ve sertlemeye doru mesafe ald görülmektedir. Türk milletine kar dümanlk besleyen muhasm odaklarn Kafkasyadan Ortadouya, Akdenizden Balkanlara kadar sürekli kriz çkarmak ve kaos üretmek maksadyla faaliyet halinde olduklar anlalmaktadr. Ermenistann alçak saldrsn Akdeniz ve Egede oynanan irret oyunlardan, Libya, Suriye ve Irakta sahnelenen emperyalist projelerden ayr düünmek, ayr deerlendirmek geldiimiz bu aamada imkanszdr. Türk dümanlarnn farkl corafyalarda husumet nöbetine girdii ortadadr.

KARABA TÜRKÜNDÜR, TÜRK VATANIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi, iki devlet ve tek millet halinde gelecei kucaklayan Türkiye-Azerbaycan arasnda var olan tarihi ve kültürel dayanma ve yardmlamann hiçbir gücün ve mütecaviz niyetin karsnda geri adm atmayaca inancndadr diyen Bahçeli, açklamasnda u ifadelere yer verdi:

Ermenistan zulmünü ve hunhar suikastlarn lanetliyorum. Kalbimizin soydalarmzla birlikte attn bu vesileyle ilan ediyorum. Ermeni çeteleri tarafndan ehit edilen Azerbaycanl kardelerimize Allahtan rahmet, yarallarmza da ifalar diliyorum. Karaba Türkündür, Türk vatandr. Hiç kimse bu muhkem ve müstesna gerçei deitiremeyecektir. Yegne gayesi Türk dümanl olan Ermenistann ve kiralk silahl unsurlarnn Türk milleti karsnda tutunma ihtimali yoktur. Kanmzla canmzla varlmzla Azerbaycann yanndayz. Bütün müstevli odaklar tekraren uyaryorum: Türk milletinin sabrn test etme yanlna hiç kimse tevessül etmemelidir. Nitekim sonuçlar hem ackl hem de ar olacaktr.

çELK: TÜRKYE, AZERBAYCANIN YANINDADIR

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, Ermenistann Azerbaycana yönelik saldrsn knayarak, Türkiye, Azerbaycann yanndadr. Bu saldrlar, Ermenistann uluslararas hukuku tanmadn bir kere daha gösterdi dedi.

AK Parti Sözcüsü çelik, Twitterdaki hesabndan yapt açklamada, Ermenistann Azerbaycana yönelik saldrsn knad. Ermenistann bir kere daha hukuk tanmaz provokasyon gerçekletirdiini belirten AK Partili çelik, unlar kaydetti:

Ermenistana bal katliam ebekeleri bu saldrlarla insanlk suçu iliyor. Ermenistana kar uluslararas toplum sesini yükseltmelidir. Türkiye Azerbaycann yanndadr. Ermenistan atele oynuyor ve bölge barn tehdit ediyor. Bu saldrlar Ermenistann uluslararas hukuku tanmadn bir kere daha gösterdi. Uluslararas toplum Ermenistan mahkum etmelidir. Türkiye bu zamana kadar olduu gibi bundan sonra da Azerbaycann yannda olmaya devam edecektir. Saldrda hayatn kaybeden kardelerimize Allahtan rahmet, yarallara acil ifalar diliyoruz.

SÖZCÜ AKSOY: TÜRKYENN AZERBAYCANA DESTE TAMDIR

Dileri Bakanl Sözcüsü Hami Aksoy, Uluslararas hukukun açk ihlali olan ve sivil kayplara da yol açan Ermeni saldrsn iddetle knyoruz. Bu süreçte, tek yürek olarak Türkiyenin Azerbaycana destei tamdr dedi

Dileri Bakanl Sözcüsü Hami Aksoy, Ermenistann Azerbaycana yönelik saldrsna ilikin yöneltilen soruya yazl cevap verdi. Aksoy, Ermenistan Silahl Kuvvetlerinin bu sabah ateskesi ihlal ederek cephe hattnda Azerbaycan ordusu ile Terter rayonuna bagl Kapanl, Agdam rayonuna bagl Crakl ve Ortakerbent, Fuzuli rayonuna bagl Alhaml ve Sukurbeyli ve Cebrail rayonuna bagl Cocukmercanl koylerini agr silahlarla yogun sekilde atese tuttugunu örendik. Uluslararas hukukun açk ihlali olan ve sivil kayplara da yol açan Ermeni saldrsn iddetle knyoruz. Bu saldrlarla Ermenistan bölgede bar ve istikrarn önündeki en büyük engel olduunu bir kez daha göstermitir. Azerbaycan, halkn ve toprak bütünlüünü korumak için meru müdafaa hakkn elbette kullanacaktr. Bu süreçte, tek yürek olarak Türkiyenin Azerbaycana destei tamdr. Azerbaycan nasl isterse, o ekilde yannda olacaz. Uluslararas toplumu da haklnn yannda durmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle, ehit düen Azerbaycanl kardelerimize Allahtan rahmet, yarallara acil ifa ve Can Azerbaycana basal diliyoruz ifadesini kulland.

BAKAN ALBAYRAK: AZERBAYCANIN YANINDAYIZ

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, Ermenistann Azerbaycanda sivillere yönelik saldrsn knad.

Bakan Albayrak, Twitter hesabndan yapt açklamada, Ermenistann Azerbaycanda sivillere yönelik yapt saldry iddetle knyorum. Bölgede bartan uzak her türlü eylemin karsnda, Can Azerbaycann yanndayz. Saldrda hayatn kaybeden kardelerime Allahtan rahmet, yarallara acil ifalar dilerim ifadesini kulland.

BAKAN AKAR: DDETLE KINIYORUZ

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Ermenistann Azerbaycana yönelik saldrsn knayarak, Toprak bütünlüünü koruma mücadelesinde tüm imknlarmzla sonuna kadar Azerbaycan Türkü kardelerimizin yannda olacaz dedi.

Bakan Akar, yapt yazl açklamada, galci Ermenistan atekes ihlaliyle Azerbaycana saldrm ve yine bir provokasyon peinde olduunu göstermitir. Kafkasyada bar ve istikrarn en büyük engeli Ermenistann saldrgan tutumudur ve bölgeyi atee atacak bu saldrganlktan derhal vazgeçmelidir. Toprak bütünlüünü koruma mücadelesinde tüm imknlarmzla sonuna kadar Azerbaycan Türkü kardelerimizin yannda olacaz. Ermenistann bu alçak saldrsn iddetle knyoruz ifadesini kulland.

CUMHURBAKANI YARDIMCISI: SALDIRIYI LANETLYORUZ

Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, Ermenistann Azerbaycana yönelik saldrsn lanetleyerek, Türkiye, nasl gerekiyorsa öyle, Azerbaycanl kardelerinin yanndadr dedi.

Cumhurbakan Yardmcs Oktay, Twitter hesabndan yapt açklamada, Ermenistann bu sabah Azerbaycan topraklarna gerçekletirdii alçakça saldry lanetliyorum. Tescilli provokatör Ermenistan haktan, hukuktan, verilmi sözden, atekesten ne anladn bir kez daha tüm dünyaya göstermitir. Uluslararas camiann da bunlar görüp hakly hakszdan ayrma vakti gelmitir. Türkiye, nasl gerekiyorsa öyle, Azerbaycanl kardelerinin yanndadr ifadesini kulland.

AKENER: SALDIRI KABUL EDLEMEZ

Y Parti Genel Bakan Meral Akener, Ermenistann Azerbaycana yönelik saldrlarnn kabul edilemez olduunu belirterek, Her zaman olduu gibi hakl davasnda can Azerbaycanmzn yanndayz dedi.

Y Parti lideri Akener, Twitterdaki hesabndan, Ermenistann Azerbaycana yönelik saldrsna tepki gösterdi. Akener, Ermenistann Azerbaycana yönelik saldrlar kabul edilemez. ktidar, uluslararas toplumu ve Minsk Grubunu, Ermenistan igalinin sonlandrlmas ve sorunun çözümü için acilen adm atmaya çaryorum. Her zaman olduu gibi hakl davasnda can Azerbaycanmzn yanndayz dedi.

CHPDEN KINAMA

CHP, Ermenistann Azerbaycana yönelik saldrsn, sosyal medyadan yaplan paylamla knad.

CHPnin Twitterdaki hesabndan yaplan açklamada, Ermenistan tarafndan uluslararas hukuka aykr olarak gerçekletirilen atekes ihlalini ve sivillerin ölümüne neden olan saldry knyoruz. ehit düen Azerbaycanl kardelerimize rahmet, Azerbaycan halkna basal, yarallara acil ifalar diliyoruz denildi.

Ana Sayfaya Git