Steinmeier İstanbul'da

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 100'üncü yılı dolayısıyla Türkiye'ye yapacağı 3 günlük ziyaretin ilk durağı olan İstanbul'a geldi.

Haberler 22.04.2024 - 13:15 Son Güncelleme : 22.04.2024 - 13:15

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, üç günlük Türkiye ziyaretinin ilk durağı olan İstanbula geldi. Steinmeier ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, bugün 11.58de İstanbul Havalimanına indi.

Almanya Cumhurbaşkanını İstanbul Havalimanında İstanbul Valisi Davut Gül, Almanyanın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiyenin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer yetkililer karşıladı.

Steinmeier, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 100üncü yılı dolayısıyla Türkiyeye yaptığı bu ilk ziyarette İstanbul, Antep ve Ankarayı ziyaret edecek.

ZİYARET KAPSAMINDA ANTEP VE ANKARAYA DA GİDECEK

Steinmeierin binlerce Türkiyeli misafir işçinin (Gastarbeiter) trenle Almanyaya doğru yola çıktığı İstanbul Sirkeci Tren İstasyonunu ziyaret etmesi, Türk-Alman göç deneyimi olan kişilerle bir araya gelmesi, yapacağı tekne gezisinde Alman şirketlerinin temsilcileriyle iki ülke ekonomik ilişkileri üzerine görüşmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de bir araya gelecek olan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeierin ayrıca iş, bilim, sanat, edebiyat, spor çevreleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmesi planlanıyor.

Gezisinin ikinci gününde Antepte depremzedeler için sığınma evi ile inşasını Almanyanın desteklediği bir okulu ziyaret edecek Steinmeierin burada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı kutlamalarına katılması öngörülüyor. Steinmeierin 24 Nisanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankarada bir araya gelmesi bekleniyor.

Ankara Üniversitesini de ziyaret etmesi planlanan Steinmeier ayrıca Anıtkabire ziyarette bulunacak, Atatürkün mozolesine çelenk bırakacak. Steinmeierin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaşla da bir araya gelmesi öngörülüyor.

Ana Sayfaya Git