Stoltenberg’le kritik telefon!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Rusya'daki son gelişmeler ve İsveç’in NATO üyeliği ele alındı.

Haberler 26.06.2023 - 00:11 Son Güncelleme : 26.06.2023 - 00:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Rusyada yaşanan son gelişmeler ele alındı. Rusyadaki gerilimin sona ermesinin Ukrayna sahasında geri dönülmez insani felaketlerin önünü aldığı belirtildi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberge Rusyadaki gelişmelerin Ukraynada adil barış yolunda yeni bir kilometre taşı olması temennisi iletildi.

Görüşmede, İsveçin NATO üyeliği de ele alındı. Türkiyenin İsveçin üyeliğine karşı yapıcı tutumunun devam ettiği ancak PKK/PYD/YPG yanlıları bu ülkede serbestçe eylem düzenledikçe yapılan mevzuat değişikliklerinin bir anlamı olmadığı ifade edildi.

F-35 bağlamında yaşanan haksızlıkların Türkiyenin F-16 talebinde İsveçin üyeliğiyle bağlı kılınması çabalarının Türkiyeye değil esasen NATOya ve NATOnun güvenliğine zarar verdiği ifade edildi.

Stoltenbergden açıklama

Burada, Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında sosyal medyada paylaşımda bulundu.

Litvanyanın başkenti Vilniusta yapılacak NATO Zirvesi öncesinde Erdoğan ile iyi bir görüşme yaptıklarını kaydeden Stoltenberg, zirvede terörizm, caydırıcılık ve savunma konularında önemli kararlar alınacağını belirtti.

Stoltenberg, İsveçin NATOya katılımı konusunda birlikte çalışmaya devam edeceğiz. ifadesini kullandı.

Ana Sayfaya Git