Süleyman Soylu: İBB'deki terör soruşturması yakında tamamlanıyor

İçişleri Bakanı Soylu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) terör soruşturması yakında tamamlanıyor, ak kara belli olacak. Buradan söyleyeyim rezil ve rüsva olacaksınız” dedi.

Haberler 15.04.2022 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Ankaradaki Gölba Vilayetler Evinde düzenlenen iftar programnda bakanlk birim amirleri ve Göç daresi Bakanl personeliyle bir araya geldi.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun partisinin TBMM Grup Toplantsnda yapt konumaya deinen Soylu, En büyük üzüntüm bu bilmeyenler güruhu Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletimize hitap ederken, hakikaten cehaletin en yüksek noktasn ortaya koymaya çalyorlar ifadelerini kulland.

GÖçMEN POLTKASI ÜZERNDEN SYASET YAPANLAR SEFLDR

Mülteciler konusundaki eletirilere yant veren Süleyman Soylu, Sefil gibiler çok açk söyleyeyim, Türkiyede göçmen politikas üzerinden, göç politikas üzerinden siyaset yapan ve oy devirmeye çalanlar sefildirler. Bunun müsebbibi biz deiliz ki. Tam tersi, biz bütün dünyada kar karya kaldmz en büyük snamadan bu ülkenin kamu düzenini bozmadan çkabilmeyi temin edebilmek ayn zamanda ba skm insanlara da arkasn dönmeyen bir anlay sergileyerek gerçekletirmeye çalyoruz diye konutu.

LK GELDM GÜNDEN BER ABD GÖç KAYITLARIMIZIN PENDE

Türkiyede bulunan mültecilerin kaytlarnn olduunu belirten Soylu unlar söyledi:

Twitterdan yazdklar yetmeyince dün bir de Meclis kürsüsünden devam eden ana muhalefetin Genel Bakan Klçdarolu, kusura bakmasn, Göç Bakanl da onun SSK Bakanlnda yapt bir pespaye ekilde yönetilmiyor. kide bir kaytlar yok deyip duruyorlar. Bizim kaytlarmz o kadar sakat ve skntl olsayd Kemal Klçdarolu sana söylüyorum, 5,5 yldr çileri Bakanl yapyorum. lk geldiim günden itibaren Amerika bizim göç kaytlarmzn peindedir vermedik, vermeyiz de. Avrupa göç kaytlarmzn peindedir vermedik, vermeyiz de. Senin yapacan ilk ii biliyorum Allah nasip etmesin geldiin zaman o i piirdiin büyükelçiler neyi isterlerse emre amade verirsin. Klçdarolunun göç meselesindeki bilgisi yok mesabesindedir, cehalet düzeyindedir.

O BELGELER BÜYÜKELçYE GÖTÜRDÜNÜZ, HEPS ORTAYA DÖKÜLECEK

Güçlendirilmi parlamenter sistem çalmas yürüten alt siyasi parti genel bakannn açklad metnin, önce bir büyükelçiye gönderildiini iddiasn yineleyen Süleyman Soylu, Altl masadan sonra aldnz o belgeleri büyükelçiye götürdünüz. Önümüzde güzel ve uzun günler var. Hepsi ortaya dökülecek, hepsi. Bu ülkeyi büyükelçilere peke çektirmeyiz, çektirirsek stiklal Mücadelesinde ve çanakkale Savanda ehit olanlar bize bunun hesabn sorarlar dedi.

stanbul Büyükehir Belediyesinde yürütülen soruturmasnn tamamlanmak üzere olduunu söyleyen Soylu, stanbul Belediyesindeki terör soruturmas yaknda tamamlanyor, ak kara belli olacak. Buradan söyleyeyim rezil olacaksnz ve rüsva olacaksnz. Kobani olaylarnn failine eref madalyas takann elbette ki rezil ve rüsva olma gibi bir endiesi olmaz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git