Sümer'e mecliste tören

Eski Devlet Bakanı Salih Sümer, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında yaşamını yitirdi.

Haberler 26.07.2024 - 15:41 Son Güncelleme : 26.07.2024 - 15:41

Alınan bilgiye göre, Sümer, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Ankaradaki özel bir hastanede vefat etti.

MECLİSTE CENAZE TÖRENİ
Sümer için Meclis Şeref Kapısı önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Sümerin ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, TBMM İdare Amiri ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, eski bakanlar ve siyasetçiler katıldı.


CENAZE DİYARBAKIRA GELDİ
Törene katılanlar Sümerin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi, taziyelerini iletti. Törende, Sümerin özgeçmişinin okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, dua edildi. Sümerin naaşı daha sonra toprağa verilmek üzere Diyarbakıra getirildi.

DÖRT DÖNEM MİLLETVEKİLİ

Sümer, 1951de Diyarbakırın Bismil ilçesinde doğdu. 18, 19, 20 ve 21inci dönemde DYPden Diyarbakır milletvekilliği yaptı. TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği görevinde bulunan Sümer, 50nci Hükümette Devlet Bakanlığı görevinde de bulundu. Aynı zamanda Beşiktaş Jimnastik Kulübü kongre üyesi olan Sümer, 2011de yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde CHPden Diyarbakır Milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. Salih Sümer, evli ve 7 çocuk babasıydı.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git