CHP Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanvekili Tanrıkulu, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde gazetecilerle aylık olağan buluşmasını gerçekleştirdi. Tanrıkulu, MHP lideri Devlet Bahçelinin çağrısıyla başlayan yeni İmralı sürecini izlediklerini, temkinli olduklarını söyledi.
BAŞARISIZ SÜREçLERİN MALİYETİ çOK AĞIR OLUYOR
Tanrıkulu, ilk çözüm sürecinde de TBMMye işaret ettiklerini, o dönemki genel başkanın bütün çabalarının boşa çıkarıldığını ifade ederek, Aradan 12 yıl geçti. çok ölümler oldu. Başarısız süreçlerin maliyeti çok ağır oluyor. O nedenle şu an yürütülen çalışmaların doğru temele oturması için doğru işler yapılması gerekiyor. Parlamentoda açık bir sürecin yanında olacağımızı genel başkanımız söyledi. Ancak, ne yapıldığını görmemiz, bilmemiz gerekir. Yapıcı, diyalogdan Yana bir tutumumuzun olduğunu net bir şekilde ortaya koyduk. Her vatandaşımızın ikna olması gerekir dedi.
SÜREç ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLMELİDİR
Adı konulmamış bir sürecin olduğunu ifade eden Tanrıkulu, Adı konmamış bir süreç var. Görüşmelerin nereye evrileceği belli değil. Vatandaşlarda endişeli ama umutlu bir bekleyiş var. 2015teki süreç heba edildi. Süreçlerin başarısızlıkla sonuçlanmasının maliyeti ağır oldu. Bugün bunun heba edilmemesi için neyin ne kadar yapılacağı konusunda azami mutabakat olmalıdır. Süreç şeffaf bir şekilde yürütülmelidir.
Diyarbakırın sorunlarının çözümü için ciddi bir çaba içinde olduğunu söyleyen Tanrıkulu, amaçlarının demokratik çerçevede sorunların çözümünde mesafe kat etmek olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
Hemşerilerimin sorunlarının çözümü ile uğraşmak boynumun borcudur. Elimden gelenin fazlasını yapma çabası içindeyim.
TOLEDO YAPACAĞIZ DEMİŞLERDİ, BİR DUVAR BİLE YAPAMADILAR
Hemşerilerimin sorunlarının çözümü ile uğraşmak boynumun borcudur diyen Tanrıkulu, şöyle devam etti: Elimden gelenin fazlasını yapma çabası içindeyim. Kentin enerji ve sulama projeleri doğru temellerde yürümüyor. Sur içindeki ve şutlardaki restorasyonlar ciddi şekilde aksamış. Yüzde 20 dahi tamamlanmamış. Kültür Bakanlığının ödenekleri yok. Restorasyon çalışmaları yarıda kalmış. Esnaf şikayetçi, turizmin gelişmesi doğal olarak engelleniyor. Toledo yapacağız demişlerdi, bir duvar bile yapamadılar.
OTOBANIN DİYARBAKIR BAĞLANTISI TAMAMLANMIYOR
Şanlıurfaya kadar gelen otobanın Diyarbakır bağlantısının ısrarla tamamlanmadığına dikkatleri çeken Tanrıkulu, Yıllardır çözüme kavuşturulmayan otoban meselesi var. Şanlıurfaya kadar gelen otobanın Diyarbakır bağlantısının ısrarla tamamlanmadı. 8 yıllık kayyum döneminde hiç bir katkıları olmadı, sadece artistlik yaptılar. Raylı sistemi dahi beceremediler. Hesap soramıyoruz. Rantı paylaşıp kayboldular. Toplumsal muhalefeti daha fazla yükseltmemiz lazım. Hep birlikte kentimize sahip çıkmak zorundayız dedi.
AMEDSPOR VE TARAFTARINA DEĞİNDİ
Diyarbakır Stadyumunun zemin sorununa da değinen Tanrıkulu, Bir takıma ve taraftarına ya silah sıkmışsınız, ya tutuklayıp hapse atmışsınız ya da futbol sahasını bu hale getirmişsiniz. Ama en maliyetsiz iş bir takımı böyle işlevsiz hale getirmek. Bu teknolojiyle neredeyse uzayda futbol sahası kurabilirsiniz, çim tohumu orada uzar. Diyarbakır gibi verimli bir iklimin olduğu yerde bize sunulan gerekçe çim tohumu tutmaz. Hangi çağda yaşıyoruz? Ve bu çim sorunu sadece Diyarbakırda oluyor. Yanlış bir planlama yapılmış. Her hafta maç sonrası bana yüzlerce mesaj geliyor. Kimi oraya koyarsanız yürüyemez. 90 dakika içerisinde insanlar nasıl koşsunlar. Amedspora ikinci yarıda başarılar diliyoruz diye konuştu.