Tarık Ziya Ekinci Diyarbakır'da son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Tarık Ziya Ekinci'nin cenaze törenine katıldı.

Haberler 18.08.2024 - 12:33 Son Güncelleme : 18.08.2024 - 12:33

Tarihçi, siyasetçi, doktor ve insan hakları savunucusu Tarık Ziya Ekincinin cenazesi vasiyeti üzerine Diyarbakırda son yolculuğuna uğurlandı. Ekincinin cenazesi bu sabah saatlerinde Diyarbakıra getirildi. Yenişehir ilçesinde bulunan Şehitlik Mezarlığına getirilen cenazesi için Şehitlik Camiinde dualar okundu, cenaze namazı kılındı.

Tarık Ziya Ekinci için Şehitlik Mezarlığında kılınan cenaze namazına, Ekincinin ailesinin yanı sıra, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Devrim Demir, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Ekincinin cenazesi, yapılan konuşmalar ve okunan duaların ardından toprağa verildi. Eş Başkan Bucak ve Hatun, defin işlemlerinin ardından Tarık Ziya Ekincinin eşi Perihan Ekinci ve aile fertleri ile birlikte taziyeleri kabul etti.

Ana Sayfaya Git