TBMM, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın katılacağı olağanüstü toplantıya hazırlanıyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM Genel Kuruluna hitap edeceği 15 Ağustos'taki olağanüstü toplantı dolayısıyla Meclis'teki güvenlik önlemleri artırılacak, toplantıya İsrail'in Gazze'deki saldırılarında yaralanan ve Türkiye'de tedavi görenler de davet edilecek.

Haberler 11.08.2024 - 13:36 Son Güncelleme : 11.08.2024 - 13:36

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuşun, Filistin Devlet Başkanı Abbasın ziyareti dolayısıyla yaptığı olağanüstü toplantı çağrısı üzerine Meclis Genel Kurulu 15 Ağustosta toplanacak.

Olağanüstü toplantıyı TBMM Başkanı Kurtulmuş yönetecek. Genel Kurulda ilk olarak Kurtulmuş konuşacak.

Numan Kurtulmuş, konuşmasının ardından Filistin Devlet Başkanı Abbasa söz verecek. Abbas, Genel Kurula hitap ederek, milletvekillerine İsrailin Gazzedeki saldırılarını anlatacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbasın konuşmasını dinleyecek
Olağanüstü toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılarak Genel Kurul Salonunda Abbasın konuşmasını dinleyecek.

Mahmud Abbasın konuşmasının ardından olağanüstü toplantı sona erecek.

TBMM Genel Kurulunun olağanüstü toplantısı dolayısıyla Meclis çevresindeki ve yerleşkedeki güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılacak, ilave tedbirler alınacak. Ayrıca, davetliler dışında TBMMye ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Katil İsrailin saldırılarında yaralanan ve Türkiyede tedavi görenler Filistinliler de davet edilecek
Olağanüstü toplantıya siyasi parti temsilcileri, büyükelçiler, yabancı misyon temsilcileri, gazeteciler davet edilecek. Toplantıyı, İsrailin Gazzedeki saldırılarında yaralanan ve Türkiyede tedavi gören Filistinliler de izleyecek.

Ayrıca Mecliste, İranın başkenti Tahranda suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyyenin Türkiyedeki ziyaretleri sırasında çekilen fotoğraflarından oluşan sergi açılacak. Sergide, Filistinle ilgili Osmanlı arşivlerindeki belgeler ve TBMMnin Filistine ilişkin deklarasyonları da yer alacak.

Ana Sayfaya Git