TİP vekilleri Numan Kurtulmuş ile Can Atalay'ı görüştü

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile TİP İstanbul milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Can Atalay'ın durumunu görüştü. Baş, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Genel Kurula hitap edeceği 15 Ağustos'taki toplantı öncesinde Meclis'in toplanmasını beklediklerini bildirdi.

Haberler 08.08.2024 - 16:20 Son Güncelleme : 08.08.2024 - 16:20

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile TİP İstanbul milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şıkı kabul etti.

Kurtulmuşun makamında basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Görüşme sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Baş, Anayasa Mahkemesinin, Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalayın, milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti ile işlemin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle yapılan başvuruda karar verilmesine yer olmadığına dair kararının gerekçesini açıkladığını hatırlattı.

Kararın, Can Atalayın Hatay milletvekili olduğunu teyit ettiğini söyleyen Baş, görüşmede, siyasi partilerle yaptıkları değerlendirmeleri, Kurtulmuşla paylaştıklarını aktardı.

Ana Sayfaya Git