'Türk askeri milletimizin gözbebeğidir'

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye olarak, Katar ile tüm Körfez bölgesinin huzur ve esenliğine büyük önem verdiklerini belirterek, "Bu topraklarda asla gerilim, çatışma ve husumet görmek istemiyoruz. Gerek yeraltı kaynakları itibarıyla, gerekse ticari bakımdan çok büyük potansiyeli olan bu güzel coğrafyanın, kardeşlikle, dayanışmayla gündeme gelmesini, her alanda gelişmesini, güçlenmesini arzu ediyoruz." dedi.

Haberler 08.12.2021 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Katar-Türk Birleik Müterek Kuvvet Komutanln ziyaretinde yapt konumada sözlerine, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesinin 7. toplants dolaysyla bir arada olmann bahtiyarl içinde olduunu belirterek balad.

Erdoan, Ülkemizi ve milletimizi burada erefle temsil eden siz kahraman askerlerimizi can gönülden tebrik ediyorum. Bu vesileyle vatanmzn bamszl urunda gözlerini krpmadan canlarn feda eden aziz ehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize ükranlarm sunuyorum. Snrlarmz içinde ve dnda devletimizin bekas, milletimizin güvenlii, dost ve karde ülkelerin huzuru için fedakarca görev yapan tüm emniyet güçlerimize Rabbimden muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Rabbim sizi ve güvenlik güçlerimizin tamamn her türlü kazadan, beladan, saldrdan muhafaza eylesin. Sizlere tüm Türkiyedeki ailelerinizin, sevdiklerinizin ve aziz milletimizin selamlarn, sevgilerini getirdim. 84 milyonun her bir ferdinin duas daima sizinledir, sizin yannzdadr. Sizler milletimizin göz bebeisiniz. Sizler hem vatandalarmzn hem de dostlarmzn güven kaynasnz. Buradaki vazifenizi büyük bir disiplin ve fedakarlkla yaptnz görüyor, bundan da büyük bir memnuniyet duyuyorum. diye konutu.

Kahraman ordunun asrlardr olduu gibi bugün de 3 kta, 7 iklimde kendisine verilen görevleri gerektiinde can pahasna yerine getirdiini dile getiren Erdoan, Türk Silahl Kuvvetlerinin Ölürsem ehit, kalrsam gazi iaryla ülke ve dünyann dört bir yannda bara, istikrara ve güvenlie hizmet ettiini söyledi.

Erdoan, Türkiye olarak, Katar ile birlikte tüm Körfez bölgesinin huzur ve esenliine büyük önem veriyoruz. Bu topraklarda asla gerilim, çatma ve husumet görmek istemiyoruz. Gerek yeralt kaynaklar itibaryla, gerekse ticari bakmdan çok büyük potansiyeli olan bu güzel corafyann, kardelikle, dayanmayla gündeme gelmesini, her alanda gelimesini, güçlenmesini arzu ediyoruz. Hangi kökene, mezhebe, merebe sahip olursa olsun Körfez halklarnn tamam bizim özbeöz kardeimizdir. Körfez ülkeleriyle i birliimizi bu anlayla karlkl çkar ve sayg temelinde ilerletmeye çalyoruz. ifadelerini kulland.

Dini, tarihi, kültürel ve köklü beeri balarn olduu Katarn elbette milletin gönlünde farkl bir konumu olduunu vurgulayan Erdoan, öyle devam etti:

Bata 15 Temmuz kanl darbe giriimi olmak üzere Katarl kardelerimizin milletimizle sergiledii dayanmay asla unutamayz. Ayrca Katar, Türk ekonomisine yönelik spekülatif ataklarda da daima bizlerin yannda olmu, ülkemize duyduu güveni göstermitir. Cumartesi günü Siirt ziyaretimizde açln yaptmz Türkiyenin ilk çinko zabe Tesisi, iki ülke arasndaki ortakln sembollerinden birisidir. Temelini attmz kurun, gümü ve sülfürik asit fabrikalarnn da inallah hizmete girmesiyle toplam 7 bin 500 kardeimiz istihdam imkanna kavuacaktr. Bu ortak giriim dnda Katarn ülkemizde bata savunma sanayi olmak üzere birçok alanda yatrmlar bulunuyor. Türkiyenin yatrm, istihdam, üretim ve ihracat eksenli büyümesine katk sunan Katarl kardelerimize biz de gereken destei veriyoruz.

KATARIN GÜVENLK VE STKRARINI KEND ÜLKEMZNKNDEN AYRI TUTMUYORUZ

Cumhurbakan Erdoan, Katarn güvenlik ve istikrarn kendi ülkemizinkinden ayr tutmuyoruz. Dost kara günde belli olur düsturuyla Katarl kardelerimizin urad hakszlklar karsnda tepkimizi ortaya koymaktan çekinmedik. dedi.

Erdoan, 2014te kurduklar Yüksek Stratejik Komite ile ülkeler arasndaki ilikileri stratejik ortaklk seviyesine tadklarna iaret ederek, Bugün de toplantmzn 7ncisini aziz kardeim Emiri eyh Temimin ev sahipliinde hamdolsun baaryla icra ettik. Savunmadan güvenlie, ticaretten yatrmlara, salktan eitime uzanan çok geni bir alanda yine önemli kararlar aldk. Ülkelerimiz arasndaki i birliini daha da ilerletecek toplam 15 anlama imzaladk. Aziz kardeim eyh Temimin de güçlü desteiyle önümüzdeki dönemde her alanda ilikilerimizi derinletireceiz. deerlendirmesini yapt.

Bu ziyaretleri vesilesiyle Katar makamlarnn ve Katar halknn Türk askerlerine yönelik teveccühüne de yakndan ahit olduklarn belirten Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Katarl kardelerimiz en üst düzeyde sizlerin buradaki varlnzdan duyduklar memnuniyeti dile getirdiler. Burada gördük ki milli, manevi ve mesleki deerlerinizden aldnz ilhamla Katar halknn gönlünde taht kurmusunuz. Türk askerinin farkn, çalmalarnzla gayretlerinizle disiplin ve görev bilincinizle göstermisiniz. Bugün Türkiye Cumhurbakan ve Bakomutan olarak her birinizle bir kez daha iftihar ettim. Türkiye Katar arasndaki müstesna ilikiler bu gibi önemli misyonlarn da katksyla daha da derinleiyor. Burada icra ettiiniz görevi yalnzca bir vazife olarak addetmeyin. 2 bin 230 senelik mazisiyle dünyann en köklü ordularndan olan Türk Silahl Kuvvetlerinin erefli birer mensubu olan sizler, aziz milletimizin temsilcileri olarak bu topraklarda bulunuyorsunuz. Bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da görev ve sorumluluklarnz laykyla yerine getireceinize, anl Türk bayran ve ülkemizi gururla temsil edeceinize yürekten inanyorum.

Erdoan, Türk askerlerini büyük bir sevgiyle barlarna basan ve buray kendilerine tahsis eden bata Katar Emiri eyh Temim Al Sani olmak üzere tüm Katarllara ükranlarn sundu.

Askerlere, üstlendikleri kutsal vazifelerde Mevladan muvaffakiyetler niyaz eden Erdoan, görevlerini laykyla yerine getirmelerinin iç huzuruyla memleketlerine, sevdiklerine kavumalarn temenni etti.

Cumhurbakan Erdoan, Türkiye snrlar içinde ve dnda kahramanca görev yapan tüm güvenlik güçlerine baarlar diledi.

Ana Sayfaya Git