(Video) HDP'li Güzel’in milletvekilliği düşürülecek

2017'de Adıyaman'da öldürülen PKK'lı Volkan Bora'nın cep telefonunda yapılan incelemede HDP Milletvekili Semra Güzel ile birlikte çekilmiş fotoğrafları bulunmuştu. TBMM Genel Kurulunda, Semra Güzel hakkında hazırlanan dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin yapılan her iki oylamada dokunulmazlığın kaldırılması kararlaştırılmıştı.

Haberler 10.06.2022 - 16:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2017de Adyamanda öldürülen PKKl Volkan Borann cep telefonunda yaplan incelemede HDP Milletvekili Semra Güzel ile birlikte çekilmi fotoraflar bulunmutu. TBMM Genel Kurulunda, Semra Güzel hakknda hazrlanan dokunulmazln kaldrlmasna ilikin yaplan her iki oylamada dokunulmazln kaldrlmas kararlatrlmt.

Gündeme bomba gibi düen bu gelimenin ardndan hakknda fezleke hazrland. HDPli Güzel ile ilgili yeni bir gelime yaand.

Güzelin, TBMM Genel Kurul çalmalarna katlmamas nedeniyle, milletvekilliinin düürülmesinin yolu açld.

31 Maystan bu yana yoklamayla açlan birleimlere katlmayan Güzelin milletvekilliinin düürülmesi sürecinin balatlmas bekleniyor.

Anayasa ve çtüzük gerei, bir ay içinde be birleime mazeretsiz ve izinsiz katlmayan milletvekilleri için üyeliin düürülmesi süreci balatlabiliyor.

Kulislere yansyan bilgilere göre, hakknda yakalama karar bulunan ve halen nerede olduu bilinmeyen Güzel, geçen hafta Sal gününden bu yana be birleime katlmad.

Bakanlk Divannda yaplacak durum tespitinin ardndan, bu durumun TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonuna bildirilmesi bekleniyor.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git