Yeni kabine üyeleri Kurum ve Memişoğlu bugün Meclis'te yemin edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum ile Sağlık Bakanlığı'na atanan Kemal Memişoğlu, bugün TBMM Genel Kurulu'nda yemin edecek.

Haberler 02.07.2024 - 13:53 Son Güncelleme : 02.07.2024 - 13:53

TBMM Genel Kurulunun bugünkü birleşiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden af talebi kabul edilen Fahrettin Kocadan boşalan Sağlık Bakanlığına Kemal Memişoğlunun, Mehmet Özhasekiden boşalan çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Murat Kurumun atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okunacak. Ardından TBMM çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Kurumun Anayasa hükmü gereği atamadan dolayı milletvekilliğinin düştüğü bilgisi Genel Kurula verilecek.

Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, yeni kabine üyelerini yemin etmek üzere kürsüye davet edecek. Memişoğlu ve Kurum, Anayasanın 106. maddesi gereğince TBMM Genel Kurulunda ant içerek göreve başlayacak. İki yeni bakan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ilk Kabine Toplantısına katılacak.

Kurumun milletvekilliğinin düşmesi nedeniyle toplam milletvekili sayısı 593e, AK Partinin Meclisteki sandalye sayısı 264e indi.

TBMM Genel Kurulunda gelecek günlerde Murat Kurumdan boşalan çevre Komisyonu üyeliği için AK Parti tarafından bir milletvekili bildirilecek. Ardından komisyonda başkan seçimi yapılacak.

Ana Sayfaya Git