Yerel yönetime reform geliyor

CHP'li belediyeleri intikamcı davranmakla suçlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'li belediyeleri işaret ederek, "Daha 1,5 yıl öncesine kadar belediyecilik hizmetlerinde hiçbir sıkıntının yaşanmadığı şehirlerimiz akmayan sular, toplanmayan çöplerle gündem oluyor. Çöp, çukur, çamur yeniden insanımızın kabusu oldu" dedi. Erdoğan, yerel yönetimlerin yetkilerini kısmaya hazırlandıklarının da sinyalini vererek, "Yerel yönetimler reformunu gündeme getirmeyi planlıyoruz. Mahalli idarelerimizin kronik sorunlarını hal yoluna koymayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

Haberler 21.08.2020 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, ATO Congresiumda partisinin Belediye Bakanlar stiare ve Deerlendirme Toplantsna katld. Burada konuan Erdoan, toplantnn partisi ve Türkiye için hayrl olmasn diledi. Erdoan, koronavirüs nedeniyle hayatn kaybeden Konya çumra Belediye Bakan Halit Oflaza Allahtan rahmet, eine ve çocuklarna sabrlar diledi.

BAARILI BR AMELYAT GEçRD

Ordu Büyükehir Belediye Bakan Hilmi Gülerin dün toplantya gelirken Krkkalede meydana gelen kazada yaralandn anmsatan Erdoan, Bu sabah ameliyatn geçirdi, baarl bir ameliyat. nallah bir haftalk istirahatten sonra o da tekrar mesaisine yeniden balayacaktr dedi.

TÜRKYENN EN BÜYÜK PARTSYZ

Erdoan, geçtiimiz hafta partisinin 19uncu kurulu yl dönümünü kutladklarn anmsatarak, 2001den beri AK Partinin tüm kademelerinde bu davaya gönül vermi, hizmet etmi, katk salam, partimize oy vermi tüm kardelerime ükranlarm sunuyorum. Büyük ve güçlü Türkiye sevdasyla halen bu çat altnda görev yapan, koan, koturan yol arkadalarm gönülden tebrik ediyorum. 19 yl önce dualarla diktiimiz AK Parti fidan, hamdolsun bugün 83 milyonun tamamn kuatan ulu bir çnara dönütü. 10.5 milyonu aan üye saysyla ülkemizin en büyük siyasi partisiyiz. Milletimizin tüm fertlerini, bütün renklerini bünyesinde barndran güçlü bir kadroyuz. 19 yl gibi ksa bir sürede, Türkiyeyi baardan baarya tam, siyaset tarihine altn harflerle nakolmu bir partiyiz. Bizlere böyle bir onuru nasip ettii için Rabbimize ne kadar hamd etsek azdr. 14 Austos 2020 tarihi itibariyle 19 yl hizmetlerle, eserlerle, Türkiyeye aziz milletimize, demokrasimize yaptmz tarihi nitelikte katklarla alnmzn akyla bunlar geride braktk dedi.

Milletin son 19 ylda büyük bedeller ödediini belirten Erdoan, Vesayet odaklarnn direniinden darbe teebbüslerine, terör saldrlarndan ihanetlere kadar pek çok badireyle yüzletik; ama ylmadk, tehditler karsnda sinmedik, antajlara prim vermedik. nanyorsanz üstünsünüz müjdesiyle hep daha çok çaltk, daha çok gayret gösterdik. çünkü biz yola koltuk hrsyla deil, milletimize hizmet akyla çktk diye konutu.

NEFES YETMEYENLER, NEFES KESLENLER, YOLUNU AIRANLAR DA OLDU

Erdoan, 14 Austos 2001de bismillah diyerek çktklar yolda pek çok imtihanla karlatklarn belirterek, 19 yl boyunca defalarca snandk, tehdit edildik, ihanete uradk. çeriden ve dardan saysz saldrya maruz kaldk. Ancak milletin emanetini srtlanlara yedirmedik. Manetlerle çarpa çarpa, ülkemize ve partimize kurulan tuzaklar boza boza bugünlere ulatk. 19 yllk bu uzun yolculukta sabrla yürüyenler olduu gibi, elbette nefesi yetmeyenler, nefesi kesilenler, yolunu aranlar da oldu. Bu yolculukta böbürlenenler, kibrine yenik düenler, zaferi ve baary kendinden menkul görenler oldu. Bunlarn hiçbirisine eyvallah etmedik. Yolda kalanlara, bizimle yollarn ayranlara aldrmadan, kutlu mücadelemize devam ettik. Niçin siyaset yaptmz, bu dünyadaki varlk sebebimizin ne olduunu hafzamzdan bir an olsun çkarmadk ve çkartmayacaz. Bugüne kadar maskeli, gizli ajandal, kapal kaplar ardndan bir siyaset yolu izlemedik. Bundan sonra da bu tür yanl yollara tenezzül etmeyeceiz. Bakalar ne yaparsa yapsn biz vefay, sadakati, yol ve silah arkadaln gözetecek bu ilkeleri kendimize rehber klmaya devam edeceiz. Kimseye ayrmclk yapmayacaz diye konutu.

HALç BUGÜN NE HALE GETRDN GÖRÜYORSUNUZ

Erdoan, ov yapmak, medyada gündem olmak yerine, eserlerin, milletin gönlünü kazanmann peinde koacaklarn vurgulayarak, Bugüne kadar hep hizmetlerimizle konutuk. nsanmzn huzuruna uçuk vaatlerle deil, üzerinde çallm, emek verilmi, arts eksisi iyi düünülmü uygulanabilen programlarla çktk. Seçim döneminde atp tutanlarn, düne kadar yunuslarn gezdii Haliçi bugün ne hale getirdiini sizler de görüyorsunuz deil mi? Onu o hale getiren bizdik; ama imdi bakn ne hale geldi. Ülkemizin pek çok yerinde benzer tablolara maalesef ahitlik ediyoruz. çöp dalaryla stanbulu teslim aldk, imdi tekrar stanbul çöp dalaryla, adeta bir rezillik. bilenin klç kuanann. Daha 1.5 yl öncesine kadar belediyecilik hizmetlerinde hiç bir skntnn yaanmad ehirlerimiz, toplanmayan çöpler, akmayan sular, bir türlü duraa gelmeyen otobüslerle u anda gündem oluyor. Birçok ehirlerimizde insanmza sunulan hizmetlerin hem kalitesinde hem saysnda ciddi düüler var. Evet ne demitik biz yola çkarken, stanbulu özellikle söylüyorum, çöp, çamur ve çukur. Baz ehirlerde yeniden insanmzn kabusu oldu bunlar. çöp, çukur, çamur. Öyle ald ama tertemiz hale getirdik. ifadesini kulland.

BAY KEMAL BU SÖZLER VERMEM MYD?

deolojik belediyeciliin tekrar hortladn, belediye çalanlarnn klk kyafeti, siyasi görüü göre ayrmcla uramaya baladn belirten Erdoan, unlar kaydetti:

Bilhassa AK Partiden CHPye geçen belediyelerde, baz yöneticilerin bir öç alma, intikam alma hevesi ile hareket ettiini görüyoruz. Seçimlerde kimsenin ekmeiyle oynamayacaz diyenler, göreve geldikten sonra binlerce insan iinden, andan etti. Bay Kemal bu sözleri vermemi miydi? Bu sözleri veren Bay Kemal, o garip insanlar iinden andan ekmeinden etmedi mi? Biz böyle sahnelerin yaanmasna asla müsaade etmedik. Seçim döneminde söylediklerimizi, sandklar kapandktan sonra unutanlardan da olmadk. Malumunuz, 31 Mart seçimleri öncesinde gerek büyükehir, gerekse il ilçe baznda mahalli idarelerle ilgili vizyonumuzu ilan etmitik. Manifestomuzda nasl bir belediye bakan olacamz, ehrimizin hangi sorununa öncelikle çözüm arayacamz kamuoyu ile paylamtk. Her birinizin son 1,5 yldr yürüttüünüz çalmalarda ilan ettiimiz prensip ve ilkeleri rehber edindiinize inanyorum. Bu hafta sonu Rizedeydik, Ayder Yaylasn dolatk. Gerek altyap, gerek üst yap çalmalar devam ediyor. Bu manifestonun gereini Ayder Yaylasnda inallah hayata geçireceiz. Ardndan Uzungölü ele alp hayata geçireceiz. çünkü belediyecilik AK Partinin iidir. Bunu biz yapacaz dedi.

25 AUSTOSTA NALLAH AHLATA GDECEZ

Her zaman söylüyorum; yerelde baarl olmayan devlet idaresinde varlk gösteremez diyen Erdoan, öyle konutu:

Biz önce yerel yönetimlerde millete rütünü ispat etmi ondan sonra ülke yönetimine talip olmu bir hareketiz. Tabii 25 Austos geliyor. 25 Austosta inallah Ahlata gideceiz. Tabii koronavirüs sebebiyle geni çapl bir yolculuumuz bu sene olmayacak. Dar kapsaml bir yolculuk gerçekletireceiz Ahlata. Ahlata güzel bir Cumhurbakanl Külliyesi ve örencilerimizle ilgili de öyle iki yurt gerçekletirmi durumdayz. Derdimiz Cumhurbakanl Külliyesi ile tarihi ayaa kaldrmak. Zira Sultan Alparslan Ahlatta geceleyip oradan Malazgirte yola çkmt. Biz de imdi tarihi burada analm istiyoruz. Geceyi Ahlatta geçirip, ondan sonra 26snn sabah da Malazgirte hareket edelim diyoruz. Arkadalarmz uan hazrlklarn yapyorlar. çok anlaml bir Malazgirt analm istiyoruz. Ahlatta kabristan ziyaretleri, toplant ve ertesi sabah da yola revan olalm.

YERELDE YAANACAK EN KÜçÜK SIKINTININ BEDELN ÜLKE çAPINDA ÖDERZ

Yerelde yaanacak en küçük skntnn bedelini ülke çapnda ödeyebileceklerini kaydeden Erdoan, Bunun için çalmalarnz yürütürken ufkunuzu sadece ehrinizin snrlarna hapsetmemelisiniz. Attnz her doru ve yanl admn dier 80 vilayetimizde yansmalar olduunu bilmelisiniz. AK Partili bir belediye bakan olarak sizler, ehrinizle beraber 83 milyonun her bir ferdinin mesuliyetini omuzlarnda hissetmelisiniz. nallah her birinizin bu hassasiyetle çalmalarnz devam ettireceinize inanyorum. Biz de bu süreçte size destek verecek, her türlü katky sunacaz. Genel Merkezimizde çalmalar yaplan Yerel Yönetimler Reformunu önümüzdeki yasama ylnda gündeme getirmeyi planlyoruz. Böylece, mahalli idarelerimizin pek çok kronik sorununu hal yoluna koymay ümit ediyoruz dedi.

SYASET GENçLETREN AK PARTDR

Bugünkü istiare toplantsnn temasn gençlerin oluturduunu kaydeden Erdoan, AK Parti olarak 18 yllk iktidarlar döneminde gençleri hep el üstünde tuttuklarn söyledi. Erdoan, unlar kaydetti:

Gençlerimize daima öncelik verdik. Siyaseti gençletiren, gençleri Türkiyenin geleceinde söz sahibi yapan AK Partidir. Bizde gençlerle ilgili ya 30dur. 30a gelen genç bir üst snfa terfi eder. u anda bizim 1 milyona yakn gencimiz üyemizdir. Ayn ekilde kadnlarda da yaklak 5 milyon üyemiz var. kisini yan yana koyduumuz zaman 6 milyon. 5 milyon da dierleri ite 11 milyon. Dier partilerin böyle bir üye kayd söz konusu deil. imdi bir hedefimiz var. Seçime kadar ylda 1 milyon olmak üzere 4 milyon üye kaydn gerçekletirmek. Ve seçimlere çok daha güçlü, çok daha farkl bir ekilde gireceiz. Eitimden spora, istihdamdan seçimlere kadar pek çok reformu gençlerimiz için gerçee dönütüren yine AK Partidir. Hizmetlerimizde planlama ve projelerimizde gençleri her zaman dikkate alyor, projeksiyonlarmz genç nüfusa göre yapyoruz. 300 belediyemizin gençlik merkezlerinde yürüttüü çalmalar incelendi, bir ekip gençlikle ilgili gençlikle ilgili çalma yapan kurumlarn faaliyetlerini deerlendirdi. Üç yllk çalmann neticesinde ortaya kapsaml belediye gençlik faaliyetleri çkt. Bu projeyle gençlerimizin kiilik ve karakter giriimlerinin desteklenmesi, milli ve manevi deerlerle bezenmesi, spor faaliyetleriyle fiziki geliimlerine katk sunulmas, mesleki ve akademik beceri elde etmeleri, kariyer planlamalarnda kabiliyetlerin kefedilip isabetli admlar atmalar hedefleniyor. Bu çalma ile ayn zamanda belediyelerimizin birbirleri arasnda tecrübe paylamna da vesile olacaz. Biz de belli aralklarla çalmay takip edecek, sürece dair ilgililerden bilgi alacaz. Sizlerden 2023e giden yolda önemli bir adm olarak gördüüm bu projeye sahip çkmanz istiyorum.

Ana Sayfaya Git