Bakan Selçuk: 14 ilacı daha geri ödeme listesine aldık

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 4’ü kanser olmak üzere 14 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını açıkladı.

Haberler 09.01.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Selçuk, yapt yazl açklamada, 30 Aralk 2020 tarihinde resmi gazetede yaymlanarak yürürlüe giren Salk Uygulama Tebliine (SUT) ilikin yeni düzenlemelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi web sitesinde yer aldn belirtti. Geri ödeme listesinde yurt dndan temin edilen 375, Türkiyede ruhsatl 8 bin 545 ilacn bulunduunu belirten Bakan Selçuk, 4ü kanser olmak üzere 14 ilac daha geri ödeme listesine aldklarn kaydetti. Eklenen 14 yeni ilacn mevcut durumda yalnzca 8inin edeerinin bulunduunu belirten Bakan Selçuk, Bu ilaçlarn geri ödeme listesine ilavesiyle, kullanldklar tedaviler için yeni alternatifler ve eriim kolaylklar dodu dedi.

FETAL CERRAH LE SPNA BFDA ONARIMI GER ÖDEMEDE

Bakan Selçuk, hamileliin ilk aynda anne karnndaki bebeklerde oluan ve halk arasnda ayrk omurga hastal olarak bilinen, spina bifida tanl bebeklere anne karnnda müdahale edilerek bu hasarn giderilmesi amac ile Fetal Cerrahi ile Spina Bifida Onarm ileminin de SGK tarafndan geri ödeme kapsamna alndn belirtti. Bakan Selçuk, Fetal Cerrahi ile Spina Bifida Onarm ilemi ile, özürlü çocuk says ve özürlülük derecesinin azalmas, beyincik sarkmas/beyincik ft veya chiari malformasyonun gerilemesi ile ameliyat ihtiyacnn ortadan kalkmas, doumdan sonra yaplacak omurgaya, iskelet sisteminde gelien dier sorunlara yönelik ortopedik ameliyatlar ile özellikle mesaneye yönelik ameliyatlarn azalmas, tekrarlayan ant operasyonar ile ant enfeksiyonlarnn önlenmesi, doumdan sonraki fizik tedaviye yönelik giderlerin azalmasn bekliyoruz diye konutu.

Vatandalarn ilaçlar SGK ile sözlemeli eczanelerden temin edebileceklerini belirten Bakan Selçuk, laçlarn hastalarmza ifa olmasn temenni eder, vatandalarmza salkl bir ömür dilerim ifadesini kulland.

Öte yandan, geri ödeme listesine alnan 4 kanser ilacndan 2sinin yurt dndan tedarik edilen ürotelyal kanser tedavisinde kullanlan ilaç, 2sinin akcier kanserinin son evresinde kullanlan yenilikçi hedefe yönelik tedavi edici ilaç olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git