Batı’da "Bayraktar TB2" alımı için başlatılan bağış kampanyaları yayılıyor

Ukrayna ordusuna ve halkına destek için Baykar tarafından üretilen "Bayraktar TB2" insansız hava araçlarının alımına yönelik başlatılan bağış kampanyalarının sayısı, başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede artış gösteriyor.

Haberler 20.07.2022 - 22:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ukraynaya hibe edilmek üzere Bayraktar TB2 satın alınması için savaşın devam ettiği Ukrayna da dahil olmak üzere Litvanya, Norveç ve Polonya ile Kanadada çeşitli bağış kampanyaları başlatıldı.

Son günlerde sayısı artan Bayraktar TB2 kampanyaları, dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan ve Ukraynaya destek olmak isteyenlere ilham oluyor.

çeşitli miktarlarda bağışta bulunarak kampanyalara katılan gönüllüler, Ukrayna halkıyla dayanışma sergiliyor.

Baykar, kampanyalardan etkilenerek 4 adet Bayraktar TB2 hibe etti

Ukrayna halkının Bayraktar TB2 alabilmek için Halkın Bayraktarı adıyla haziranda düzenlediği bağış kampanyası başarıyla tamamlandı.

Ukraynalıların bu dayanışma ruhundan etkilenen Baykar, toplanan bağışlarla alınması hedeflenen 3 adet Bayraktar TB2yi hiçbir ücret talep etmeden Ukraynaya hibe etti.

Litvanyada 3 günde 6 milyon avro toplandı

Litvanya halkının Ukrayna için Bayraktar TB2 satın almak hedefiyle düzenlediği kampanyada 3 günde 6 milyon avro toplandı. Kampanyadan etkilenen Baykar, Litvanyalıların dayanışmasına katkıda bulunmak için 6 Temmuzda Bayraktar TB2yi ücretsiz olarak Litvanyaya hibe etti.

Norveçte de aynı amaçla başlatılan Ukrayna halkına Norveçten bir Bayraktar verin kampanyasında, 55 milyon kron (yaklaşık 5,5 milyon dolar) toplanması hedefleniyor.

Ukraynanın komşusu Polonyada aynı amaçla 22 milyon 500 bin Polonya Zlotisi (yaklaşık 5 milyon dolar) hedefine ulaşmak için başlatılan kampanya da devam ediyor.

Avrupadaki kampanyalar Kanadaya da ilham oldu

Ukraynaya teslim edilmek üzere düzenlenen Bayraktar TB2 bağış kampanyaları Avrupadaki ülkelerin yanı sıra Kanadadaki Ukraynalılara da ilham oldu.

Kanadada Toronto merkezli UhelpUkraine isimli insani yardım kuruluşunca başlatılan kampanyada, 7 milyon Kanada doları toplanması hedefleniyor.

Şu ana kadar kampanyaya 12 bin 450 Kanada doları bağış yapılırken, kampanyanın başarıyla tamamlanması durumunda satın alınacak Bayraktar TB2nin, Ukraynanın Bağımsızlık Günü olan 24 Ağustosta Ukrayna ordusuna teslim edilmesi amaçlanıyor.

Kanada, Türkiyeye SİHA parçaları satışını askıya almıştı

Kanada Hükümeti, Ekim 2020de Türk silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) Dağlık Karabağda Ermenistan ordusuna yönelik harekatlarda kullanılmasını gerekçe göstererek, Türkiyeye SİHA ekipmanı olarak satılan elektro-optik ve kızılötesi kamera sistemlerinin satışını askıya almıştı.

Nisan 2021de ise Kanada yönetimi, Kanada teknolojisinin Dağlık Karabağda kullanılmasını gerekçe göstererek, askıya aldığı Türkiyeye yönelik askeri ihracat izinlerini iptal ettiğini duyurmuştu.

Norveç de 2019da Barış Pınarı Harekatının başlamasının ardından Türkiyeye tüm yeni silah satışlarını askıya aldıklarını ve silah ihracatı için önceden verilmiş tüm lisansları inceleyeceğini açıklamıştı.

Ana Sayfaya Git