Bayramda ikramlıklara dikkat

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gündüz, sağlıklı beslenme için şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıların tüketilmesini önerdi.

Haberler 31.08.2017 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beslenme ve Diyet Uzman çisem Gündüz, Kurban Bayramnda ikramlara dikkat edilmesini ve salkl bir beslenme için erbetli tatllar yerine sütlü tatllarn tüketilmesini önerdi.

Bayram sofralarnda ikram edilen tatllara kar dur demek gerektiini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzman çisem Gündüz, fazla tüketilen et ve besin miktar sonucu pek çok hastalkla kar karya gelinebileceine dikkat çekti.

Hazmszlk ve sindirim problemlerinin bu hastalklarn banda geldiini kaydeden Dyt. çisem Gündüz, fazla et tüketiminden kaynakl hiper tansiyon, kalp-damar hastalklar ve diyabet tehlikesine iaret etti.

Bu problemlere kar rezene, papatya, melisa, zencefil ve nane çaylarn öneren Dyt. çisem Gündüz, Bunlar midenizi rahatlatacak ve hazmszlk problemlerine kar çare olabilecek gdalardr diye konutu.

HAZIMSIZLIK YAAYANLAR

Ziyaretlerde yaplan çay ve kahve ikramlarnda da kontrollü olunmas gerektiine vurgu yapan Dyt. çisem Gündüz, Fazla miktarda içilen çay ve kahve vücudumuzun almas gereken su ihtiyacn artryor. Sonuçta, vücudumuzda eksilen suyu yerine koymamz gerekiyor. Kiilerin günlük tüketmesi gereken su miktar ise kilogram bana 30 mililitredir. Örnein, 70 kilogram arlndaki bir kadnn 2 litre kadar su içmesi gerekir. Fazladan tüketilen çay ve kahve tüketimi varsa, içilen su miktarn biraz daha artrmamz gerekir. çünkü çay-kahve idrar söktürücü içeceklerdir dedi.

K TOP DONDURMA

Gündüz, bayram süresince erbetli tatllar yerine sütlü tatllara arlk verilmesi gerektiinin de altn çizerek unlar söyledi:

Sütlü tatllardan en çok dondurmay tercih edebiliriz. Tercih edilebilecek ilk tatl bu olmal çünkü dondurma süt içerii nedeniyle kalsiyum kaynakl bir besindir. Vanilya aromal, sütlü 2 top dondurmay taze meyvelerle lezzetlendirebiliriz. Bu, hem leziz bir ikram olacaktr hem de salmz korumu olacaz. Meyve salatalar ve taze meyveler de ikramlar içinde ilk seçeceimiz besinler olmaldr. Baklavalar, börekler dururken meyve yemek kulaa çok itah açc gelmeyebilir ama bayram sonrasn düünmekte de fayda var. Yoksa bayram sonrasnda aldmz kilolar vermek için oldukça uraacaz gibi görünüyor. Sonuçta kilo almadan önce önlem almamzda fayda var.

Ana Sayfaya Git