Bayramda ürik asitiniz yükselmiş olabilir

Dr. Fevzi Özgönül, bayramda tüketilen kavurmaların, fruktoz şurubundan yapılmış tatlıların ürik asiti yükseltmiş olabileceğini belirterek uyarıda bulundu.

Haberler 06.09.2017 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çok fazla et tüketen kiilerin yannda çok fazla meyve ekeri yani fruktoz tüketenlerde de görülen ve son yllarda yaplan bilimsel aratrmalarda eskiden zengin hastal olarak görülen Ürik Asit Yüksekliinin yaanabileceini anlatan Dr. Fevzi Özgönül, Ürik asit yükseklii en masum olarak gut hastal dediimiz hastal yapar. Eklemlerde biriken ürik asit kristalleri, en sk olarak ayak baparmanda ar ile uyandran bir ilik yapar. Bu ar o kadar fazadr ki uykudan uyandrr. Hatta bu bölgeye yorgann demesi bile çok büyük bir ar meydana getirir. Bu olay ayn zamanda diz,dirsek gibi büyük eklemlerde de olup ilik, ekil bozukluu da meydana getirir. Ürik asit yükseklii böbrek talarna da neden olur hatta ileri dönemde böbrek yetmezlii de yapabilir diye konutu.

ÜRK ASTNZ YÜKSELM OLABLR

Dr. Fevzi Özgönül, taze fasulye, enginar, yourt ve ayrann ürik asit düzeyini düürdüünü dile getirerek, Bol C vitamini almakta idrar ile ürik asit atlmn arttrr. Kilo problemi yayorsak mutlaka kilo vermeliyiz çünkü kilo problemi de ürik asit seviyesini arttran faktörlerdendir. Bol su içmeliyiz. Günde en az 10-15 bardak. Bir süreliine et, sakatat ve deniz ürünlerinden uzak duracaz. Bu dönemde karnabahar, mantar ve spanak ta tüketmemeliyiz. Bir süreliine msr urubundan yaplm kola ve benzeri içecekleri de tüketmemeliyiz dedi.

Dr. Fevzi Özgönül son olarak ürik asidini vücuttan süpüren çay tarifini ise öyle açklad:

Püsküllü Elma çay: 1 tutam msr püskülünü,1 elmann kabuunu, 2 tutam biberiyeyi ve 1 tane ince limon kabuunu, yarm litre kaynam ve 1 dk beklemi suya atp 20 dakika kadar beklettikten sonra her gün sabah-ölen veya ölen-akam arasnda 1 bardak içebilirsiniz ve böylelikle kurban bayramnda bol et nedeniyle yaadnz ürik asit kabusundan kurtulabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git