Bel ve boyun ağrılarına sihirli dokunuş

Hareketsiz hayatın zayıflattığı kasların vücut ağırlığını yeterince taşıyamadığını, omurga ve disklerin üzerine aşırı yük binerek fıtıklaşmanın meydana geldiğini ifade eden Dr. Ali Şahabettinoğlu, hızla yayılan manipülasyon tedavisinin ise ağrısız ve sızısız fıtığı yok ettiğini söyledi.

Haberler 13.11.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tp alannda kas ve iskelet sisteminde oluan rahatszlklar fizik tedavi ve rehabilitasyonla yaam kalitesini arttrmaya yönelik yaklamlar içerdiini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Dr. Ali ahabettinolu, bu yaklamlardan birinin de manuel terapi (elle tedavi) yöntemi olduunu söyledi. Daha çok ar yük kaldranlarda meydana gelen bel ftnn, oturarak çalan ve çok fazla hareket etmeyen kiilerde de sk görüldüünü belirten ahabettinolu, ba öne eik biçimde, uzun saatler boyunca akll telefon ve tablet kullanmnn ise boyun ftna sebep olduunu belirtti. ahabettinolu, Bunlarn yannda çok oturmak ve uzun süre ayakta kalmak da yine bel ve boyun ftna zemin hazrlayan dier sebepler arasnda yer alyor. Gün içinde hareketsizlikten ve sürekli ayn pozisyonda oturmaktan kaynaklanan arlar belden bacaa yaylyorsa bel ft, boyundan kola-ele yaylan ar mevcutsa boyun ft olabilir. Manuel terapi, bütün kas ve iskelet sisteminde ellerin kullanld, doal ve hiçbir cihazn ya da ilacn kullanlmad bir tedavi yöntemidir. Ayrca kiide bulunabilen yüksek tansiyon, kalp ve eker hastal gibi aletli fizik tedavilerin uygulanmasn etkileyebilen ya da bazen engelleyebilen durumlarn manuel tedaviyi engellememesi bu tedavinin avantajlarndan biridir dedi.

SHRL DOKUNU

Bursada 28 yldr manuel terapi ile hastalarn tedavi eden ahabettinolu, tedavinin oldukça baarl sonuçlar verdiini belirtti. ahabettinolu, Sadece hastaln olduu alann deil, tüm vücudun mekanik olarak ele alnp incelenmektedir. Birbirini tetikleyen durum varsa bunun ortaya çkarlmasyla birlikte gerekli dozda birtakm bastrma, döndürme, germe manevralar uygulanmaktadr. Arlar geçerken, fonksiyon kayplar ve hareket kabiliyeti de tekrar kazanlmasn salanmaktadr diye konutu.

Dikkatli bir yaam ve zamannda tehis ile bel ve boyun ftklarnn ameliyatsz tedavisinin mümkün olduunu ifade eden Ali ahabettinolu, Ameliyatn sadece yüzde 1-2 hastada gerekli olabilir. Haftada 2 kez uygulanan manuel terapinin her hastada farkl olmak üzere 2-10 seans yaplmaktadr. Bedenin mekanik temelini oluturan karn-bel-srt kaslarnn güçlendirilerek doal korse sistemini aktif hale getirmeliyiz. Doal korse sistemimiz zayf ya da yetersiz ise tekrarlayan ar ve rahatszlklar kaçnlmazdr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git